EUROCUP

Δεύτερη επίσκεψη, δεύτερη ήττα για τον Άρη στην Τουρκία

Δεύτερη επίσκεψη, δεύτερη ήττα για τον Άρη στην Τουρκία
INTIME SPORTS

Η άμυνα πήγε... περίπατο για τον Άρη, ο οποίος γνώρισε την ήττα στην Τουρκία από την Μπάνβιτ (96-84), σε ένα παιχνίδι που έχασε κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ. "Κόστισαν" τα πολλά φάουλ αλλά και η κυριαρχία του Γκάσπερ Βίντμαρ στις δύο ρακέτες.

Το μεγαλύτερο όπλο του Άρη στη φετινή σεζόν, εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο πρόβλημα στην Μπαντίρμα. Η άμυνα δεν ήταν αυτή που έπρεπε στην τουρκική πόλη, με αποτέλεσμα η Μπάνβιτ να επικρατήσει με 96-84 και να σημειώσει τη δεύτερη νίκη της στο Eurocup (σ.σ.: ο Άρης παρέμεινε στις τρεις). Εξαιρετική η εικόνα των "κίτρινων" στο πρώτο δεκάλεπτο, πλην όμως έκτοτε έχασαν τον έλεγχο του ρυθμού, με τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ να αποτελούν την "αχίλλειο πτέρνα" της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ (19) από τα αμυντικά του Άρη (18), την ώρα που σούταραν +20 βολές (31 έναντι 11), με τον Άρη να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τα φάουλ, αφού ο Οκάρο Ουάιτ αποβλήθηκε στις αρχές της τρίτης περιόδου, την ώρα που ο Τζαμέλ Χάγκινς αγωνίστηκε μόλις 3'03'' στο πρώτο ημίχρονο, επειδή χρεώθηκε πολύ νωρίς με τρία φάουλ.

Πρώτος σκόρερ για τους "κίτρινους" ο Ντόμινικ Ουότερς (20 πόντοι, 10 ασίστ), την ώρα που οι Ντόμινικ Τζόνσον (27 πόντοι) και Γκάσπερ Βίντμαρ (24 πόντοι, 12 ριμπάουντ) δεν μπορούσαν να "ματσαριστούν" από την άμυνα της ελληνικής ομάδας. Όσο για τον Κόρτνεϊ Φόρτσον; Ο ύψους 1μ80 πλεϊμέικερ της Μπάνβιτ πέτυχε ένα ανεπανάληπτο τριπλ νταμπλ, αφού είχε 13 πόντους (με 1/3 δίποντα, 1/5 τρίποντα και 8/9 βολές), 11 ριμπάουντ (!) και 10 ασίστ.

Δεύτερη επίσκεψη, δεύτερη ήττα για τον Άρη στην Τουρκία
INTIME SPORTS

Ο αγώνας

Ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε το παιχνίδι ο Άρης δεν προμήνυε τίποτα απ όσα θα ακολουθούσαν. Οι "κίτρινοι" ήταν εύστοχοι από μακριά και χάρη στα συνεχόμενα καλάθια του Τζέρελ ΜακΝιλ προηγήθηκαν με +10 (5-15) στο 6ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι κυριαρχούσαν στα ριμπάουντ, με τον Γκάσπερ Βίντμαρ να μαζεύει συνεχόμενα "σκουπίδια", αλλά όσο δεν έβρισκαν τον στόχο από τη γραμμή των βολών (5/12) και τα 6μ75 (0/9), δεν μπορούσαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ (15-20 στο 10').

Όλα αυτά όμως κράτησαν για μία περίοδο! Γιατί από εκεί κι έπειτα, η μπαγκέτα πέρασε στα χέρια των παικτών της Μπάνβιτ. Βλέπετε, είχε έρθει η ώρα να βάλουν τα σουτ. Ο Έι Τζέι Σλότερ πέτυχε τα πρώτα σουτ που πήρε κι αποδείχθηκε πως έδωσε την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση στους συμπαίκτες του, οι οποίοι μάζευαν το ένα επιθετικό ριμπάουντ μετά το άλλο (σ.σ.: για την ακρίβεια δεν σταμάτησαν ποτέ να κυριαρχούν).

Έτσι, το παιχνίδι ήρθε γρήγορα... τούμπα (27-26) με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού να πετυχαίνει το πρώτο τρίποντο της ομάδας του στο παιχνίδι (μετά το αρχικό 0/13). Έκτοτε, οι Τούρκοι δεν κοίταξαν πίσω, μέχρι να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα (39-33).

Ο Δημήτρης Πρίφτης είχε να αντιμετωπίσει τα φάουλ των ψηλών του (Τζαμέλ Χάγκινς 3, Οκάρο Ουάιτ 3, Σλάβεν Τσούπκοβιτς 2, με τον πρώτο να παίζει 3'03'' μέχρι τη διακοπή). Ένα πρόβλημα που γιγαντώθηκε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ελέω της αποβολής του Οκάρο Ουάιτ με πέντε φάουλ (πρόλαβε να αγωνιστεί για 9'32''). Οι παίκτες του Σελτσούκ Ερνάκ είχαν βρει ρυθμό στην επίθεση, με αποτέλεσμα να ανοίγουν διαρκώς τη διαφορά.

Δεύτερη επίσκεψη, δεύτερη ήττα για τον Άρη στην Τουρκία
INTIME SPORTS

Κι αν ο Άρης επιχειρούσε να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο (βλ. φουλ επίθεση), όσο πίσω δεχόταν το ένα καλάθι μετά το άλλο, δεν μπορούσε να ελπίζει σε πολλά. Ακόμη και το -2 (65-63) του 30ου λεπτού δεν μπορούσε να θεωρηθεί κέρδος, αφού είναι δεδομένο πως αυτή η ομάδα δεν νιώθει άνετα όταν το σκορ παίρνει την... ανηφόρα. Ειδικά από τη στιγμή που στα τρία πρώτα δεκάλεπτα είχε δεχθεί μόλις δύο (!) πόντους λιγότερους απ όσου δεχόταν στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του Eurocup (σ.σ.: η καλύτερη άμυνα με 67 πόντους παθητικό).

Παρεμπιπτόντως, ο Κόρτνεϊ Φόρτσον έκανε -σχεδόν- τα πάντα στο παρκέ, για να ολοκληρώσει την αναμέτρηση με τριπλ νταμπλ, την ώρα που ο Ντόμινικ Τζόνσον είχε "πάρει φωτιά". Ο γκαρντ της Μπάνβιτ (των 6 πόντων με 0/4 τρίποντα στο ημίχρονο) ήταν ασταμάτητος στο δεύτερο μέρος, αποτελώντας τον κύριο λόγο που η ομάδα του έμοιαζε ασταμάτητη. Κι όταν έβαλε... στοπ στο σκοράρισμα, ήταν η ώρα του Κιθ Σίμονς να πάρει τη σκυτάλη για να πετύχει τους 9/11 πόντους στην τέταρτη περίοδο.

Κάπως έτσι η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα υπέρ της Μπάνβιτ, η οποία έφτασε στη νίκη (96-84), για να βάλει τέλος στο αήττητο σερί των εφτά αγώνων του Άρη σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μαζί, οι Τούρκοι πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους στη διοργάνωση, με τον Άρη να μένει στις τρεις και να χάνει την ευκαιρία να κάνει άλμα... πρόκρισης στην Μπαντίρμα.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 39-33, 65-63, 96-84.

ΜΠΑΝΒΙΤ: Ουλουσόι, Φόρτσον 13 (1 τρίπ., 11 ριμπ., 10 ασ.), Τζόνσον 27 (5), Σλότερ 14 (1), Γκετσίμ, Στίφενς, Σίμονς 11 (1), Βίντμαρ 24 (12 ριμπ.), Μοερμάν 5 (1), Αλτουνμπέι, Γιλντιρίμ 2.

ΑΡΗΣ: Ξανθόπουλος 4, Πελεκάνος 7 (1), Τσούπκοβιτς, Ουάιτ 8 (2), Ουότερς 20 (4 τρίπ., 10 ασ.), Ζάρας 3 (1), Χάγκινς 10, Κοέν 14 (1), Μούρτος 2, Σίμτσακ, ΜακΝιλ 16 (4).

TAGS EUROCUP ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ