EUROCUP

Καϊμακόγλου: "Όταν λέμε Γκάλης, πρέπει να καθόμαστε προσοχή!"

Καϊμακόγλου: "Όταν λέμε Γκάλης, πρέπει να καθόμαστε προσοχή!"

Η Ούνικς Καζάν απειλεί το εντός έδρας αήττητο του Άρη στο Eurocup (2/12, 19:00) και ο Κώστας Καϊμακόγλου μίλησε για την τεράστια αποδοχή που έχει ο Νίκος Γκάλης στο μακρινό Ταταρστάν!

Ο Άρης υποδέχεται αύριο (2/12) την Ούνικς Καζάν στην κατάμεστη "Nick Galis Hall" και ο Κώστας Καϊμακόγλου παραδέχτηκε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του πρέπει να υπερβάλλουν εαυτούς για να φύγουν με το "διπλό" από το Παλέ, εκεί όπου παρεμπιπτόντως η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έχει ρεκόρ 3-0 στο εφετινό Eurocup.

Ο διεθνής φόργουορντ της Ούνικς Καζάν εξήγησε αρχικά πως "όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Όσο περνούν τα ματς, τα τελευταία είναι αυτά που θα κρίνουν ποιοι θα περάσουν στον επόμενο γύρο. Όλοι θέλουν να κερδίσουν, για μας είναι πιο ιδιαίτερο παιχνίδι γιατί ο Άρης μας κέρδισε στην έδρα μας. Πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτούς, να παίξουμε πολύ καλά, πολύ καλύτερα από τον πρώτο γύρο, αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες για τη νίκη. Ο Άρης είναι αήττητος στην έδρα του, έχει και τον κόσμο στο πλευρό του, όλα αυτά μπαίνουν στην εξίσωση και το κάνουν ένα πολύ δύσκολο βράδυ. Ελπίζω μετά την καλή βδομάδα που είχαμε στο Καζάν, παίξαμε με τρεις πολύ καλές ομάδες σε έξι μέρες και δείξαμε ότι βρίσκουμε ρυθμό, να συνεχίσουμε το καλό μας πρόσωπο, να τα δώσουμε όλα και να διεκδικήσουμε τη νίκη".

Ο Κάι ρωτήθηκε αν η Ούνικς συμπεριέλαβε στο σκάουτινγκ τον τελευταίο αγώνα του Άρη, τη νίκη επί της ΑΕΚ : "Φυσικά… Ο Άρης έκανε ένα κακό παιχνίδι με την Μπούντουτσνοστ, όμως όλοι έχουν δικαίωμα να κάνουν μια κακή εμφάνιση. Το πώς έπαιξε στο αμέσως επόμενο παιχνίδι, δείχνει ότι η ομάδα έχει χαρακτήρα, έχει φτιαχτεί από την αρχή με σωστά βήματα και παίζει πολύ καλό μπάσκετ".

Καϊμακόγλου: "Όταν λέμε Γκάλης, πρέπει να καθόμαστε προσοχή!"

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο γεμάτο γήπεδο: "Εμένα μου έχει λείψει αυτή η ατμόσφαιρα. Έχω μιλήσει και με τα παιδιά, θεωρώ ότι όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν σε γεμάτα γήπεδα, είτε είναι οι οπαδοί του αντίπαλου ή δικοί μας. Εύχομαι ο κόσμος που θα έρθει, θα απολαύσει το μπάσκετ. Έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες, κάποιοι έχουν παίξει και αντίπαλοι του Άρη στο Nick Galis".

Μάλιστα ρωτήθηκε για την εκτενή αναφορά των Ρώσων στον Νίκο Γκάλη: "Τι να πω; Όταν λέμε το όνομα Νίκος Γκάλης πρέπει να καθόμαστε όλοι προσοχή. Εγώ ανατριχιάζω προσωπικά… Είναι κάτι πολύ σημαντικό, ειδικά στη Ρωσία, στο μακρινό Καζάν, να έχει τέτοια αποδοχή το ελληνικό μπάσκετ και ιδιαίτερα ο Νίκος Γκάλης. Πάντοτε με τους Ρώσους είχαμε παρόμοια κουλτούρα, είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι, μας αγαπούν πολύ, τους αρέσει η Ελλάδα και επειδή την δεκαετία του ’80 είχαν γίνει εκείνα τα παιχνίδια εναντίον τους, γι’ αυτό έγινε και η ιδιαίτερη αναφορά".

Πασούτιν: "Θα παίξουμε σε μια καυτή ατμόσφαιρα"

Ο κόουτς της Ούνικς Καζάν και εθνικός προπονητής Ρωσίας, Ευγκένι Πασούτιν, ανέφερε σχετικά με την αναμέτρηση με τον Άρη: "Σίγουρα θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με καλούς παίκτες όπως οι Αμερικανοί Χάγκινς, Γουάιτ, Μακ Νιλ και Γουότερς. Έχουμε να παίξουμε και σε μια πολύ καυτή ατμόσφαιρα, όπως αυτή που δημιουργούν οι φίλοι του Άρη, εμείς θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο αμυντικό κομμάτι και να κλείσουμε τα ατού του Άρη. Ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολη αποστολή αλλά θέλουμε να φάγουμε νικητές και θα προσπαθήσουμε για αυτό"

TAGS EUROCUP ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ