EUROCUP

Σάκοτα: "Ουδείς μας πρότεινε τον Σχορτσανίτη"

Σάκοτα: "Ουδείς μας πρότεινε τον Σχορτσανίτη"

Ο Ντράγκαν Σάκοτα ξεκαθάρισε ότι ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ουδέποτε προτάθηκε στην ΑΕΚ, εξήγησε πως "ο Μίλαν Μιλόσεβιτς είναι ήρωας" και τόνισε πως πλέον η "Ένωση" συνεχίζει με περισσότερες φιλοδοξίες.

Η ΑΕΚ πέτυχε την πρώτη της νίκη στον ΣΤ' όμιλο του Eurocup μετά το 87-70 επί της Νίζνι ενώ ο Ντράγκαν Σάκοτα διευκρίνησε πως ουδέποτε υπήρξε θέμα Σχορτσανίτη για την "Ένωση". Σημειωτέον, ο Έλληνας σέντερ αποδεσμεύτηκε σήμερα από τον Ερυθρό Αστέρα .

Οι δηλώσεις του Σερβοέλληνα κόουτς μετά τη νίκη επί της Νίζνι:

Για τον αγώνα: "Συγχαρητήρια στα παιδιά, ήταν μεγάλη νίκη. Ξέραμε ότι η Νίζνι προερχόταν από σπουδαία εμφάνιση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και το πήραν άξια. Μας έδωσαν έξτρα κίνητρο. Εμείς είχαμε ανάγκη για τέτοια εμφάνιση και να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Είναι αρχή και θέλαμε μια καλή νίκη για να πάρουμε ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Ήταν πολύ δύσκολο να προχωρήσουμε δίχως κάποιους παίκτες να είναι έτοιμοι. Χτύπησε και ο Ζήσης και θα δούμε αύριο τι θα γίνει. Όλα αυτά είναι προβλήματα που δεν είναι καθημερινά και συνηθισμένα για ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα.

Κάναμε καλά πράγματα στο παιχνίδι και να πω ότι και στο πρώτο μέρος που δεχτήκαμε 46 πόντους είχαμε καλές άμυνες, αλλά όταν προέρχεσαι από παιχνίδι στο ελληνικό πρωτάθλημα που δεν συγκρίνεται με το Eurocup και παίζεις με άλλη ταχύτητα, θέλει ένα δεκάλεπτο-ημίχρονο για να προσαρμοστούμε. Έβαλαν μερικά τρίποντα. Όταν δέχεσαι τέτοια τρίποντα απογοητεύεσαι. Εμείς δεν ήμασταν σε αυτή τη φάση. Ήμασταν μέσα στο παιχνίδι και τα δεκάλεπτα ήταν καλά. Άρα είχαμε βελτίωση στην άμυνα συνέχεια. Μας βγήκε και το ροτέισιον. Συνεχίζουμε με περισσότερες φιλοδοξίες. Θέλουμε κάθε παιχνίδι να παίζουμε καλύτερα και να δούμε που θα φτάσουμε".

Για την άμυνα της ΑΕΚ: "Στόχος ήταν να παίξουμε παντού άμυνα. Ο ρυθμός στην αρχή δεν μας βοήθησε γιατί βρήκαν τα σουτ. Η Νίζνι δεν είναι τόσο καλή όσο στην περιφέρεια. Μοναδικός ψηλός ο Μαχάλμπασιτς που παίζαμε παγίδες πάνω του. Στόχος ήταν να σταματήσουμε τα τρίποντα αλλά με τον ρυθμό που είχαν δεν ήταν εύκολο. Τρέχαμε πολύ και βοηθήσαμε σε αυτό. Στο δεύτερο ημίχρονο τρέξαμε και τα καταφέραμε".

Για την τοποθέτηση του Μιλόσεβιτς στο «5»: "Ήταν λύση ανάγκης. Έχει δείξει πως μπορεί να παίζει με τους ψηλούς την ίδια άμυνα. Σήμερα βοήθησε και επιθετικά. Έχει βελτιώσει το παιχνίδι του και έχει παίξει εθνική. Του δίνω συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Είναι ήρωας. Του βγήκε το παιχνίδι αν και ήταν ρίσκο. Εγώ πάντα ακούω τους γιατρούς, όμως ο παίκτης παίρνει το ρίσκο κάποιες φορές. Δεν καταλαβαίνει τίποτα, όμως".

Για την επάνοδο του Κατσίβελη: "Και ο Μαρκ δεν ξεκίνησε καλά αλλά ήταν πολύ καλός μετά. Δεν φάνηκε να μας λείπει κάποιος όταν έχεις τόσους παίκτες στην περιφέρεια. Δυστυχώς δεν έχουμε ψηλούς να αλλάξουμε. Έρχονται τα παιχνίδια και δεν σταματάνε και αυτό είναι ένα θέμα".

Για το αν ο Κρις Ουόρεν είνα «1» ή «2»: "Είναι καλός παίκτης. Έπεσε βάρος όταν έλειπαν παιδιά. Πλέον αναπνέει πιο εύκολα. Πιο πολύ είναι σκόρερ, Προσπάθησε να προσαρμοστεί στον ρόλο του πλέι μέικερ και να βοηθήσει".

Για το αν η ΑΕΚ ασχολείται με την περίπτωση Σχορτσανίτη: "Κανένας δεν μας πρότεινε τον Σχορτσανίτη ούτε άλλον Έληνα παίκτη. Είχαμε προτάσεις μόνο για ξένους παίκτες".

Μπαγκάτσκις: "Μας σκότωσαν οι ψηλοί της ΑΕΚ"

Από την πλευρά του ο προπονητής της Νίνζι, Άιναρς Μπαγκάτσκις, ανέφερε: "Πριν το παιχνίδι είχαμε αρκετά προβλήματα. Χάσαμε σωματική και ψυχική ενέργεια από το ματς με την ΤΣΣΚΑ, η απουσία του Αντόνοφ ήταν πολύ σημαντική, χωρίς να λέω ότι εκεί οφείλεται η ήττα. Η ΑΕΚ έπαιξε άμυνα, προσπάθησε να «κλέψει» στην άμυνα και δυστυχώς τα κατάφερε. Μας «σκότωσε» το παιχνίδι των ψηλών της. Πραγματικά ήταν κυριαρχικοί σήμερα. Τα τελευταία 5 λεπτά φαινόταν ξεκάθαρα ότι η ΑΕΚ είναι πιο «μέσα» στο παιχνίδι".

TAGS EUROCUP ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ