EUROCUP

Μαρκόπουλος: "Αν έχουμε ενέργεια, θα είμαστε ανταγωνιστικοί"

Μαρκόπουλος: "Αν έχουμε ενέργεια, θα είμαστε ανταγωνιστικοί"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε για το εκτός έδρας ματς με την Λιμόζ το οποίο γίνεται ακόμη πιο δύσκολο καθώς θα πραγματοποιηθεί δύο μέρες μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Τι είπε ο Νίκολα Μάρκοβιτς

Στην Γαλλία έφτασε η αποστολή του ΠΑΟΚ λίγο μετά τις 17.30 (έπειτα από δύσκολο ταξίδι 13 ωρών) και την Τετάρτη (10/2) υπάρχει το εκτός έδρας ματς με την Λιμόζ. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι ο Σούλης Μαρκόπουλος δήλωσε:

" Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, που γίνεται ακόμη πιο δύσκολο με τις συνθήκες που υπάρχουν. Ελάχιστες ώρες μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό όπου τα παιδιά τα έδωσαν όλα για τη νίκη, με περιορισμένες επιλογές και λύσεις λόγω των απουσιών που έχουμε και φυσικά μέσα στην έδρα της Λιμόζ, ένα παραδοσιακό και πολύ δύσκολο γήπεδο μπάσκετ.

Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας, δεν ορίζουμε εμείς την τύχη μας, ούτε καν η Βαλένθια που ξεκίνησε σαν φαβορί από τον όμιλο ορίζει την δική της τύχη. Μόνο η Λιμόζ που χρειάζεται ένα αποτέλεσμα. Όλα αυτά οριοθετούν πόσο δύσκολη θα είναι η αποστολή μας. Αν έχουμε ενέργεια και μπορέσουμε να την βγάλουμε στο γήπεδο, δεν τους αφήσουμε να τρέξουν και μείνουμε αφοσιωμένοι στο πλάνο μας θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Είναι άλλη ομάδα πλέον η Λιμόζ, παίζει διαφορετικά, έχει πολύ καλύτερη ψυχολογία και το δείχνει κάθε φορά στο γήπεδο. Πρέπει να παλέψουμε, είμαστε ο ΠΑΟΚ και ότι έχουμε πρέπει να το βγάλουμε στο γήπεδο".

Έτσι προκρίνεται

Θυμίζουμε πως ο ΠΑΟΚ για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Eurocup θέλει το "διπλό" στο ματς με την Λιμόζ και η Ολντενμπουργκ να κερδίσει εκτός έδρας την Βαλένθια . Για τον "Δικέφαλο" δεν υπολογίζονται οι τραυματίες, Βασιλειάδης και Σχορτσανίτης.

Μάρκοβιτς: "Το καλύτερό μας εαυτό κόντρα στην Λιμόζ"

O Nίκολα Μάρκοβιτς αναφέρθηκε στο ματς με τον Ολυμπιακό αλλά και σε αυτό κόντρα στην Λιμόζ. Συγκεκριμένα είπε:

Για την ήττα από τον Ολυμπιακό: " Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να χάνεις ένα παιχνίδι με αυτό τον τρόπο κι εγώ προσωπικά είμαι απογοητευμένος γιατί δεν ήταν η πρώτη φορά που φτάσαμε τόσο κοντά σε μία τέτοια νίκη. Αν μάλιστα υπολογίσω μόνο τα παιχνίδια με αυτές τις δύο ομάδες, τότε είναι τρεις αγώνες, τους οποίους χάσαμε με τον ίδιο τρόπο. Στα τελευταία δευτερόλεπτα και παρά το γεγονός ότι ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί ως το τέλος και διεκδικήσαμε τη νίκη. Ήταν μία πολύ σκληρή ήττα".

Για το τι "κρατά" ο ΠΑΟΚ από το ματς της Δευτέρας: " Χάσαμε, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να κρατήσουμε τον τρόπο με τον οποίο αγωνιστήκαμε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, το πώς προσεγγίσαμε αυτό το παιχνίδι. Το ίδιο είχαμε κάνει στο παιχνίδι με την Βαλένθια. Είχαμε ενέργεια και πολύ μαχητικό πνεύμα. Αν καταφέρουμε να διατηρήσουμε αυτό τον τρόπο προσέγγισης και στη συνέχεια νομίζω ότι θα είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για να πετύχουμε τους στόχους μας".

Για τον αγώνα με την Λιμόζ: " Ξέρουμε ότι δεν έχουμε την τύχη μας στα δικά μας χέρια, εξαρτόμαστε από άλλα πράγματα. Το παιχνίδι με τη Λιμόζ θα είναι πολύ δύσκολο, ίσως και να είναι το τελευταίο μας για φέτος στην Ευρώπη, αλλά θέλουμε να κερδίσουμε και θα μπούμε στο γήπεδο με αυτό τον στόχο. Και δεν θα έχουμε στο μυαλό μας, εάν θα κερδίσουμε τελικά κάτι με τη νίκη ή όχι. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να είμαστε κοντά στο σκορ, για να πάρουμε τη νίκη, απέναντι σε μία εντελώς διαφορετική ομάδα από αυτήν που αντιμετωπίσαμε στο πρώτο παιχνίδι. Μπορεί να είναι οι ίδιοι παίκτες, αλλά είναι άλλη ομάδα, παίζουν διαφορετικά. Θα είναι σίγουρα πρόβλημα για μας η κούραση. Έχουμε μικρό ρόστερ, χωρίς τον Κώστα και τον Σόφο είμαστε ακόμα λιγότεροι, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε".

TAGS EUROCUP ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ