EUROCUP

Δέδας: "Να μην αφήσουμε καμιά φάση χαμένη"

Δέδας: "Να μην αφήσουμε καμιά φάση χαμένη"

Ο Γιώργος Δέδας στάθηκε στο ότι ο ΠΑΟΚ με νίκη απέναντι στην Άβτοντορ, θα έχει το περιθώριο να εξαρτάται μετά από αυτόν η πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup. Τι δήλωσε ο 35χρονος φόργουορντ.

Για τον εντός έδρας αγώνα της Τετάρτης (9/12, 19.00) μίλησε ο Γιώργος Δέδας, λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης της Τρίτης (8/12).

Συγκεκριμένα είπε: "Ετσι όπως τα έφεραν οι αγωνιστικές, αυτό το ματς είναι όχι τελικός αλλά το πιο σημαντικό. Αν το νικήσουμε, κρατάμε την τύχη στα χέρια μας και εξαρτάται από εμάς (σ.σ. η πρόκριση). Η Άβτοντορ είναι καλύτερη ομάδα από την Μπεσίκτας. Πρέπει από το πρώτο λεπτό να μη αφήσουμε καμιά φάση χαμένη".

Για το ότι η Άβτοντορ έχει προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και αν αυτό είναι καλό για τον ΠΑΟΚ: "Και η Ζενίτ είχε προκριθεί, ξεκούρασε παίκτες αλλά μας νίκησε. Μπορεί αυτό να κάνει και η Άβτοντορ, αλλά οι παίκτες που θα έρθουν από τον πάγκο να έχουν κίνητρο. Αυτά δεν τα ξέρεις.... Ειδικά με τις ρωσικές ομάδες που δεν παίζουν ποτέ, ούτε χαλαρά, ούτε παθιασμένα. Η Άβτοντορ έχει Αμερικανούς που παίρνουν το 80% των προσπαθειών της. Δεν ξέρω πόσα λεπτά θα παίξουν. Στο τελευταίο ματς με την Αστάνα από όσο είδα, ο χρόνος μοιράστηκε".

Για το αν ο ΠΑΟΚ αδίκησε τον εαυτό του με την ήττα κόντρα στην Ζολνόκι. "Τον αδικήσαμε γιατί νικούσαμε 17-19 πόντους. Η Άβτοντορ έχασε στην Ουγγαρία και μετά η Ζολνόκι κέρδισε την Λιέτουβος εκτός έδρας, κάτι που δείχνει πως είναι καλή ομάδα. Αν νικούσαμε τότε, μπορεί να μην κερδίζαμε την Μπεσίκτας. Πατσίσαμε εκείνη την ήττα με την νίκη στην Μπεσίκτας".

Για το ότι η Άβτοντορ είναι πρώτη στο index στο Eurocup: "Δεν μας αγχώνει. Το κάνουν αυτό γιατί πάνε το ματς σε πολλές κατοχές. Στο τελευταία ματς πέτυχε πολλούς πόντους απέναντι στην Αστάνα (σ.σ. 131 πόντους) με την Λιέτουβος έβαλε 110 πόντους (σ.σ. για την ακρίβεια 109). Το είναι η πρώτη ομάδα στο index δείχνει πως έχουν ποιότητα. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να παίξουν άνετα. Αλλαξαν έναν παίκτη και εμείς στο πρώτο ματς δεν είχαμε τον Σοφοκλή. Πρέπει να έχουμε ως μπούσουλα το πρώτο ημίχρονο στο ματς με την Αβτοντορ".

Για το ότι ήρθε η ήττα από τον Απόλλωνα μετά το "διπλό" κόντρα στην Μπεσίκτας και το πόσο επηρεάζει αυτό: "Παίζοντας ανά 2-3 μέρες, ξεχνάς τις νίκες και τις ήττες. Με την Μπεσίκτας είχαμε χαρά μετά την νίκη, πήγαμε στην Πάτρα και χάσαμε με αποτέλεσμα τα συναισθήματα να γυρίσουν ανάποδα. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς όμως".

"Μέσα" ο Σχορτσανίτης

Με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη άρχισε η προπόνηση της Τρίτης. Ο Έλληνας σέντερ την Δευτέρα δεν συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας λόγω ενοχλήσεων στον αστράγαλο. Αυτό έγινε για προληπτικούς λόγους όμως και στον ΠΑΟΚ έλεγαν πως σήμερα (8/12) θα προπονηθεί.

TAGS EUROCUP ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ