EUROCUP

Πρίφτης: "Είμαστε αδικαιολόγητοι"

Πρίφτης: "Είμαστε αδικαιολόγητοι"

Ο Άρης γνώρισε τη συντριβή (75-56) στο Μαυροβούνιο, χάνοντας μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να βρεθεί πιο κοντά στην επόμενη φάση του Eurocup. Δεν έψαξε για δικαιολογίες ο Δημήτρης Πρίφτης, μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Το -19 (75-56) από τη Μπούντουτσνοστ χάλασε την εικόνα του Άρη στο Eurocup, μαζί δεν επέτρεψε στους "κίτρινους" να "πατήσουν" πιο γερά στα πόδια τους, αναφορικά με την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Δημήτρης Πρίφτης δεν θέλησε να ψάξει για δικαιολογίες.

" Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη ενέργειας και συγκέντρωσης αλλά και στην πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα του αντιπάλου. Αυτά μας έκαναν να έχουμε κακή συγκομιδή επιθετικά, που ήταν το κύριο πρόβλημά μας. Όταν δεν είσαι παραγωγικός, πρέπει τουλάχιστον να κρατήσεις στην άμυνα, αλλά η Μπούντουτσνοστ βρέθηκε σε καλή μέρα, με πολύ καλά ποσοστά στα μακρινά σουτ. Έπαιξαν πιο δυνατά από μας. Είμαστε αδικαιολόγητοι και θα πρέπει να μην το επαναλάβουμε…", ήταν τα πρώτα λόγια του Έλληνα τεχνικού, ο οποίος εν συνεχεία ρωτήθηκε αν ο Άρης υποτίμησε τη Μπούντουτσνοστ:

" Συνειδητά δεν πιστεύω ότι υποτιμήσαμε τον αντίπαλο, δεν είμαστε τέτοια ομάδα. Ενστικτωδώς μπορεί κάποιοι να το θεώρησαν πιο εύκολο. Είχαμε χαμηλή ενέργεια και συγκέντρωση εμείς και από την άλλη, μεγάλη αποφασιστικότητα και αναγκαιότητα ο αντίπαλος, που έπαιζε σήμερα ουσιαστικά νοκ άουτ παιχνίδι. Ήμασταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, δεν έχω κανένα παράπονο για αυτό το διάστημα".

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Ξανθόπουλος ανέφερε πως " η άμυνα ήταν το μεγάλο μας πρόβλημα. Ειδικά στο πρώτο 10λεπτο δεν παίξαμε καθόλου καλή άμυνα και ο αντίπαλος πήρε διαφορά. Στο δεύτερο ημίχρονο, βελτιωθήκαμε, προσπαθήσαμε να μειώσουμε, αλλά δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε την διαφορά του πρώτου αγώνα. Οι παίκτες δεν είναι ρομπότ. Παρόλα αυτά, αν και χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ στην επίθεση, το θέμα ήταν ότι δεν ακολουθήσαμε το πλάνο στην άμυνα. Επιτρέψαμε στον Κουκ να κάνει το παιχνίδι του, είχαν και τρομερή ευστοχία", ενώ κατέληξε σχολιάζοντας τη βελτιωμένη εικόνα του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο:

Για την βελτιωμένη εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου: " Είπαμε στο ημίχρονο ότι μπορεί να χάνουμε με 27 πόντους, αλλά θα βγούμε να παλέψουμε μέχρι το τέλος, για τους εαυτούς μας, για να αλλάξουμε την εικόνα μας. Δυστυχώς δεν κρατήσαμε την διαφορά του πρώτου αγώνα. Είναι δύσκολο να εξηγήσω πώς νιώθουν οι παίκτες σε τέτοιες στιγμές. Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που είχαμε ένα τέτοιο".

TAGS EUROCUP ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ