EUROCUP

Η προτεινόμενη λίστα με τις ομάδες του EuroCup για το 2018-'19

Alba's Peyton Siva asserts himself against Istanbul's Goksenin Koksal, left, during the EuroCup basketball match between ALBA Berlin and Galatasaray Istanbul at the Mercedes-Benz Arena in Berlin, Germany, Wednesday Jan. 10, 2018. (Soeren Stache/dpa via AP)
Alba's Peyton Siva asserts himself against Istanbul's Goksenin Koksal, left, during the EuroCup basketball match between ALBA Berlin and Galatasaray Istanbul at the Mercedes-Benz Arena in Berlin, Germany, Wednesday Jan. 10, 2018. (Soeren Stache/dpa via AP) SOEREN STACHE/DPA VIA AP

Το EuroCup ανακοίνωσε τις ομάδες που προτάθηκαν να συμμετάσχουν στη διοργάνωση την ερχόμενη σεζόν, με μια θέση να παραμένει σε εκκρεμότητα.

Τη λίστα με τις προτεινόμενες ομάδες για την επόμενη σεζόν ανακοίνωσε το EuroCup, το οποίο στράφηκε σε εννέα πρωταθλήματα. Η Ελλάδα δεν έχει εκπρόσωπο, όπως αναμενόταν, ενώ μια ακόμη θέση παραμένει σε εκκρεμότητα για να συμπληρωθεί η 24άδα για το 2018-'19. Όπως έγινε επίσημα γνωστό, οι προτεινόμενες ομάδες είναι οι εξής:

Ισπανία (Liga Endesa): Βαλένθια, Ανδόρα, Ουνικάχα Μάλαγα.

Ιταλία (Lega Basket): Τρέντο, Μπρέσια, Τορίνο.

Γερμανία (Bundesliga): Μπάμπεργκ, Ουλμ, Μπάγερν Μονάχου ή Άλμπα Βερολίνου (ο ηττημένος των τελικών, με τον νικητή να πηγαίνει στην EuroLeague).

VTB League: Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης, Ούνικς Καζάν, Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Aba Liga: Ερυθρός Αστέρας, Τσεντεβίτα, Μόρναρ Μπαρ, Πάρτιζαν.

Γαλλία (LNB): Λιμόζ, Βιλερμπάν, Μονακό.

Τουρκία (BSL): Τόφας, Γαλατάσαραϊ.

Λιθουανία (LKL): Λιέτουβος Ρίτας

Πολωνία (Polska Basket Liga): Ασέκο Γκντίνια.

Στην ανακοίνωση του EuroCup επισημαίνεται πως οι τελικές επιλογές θα γίνουν γνωστές στις 19 Ιουνίου.

Όσο για τον τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης, οι ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των έξι κι από εκεί θα προκύψουν αυτές που θα δώσουν το "παρών" στο Top 16, το οποίο θα δομηθεί με τέσσερις ομίλους των τεσσάρων. Οι δύο πρώτοι παίρνουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά, τα οποία είναι στις δύο νίκες. Το ίδιο σύστημα ισχύει τόσο για τα ημιτελικά όσο και για τους τελικούς.

Soeren Stache/dpa via AP

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ