EUROCUP

Η πρώτη φορά που έχασε τον έλεγχο

Η πρώτη φορά που έχασε τον έλεγχο

Ο Άρης παρουσιάστηκε αγνώριστος στο πίσω μέρος του παρκέ, στον αγώνα με την Μπάνβιτ, με την ήττα να έρχεται ως φυσικό επακόλουθο. Το παιχνίδι της Μπαντίρμα ήταν το πρώτο στο οποίο οι "κίτρινοι" έχασαν τον έλεγχο.

Χρειάστηκε να περάσει ένας μήνας επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων μέχρι να δούμε τον Άρη στα... πολύ άσχημά του. Το παιχνίδι με την Μπάνβιτ (ήττα με 96-84) είναι, βλέπετε, το πρώτο στο οποίο η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ήταν αγνώριστη, σε βαθμό που έμοιαζε να μην έχει σχέση με αυτή που μετρούσε εφτά σερί νίκες τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Επειδή όμως, για όλα υπάρχει η πρώτη φορά, το να γίνει κάτι τέτοιο στην Μπαντίρμα είναι πολύ πιο "ευπρόσδεκτο" (καταχρηστικός ο όρος) από το να συμβεί σε αγώνα του Nick Galis Hall. Εκεί, οι "κίτρινοι" δεν μπορούν (και δεν πρέπει) να κάνουν δώρα, για να δώσουν το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να ελπίσουν σε νίκη. Έφτασαν στο "τσακ" να την πατήσουν την προηγούμενη εβδομάδα, απέναντι στη Στεάουα, αλλά τη γλίτωσαν. Μένει να δούμε αν θα την πατήσουν κόντρα στην Τράμπζονσπορ.

Για να επιστρέψουμε όμως στα της ήττας από την Μπάνβιτ, το να αναφέρουμε πως το παιχνίδι χάθηκε επειδή δεν έγινε σχεδόν τίποτα σωστά στο πίσω μέρος του παρκέ μοιάζει αχρείαστο. Οι αριθμοί μιλούν άλλωστε από μόνοι τους: +29 πόντοι στην άμυνα (96 αντί 67) σε σχέση με όσα γίνονταν τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές και -23 ριμπάουντ (45 έναντι 22) συγκριτικά με τον αντίπαλο.

Η πρώτη φορά που έχασε τον έλεγχο

Θέλετε κι άλλο; Αυτά τα δύο στοιχεία αρκούν για να καταδείξουν πως οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Κι αυτό έχει πολλές εξηγήσεις:

  • Με συνεχόμενες αναμετρήσεις και πολλά ταξίδια, οι "κίτρινοι" θα βγάλουν κούραση το επόμενο διάστημα. Η κόπωση φάνηκε στους αγώνες με Στεάουα και Τρίκαλα, που όμως δεν "κόστισαν". Στην Μπαντίρμα, η ήττα ήταν αναπόφευκτη. Το θέμα για τον Άρη είναι να μην ξεκινήσει το Σάββατο (14/11, 17:00) σερί αρνητικών αποτελεσμάτων, αφού η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Κόροιβο κρύβει πολλές... παγίδες.
  • Από τη στιγμή που ο Τζαμέλ Χάγκινς βγήκε εκτός κλίματος αγώνα (ελέω των τριών φάουλ που είχε στο τρίτο λεπτό) κι ο Οκάρο Ουάιτ αποσυντονίστηκε για τον ίδιο λόγο, ήταν δύσκολο έως αδύνατο να ματσαριστούν οι ψηλοί. Ο Γκάσπερ Βίντμαρ έκανε ό,τι ήθελε κοντά στο καλάθι, με την απουσία του Τζαμέλ Χάγκινς να επιτείνει το υπαρκτό πρόβλημα στο "βαμμένο", αφού ο Σλοβένος έμοιαζε ώρες ώρες ανίκητος κάτω από τα δύο καλάθια.
  • Το ριμπάουντ είναι θέμα θέλησης κι ενέργειας. Κι αποδείχθηκε χθες (11/11) πως οι "κίτρινοι" δεν είχαν τίποτα από τα δύο. Για το δεύτερο ευθύνεται η κούραση που αναφέραμε παραπάνω, για το πρώτο όμως αποκλειστικά οι ίδιοι οι παίκτες.
Η πρώτη φορά που έχασε τον έλεγχο

Ακόμη κι έτσι όμως, ο Άρης όφειλε να προστατεύσει τον εαυτό του. Να πάει σε μεγάλες επιθέσεις, να φροντίσει να "σπάσει" τον ρυθμό των αντιπάλων του. Γιατί η αλήθεια είναι πως ένας από τους παράγοντες που βοήθησαν την Μπάνβιτ να επιστρέψει στο σκορ (μετά το αρχικό -10) ήταν η επιπολαιότητα των "κιτρίνων" στην επίθεση. Αβίαστα λάθη που έδιναν ευκαιρία για αιφνιδιασμό κι έναν πιο "τρελό" ρυθμό στο παιχνίδι. Κάτι που δεν βολεύει σε κανένα βαθμό τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη.

Δεν θα είναι παράλογο άλλωστε να πούμε πως αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Άρης ξέφυγε από τον γενικό κανόνα που έχει φέτος (βλ. καλή άμυνα, στοχευμένες επιθέσεις, αποφυγή επιπόλαιων επιλογών). Σε σημείο που δεν μπορούσε να πλησιάσει στο σκορ, γιατί πολύ απλά έκανε πράγμα έξω από αυτά που έχει συνηθίσει. Κάπως έτσι μπήκε τέλος στο αήττητο των εφτά αγώνων και περίπου ενός μήνα (από 14/10 έως 11/11) πορείας γεμάτο νίκες.

Τα δεδομένα που συνέλεξαν ο Δημήτρης Πρίφτης κι οι συνεργάτες του από αυτόν τον αγώνα είναι πολλά. Στο χέρι τους είναι να τα αξιοποιήσουν στη συνέχεια. Με μία υποσημείωση: να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα στα παιχνίδια που έρχονται. Ο Κόροιβος άλλωστε δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Ρωτήστε τον Απόλλωνα Πατρών, την Καβάλα και την Κηφισιά...

TAGS EUROCUP ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ