EUROCUP

Πρίφτης: "Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν για τρελούς!"

Πρίφτης: "Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν για τρελούς!"

Ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, μίλησε για τις απίστευτες εναλλαγές συναισθημάτων την εβδομάδα που προηγήθηκε στον Άρη και εξήγησε ότι οι "κίτρινοι" πρέπει να δουν το ματς με την Ούνικς Καζάν σαν τελικό.

Ο Άρης υποδέχεται αύριο (2/12, 19:00) την Ούνικς Καζάν με φόντο την πρόκριση στο LAST-32 του Eurocup κι ενώ προηγήθηκαν η συντριβή στην Ποντγκόριτσα από την Μπουντούτσνοστ και ο θρίαμβος επί της ΑΕΚ . Σε αυτή την εναλλαγή συναισθημάτων αναφέρθηκε ο Δημήτρης Πρίφτης, μιλώντας για το ματς με τους Ρώσους.

Ο προπονητής του Άρη τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση: "Η Ούνικς είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στη διοργάνωση με έμπειρο και βαθύ ράστερ. Πιστεύω ότι το πρώτο παιχνίδι δεν παίζει κανένα ρόλο και ξεκάθαρα αποτελεί έκπληξη ήταν μια πολύ καλή βραδιά για εμάς και είναι εντελώς διαφορετικό το αυριανό. Πρέπει να αναζητήσουμε μια νίκη και έχουμε και ένα εκτός έδρας ματς. Θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, αγωνιστικοί, να έχουμε ενέργεια και σίγουρα να μείνουμε κοντά σε αυτό που κάναμε στην ΑΕΚ και μακριά από αυτό που κάναμε στην Μπούντουσνοστ".

Για το ότι ο Άρης θα αγωνιστεί εντός έδρας και θα υπάρχει sold out: "Το γήπεδο μας δεν ξέρω πόσο παίζει ρόλο για τον αντίπαλο, αλλά σίγουρα δίνει μεγάλο πλεονέκτημα σε μας στην αυτοπεποίθηση και τη ψυχολογία μας".

Για την προηγούμενη εβδομάδα: "Η προηγουμένη εβδομάδα ήταν για τρελούς. Δεν υπήρχε καμία ισορροπία πήγαμε από το ζενίθ στο ναδίρ. Έτσι είναι η ζωή στο μπάσκετ. Πρέπει να ελέγχουμε και τις μεγάλες απογοητεύσεις αλλά και τις επιτυχίες. Πιστεύω ότι το κάναμε με ψυχραιμία την προηγούμενη εβδομάδα. Πρέπει να κρατήσουμε ένα ψυχισμό έντασης και ενεργοποίησης να μην χαλαρώσουμε και να μην πιστέψουμε ότι είμαστε κάτι που αναμφίβολα δεν είμαστε.. Ήταν μάθημα για μας και το ματς της Τετάρτης και του Σαββάτου".

Αν είναι τελικός το αυριανό παιχνίδι: "Θα πρέπει να τα δούμε έτσι, δεν είναι αλλά θα πρέπει να το δούμε έτσι για να παίξουμε και τα τρία παιχνίδια με την ίδια λογική. Θα πρέπει να είναι έτσι".

Για την Ευρωλίγκα και τη FIBA: "Απ' όσο ξέρω θα συρρικνωθεί πολύ το κομμάτι που αφορά την Ευρωλίγκα και νομίζω ότι είναι δύσκολο να συμπεριληφθεί ο Άρης σε αυτές τις ομάδες άρα θα πρέπει να τελειώσει αυτή η χρονιά και να δούμε τι επιλογές θα έχει. Δεν ξέρουμε πως θα είναι το πρωτάθλημα της FIBA αλλά για να πω την πραγματικότητα δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο αλλά μόνο την επόμενη μέρα και όχι την επόμενη χρονιά".

Για το αν ο Άρης κάνει βήματα για την Ευρωλίγκα: "Πιστεύω ότι το κάνει ο Άρης, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και γενικότερα. Η ομάδα έχοντας μια βάση από τα προηγούμενα δυο τρία χρονιά ήρθε η έλευση της οικογένειας που μπορεί να απογειώσει την ομάδα, αλλά αυτό χρειάζεται υπομονή και σταθερά βήματα και πιστεύω ότι το κάνει αυτό ο Άρης".

TAGS EUROCUP ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ