EUROCUP

Ο Ντόουντελ κέρδισε Σολνόκι και... Λάμπε

Ο Ντόουντελ κέρδισε Σολνόκι και... Λάμπε

Η παρουσία του Ζάμπιαν Ντόουντελ ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή στο παιχνίδι της Ζενίτ με τη Σολνόκι, στο οποίο η ρωσική ομάδα έκανε το 3/3 στο Eurocup. Αναπόφευκτα, ο 31χρονος πόιντ γκαρντ αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης της 3ης αγωνιστικής.

Ο Ζάμπιαν Ντόουντελ ήταν ο βασικότερος λόγος της εκτός έδρας επικράτησης της Ζενίτ επί της Σολνόκι (84-75) για την 3η αγωνιστική του Eurocup. Η ρωσική ομάδα δυσκολεύτηκε αρκετά μέχρι να κάμψει την αντίσταση των Ούγγρων. Το εντυπωσιακό νταμπλ νταμπλ του 31χρονου πλεϊμέικερ αρκούσε όμως για να της δώσει τη νίκη.

Τι έκανε ο περί ου ο λόγος στη χθεσινή (28/10) αναμέτρηση; Βρέθηκε στο παρκέ για 31'30'' (περισσότερο από κάθε άλλον συμπαίκτη του), διάστημα στο οποίο είχε 24 πόντους (με 5/6 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 8/8 βολές), 4 ριμπάουντ, 14 ασίστ, 5 κλεψίματα και μόλις 3 λάθη. Μαζί έδωσε και μία τάπα, παρά το μικρό του δέμας (μόλις 1μ90).

Έτσι, συγκέντρωσε 51 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης (ρεκόρ σε αγώνα που δεν κρίθηκε στην παράταση, και τέταρτο καλύτερο στην ιστορία της διοργάνωσης), αφήνοντας πίσω του δύο παίκτες της Μπεσίκτας. Οι Ματσιέι Λάμπε (37 βαθμοί) και Νέιτ Ουόλτερς (36 βαθμοί) ήταν οι μοναδικοί που μπορούσαν να τον απειλήσουν, ελέω της εμφάνισής τους στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, αλλά απείχαν αρκετά μέχρι να τον φτάσουν.

Παρεμπιπτόντως, οι 14 ασίστ που μοίρασε ο πλεϊμέικερ της Ζενίτ είναι η τρίτη καλύτερη επίδοση που έχει σημειωθεί σε αγώνα του Eurocup, με την πρώτη να ανήκει στον Ομάρ Κουκ. Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ της Μπουντούτσνοστ έχει τα πρωτεία από τον Νοέμβριο του 2014, με τις 16 ασίστ που είχε δώσει.

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ