EUROCUP

Πρίφτης: "Αγώνας ζωτικής σημασίας"

Πρίφτης: "Αγώνας ζωτικής σημασίας"

Ο Άρης υποδέχεται αύριο (18/11, 19:00) την Τραμπζονσπόρ και ο προπονητής των "κίτρινων", Δημήτρης Πρίφτης, μίλησε για τη βαθμολογική σπουδαιότητα της αναμέτρησης με τους Τούρκους στo "Nick Galis Hall" (VIDEO).

Η Τραμπζονσπόρ του Νέναντ Μάρκοβιτς απειλεί το εντός έδρας αήττητο του Άρη στο Eurocup και ο Δημήτρης Πρίφτης αναφέρθηκε στο αυριανό (18/11, 19:00) παιχνίδι με τους Τούρκους στο "Nick Galis Hall". Από την πλευρά τους, οι Τζερέλ ΜακΝιλ και Θοδωρής Ζάρας εμφανίστηκαν έτοιμοι να αφήσουν πίσω τους τα στραβοπατήματα σε Τουρκία και Αμαλιάδα.

Πρίφτης: "Να κάνουμε αμυντική φύση"

Ο τεχνικός του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, στις πρώτες του δηλώσεις στάθηκε στην ήττα της ομάδας του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ από τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα και ποια είναι τα τρία στοιχεία που θα πρέπει να έχει η οάδα του στο αυριανό ραντεβού με την Τραμπζονσπόρ για να φθάσει στη νίκη. "Προερχόμαστε από ένα άσχημο αποτέλεσμα, άσχημο κυρίως από τον τρόπο που ήρθε. Μας έχει δημιουργήσει κάποιες ψυχολογικές καταστάσεις που πρέπει να ανατρέψουμε. Πρέπει να αντιδράσουμε. Απέναντί μας έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Προσωπικά θεωρώ την Τραμπζονσπόρ μαζί με την Μπάνβιτ τις καλύτερες ομάδες στον όμιλο. Έχει πολλές δυνατότητες και η φύση της είναι πολύ επιθετική. Θα πρέπει να κάνουμε καταρχήν αμυντική φύση, να ελέγξουμε τον ρυθμό και την εξέλιξη του παιχνιδιού, ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσουμε τη νίκη.

Πρίφτης: "Αγώνας ζωτικής σημασίας"

"Θα μας κάνει κακό αν κολλήσουμε στον Κόροιβο"

Παρ' όλο που δεν μπορούμε να σκεφτούμε πάρα πολύ και να μείνουμε πάρα πολύ στο τι συνέβη, είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε γιατί πρέπει να βελτιωνόμαστε. Στο παιχνίδι με τον Κόροιβο ενώ το ελέγχαμε πλήρως μέχρι και πέντε λεπτά πριν το τέλος δεν είχαμε την κατάλληλη συγκέντρωση. Ίσως ενστικτωδώς επαναπαυτήκαμε θεωρώντας πως ο αγώνας είχε τελειώσει, φαινόταν σα να είχε τελειώσει αλλά όπως είδατε και εσείς στα παιχνίδια θα πρέπει να παίζεις και τα σαράντα λεπτά με την ίδια συγκέντρωση και σοβαρότητα.

Είχαμε πολύ κακή διαχείριση της μπάλας, δεν οργανώσαμε σωστά τις επιθέσεις μας και ταυτόχρονα δεχθήκαμε κάποια πολύ δύσκολα καλάθια. Κάποια μακρινά σουτ, κάποια υπό πίεση και φυσικά κάποιες βολές. Δεν θεωρώ πως ήταν θέμα κούρασης. Ήμασταν πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης και θα έπρεπε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Αυτό όμως είναι κάτι που πέρασε και δεν θα πρέπει να μείνουμε περισσότερο σε αυτό. Πρέπει να κοιτάμε την επόμενη μέρα, γιατί έτσι θα μπορέσουμε να το ανατρέψουμε. Αν κολλήσουμε σε αυτή την ήττα, θα μας κάνει κακό. Δεν είναι το θέμα τόσο ότι χάσαμε αυτό το παιχνίδι όσο ο τρόπος που το χάσαμε.

Είναι κάποιοι τραυματισμοί που δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως αλλά το ρόστερ στον αυριανό αγώνα θα είναι χωρίς απουσίες. Προσπαθούμε να είμαστε ήρεμοι, μονιασμένοι και προσπαθούμε να εξηγήσουμε μεταξύ μας τι συνέβη. Προσπαθούμε να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας, την απογοήτευσή μας, όπως και τον ενθουσιασμό μας, ώστε να είμαστε ήρεμοι για τη συνέχεια. Κάναμε την αυτοκριτική μας, μιλήσαμε για την συνέχεια και συνεχίζουμε…

"Αν κερδίσουμε, είμαστε κοντά στην πρόκριση"

Είναι ζωτικής σημασίας το ματς με την έννοια ότι αν το κερδίσουμε είμαστε πάρα πολύ κοντά στην πρόκριση. Δεν θα το έλεγα τελικό με κεφαλαία γράμματα γιατί υπάρχουν ακόμη τέσσερις αναμετρήσεις στις οποίες η ομάδα μπορεί να κάνει οτιδήποτε και έστω και αν χαθεί αυτός ο αγώνας να εξακολουθήσουμε να έχουμε πιθανότητες. Αλλά συμφωνώ πως είναι ένα παιχνίδι που αν το κερδίσουμε θα μας δώσει πολύ μεγάλη ώθηση για την συνέχεια.

Από την πλευρά της Τραμπζονσπόρ μπορεί να μην υπάρχει τόσο έντονο το άγχος και να κάνει ένα πιο ελεύθερο παιχνίδι κάτι που τους καθιστά πολύ επικίνδυνους κυρίως επιθετικά. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Υπάρχουν κάποια σημεία αναφοράς και στις δύο ομάδες. Πλέον θεωρώ πως γνωριζόμαστε λίγο καλύτερα γιατί μετά την πρώτη αγωνιστική η εικόνα που έχεις για τον αντίπαλο δεν είναι ολοκληρωμένη. Τώρα νομίζω πως έχουμε πιο σαφή άποψη για το τι κάνει ο αντίπαλός μας όπως και εκείνος για εμάς. Συν το γεγονός ότι υπάρχει η κούραση που έχουν και οι δύο ομάδες από τις αλλεπάλληλες μετακινήσεις και τα ταξίδια. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε ένα κλειστό παιχνίδι όσον αφορά στο σκορ. Αν το ματς ξεφύγει πάνω από 80 πόντους η πλάστιγγα θα γύρει στην πλευρά της αντιπάλου μας. Αν το κρατήσουμε σε χαμηλό σκορ θα έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να το κερδίσουμε.

Στο πρώτο παιχνίδι στην Τουρκία νιώσαμε πως φτάσαμε πολύ κοντά στη νίκη. Κρίθηκε στην τελευταία φάση ή πιο σωστά στις δύο τελευταίες φάσεις εκατέρωθεν μία για εκείνους και μία για εμάς. Θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι και εγώ προσωπικά με ηρεμία. Τι να κάνουμε. Έτσι είναι αυτά τα μας πρέπει να είσαι ψύχραιμος για να αφήσει την ομάδα να παίξει ήρεμα και να αποδώσει και καλύτερα".

Πρίφτης: "Αγώνας ζωτικής σημασίας"

ΜακΝιλ: "Να μείνουμε ενωμένοι"

Ο Αμερικανός γκαρντ του Άρη, Τζερέλ ΜακΝιλ, θυμήθηκε το παιχνίδι της πρεμιέρας του ομίλου στην έδρα της Τραμπζονσπόρ και το τι θα πρέπει να γίνει στο αυριανό για να επιτευχθεί ο στόχος της νίκης. "Επαιξαν αρκετά καλά στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε αλλά κάποιες λεπτομέρειες στο τέλος δεν μας το επέτρεψαν να φύγουμε νικητές από την Τουρκία. Ηταν το πρώτο παιχνίδι στο Eurocup και μάλιστα εκτός έδρας. Τώρα τους αντιμετωπίζουμε ξανά. Τους γνωρίζουμε καλύτερα. Θα βγούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας με στόχο τη νίκη.

Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, να παίξουμε όπως παίζαμε στα προηγούμενα παιχνίδια σε υψηλό επίπεδο. Το σημαντικότερο είναι να μείνουμε ενωμένοι και να παίξουμε ομαδικά. Αν το κάνουμε αυτό όλα θα πάνε καλά. Πολλά πράγματα πήγαν αρκετά καλά για εμάς στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με τον Κόροιβο, όμως, το τελευταίο πεντάλεπτο δεν εξελίχθηκε όπως το περιμέναμε.

Κάναμε πολλά λάθη, τους δώσαμε την ευκαιρία να ανακάμψουν, είχαν και τον κόσμο στο πλευρό τους και κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή. Εμείς πρέπει να διορθώσουμε σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι την διάρκεια στην απόδοσή μας θα πρέπει να παίξουμε καλά ως το τέλος του αγώνα, για σαράντα λεπτά και όχι μόνο για συγκεκριμένο χρονικό κομμάτι.

Για να καταφέρεις να ξεκινήσεις ένα σερί θα πρέπει να κερδίζεις… Εμάς το μόνο που μας ενδιαφέρει αυτή την στιγμή είναι η νίκη στον αυριανό αγώνα. Πρέπει να κερδίσουμε και για βαθμολογικούς λόγους… Και από κει και πέρα να δούμε το παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος ξεχωριστά και να κάνουμε ότι χρειάζεται για να πάρουμε τις απαραίτητες νίκες".

Πρίφτης: "Αγώνας ζωτικής σημασίας"
Ζάρας INTIME SPORTS

Ζάρας: "Καταρχήν θα πρέπει να κερδίσουμε"

Τέλος ο γκαρντ του Άρη, Θοδωρής Ζάρας, στάθηκε στην σημασία της νίκης επί της Τραμπζονσπόρ και ακολούθως της κάλυψης της διαφοράς της ήττας με τρεις πόντους (74-71) στο παιχνίδι του Α΄ γύρου. "Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Είναι πολύ καλή επιθετική ομάδα. Θα πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένοι, να ελέγξουμε τον ρυθμό και τα ριμπάουντ. Θα πρέπει επίσης να δούμε τι κάναμε λάθος στο προηγούμενο παιχνίδι και να το διορθώσουμε αύριο.

Προσωπικά δεν νιώθω πίεση επειδή μπαίνω από τον πάγκο. Εχω περάσει και από αυτό το στάδιο και από το στάδιο του βασικού. Είτε είσαι βασικός είτε αναπληρωματικός, πρέπει να μπαίνεις μέσα και να δίνεις το 100%. Καταρχήν θα πρέπει να κερδίσουμε. Αν η διαφορά είναι πάνω από τρεις πόντους θα είναι καλό".

Η Μedia Day του Άρη για τον αγώνα με την Τραμπζονσπόρ

TAGS EUROCUP ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ