EUROCUP

Σάκοτα: "Είμαι κι εγώ ένα από τα προβλήματα!"

Σάκοτα: "Είμαι κι εγώ ένα από τα προβλήματα!"

Ο Ντούσαν Σάκοτα κάνει την αυτοκριτική του στο Sport24.gr, μιλάει για το μεγαλύτερο ζήτημα που έχει αντιμετωπίσει η ΑΕΚ και δίνει το σύνθημα ενόψει Χάποελ Ιερουσαλήμ (4/11, 19:00).

Η αποψινή (4/11, 19:00) αναμέτρηση με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στο ΟΑΚΑ αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ΑΕΚ να μετρήσει τις δυνάμεις της απέναντι σε μια ομάδα επιπέδου Euroleague που, παρεμπιπτόντως, επικράτησε πρόσφατα της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της ισραηλινής Super League.

Η "Ένωση" διεκδικεί σήμερα τη δεύτερη νίκη της στον ΣΤ' όμιλο του Eurocup που θα διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες για πρόκριση στο LAST-32 της διοργάνωσης και ο Ντούσαν Σάκοτα κάνει τον απολογισμό των πεπραγμένων πριν από τον αγώνα με τους Ισραηλινούς.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε πρόσφατα από ίωση βαριάς μορφής και για αυτό αναγκάστηκε να νοσηλευτεί στην Ευρωκλινική Αθηνών, μιλάει στο Sport24.gr για το κρίσιμο ματς με τη Χάποελ και διευκρινίζει πως "κάθε αγωνιστική είναι πόλεμος". Απαντάει, μάλιστα, στις κριτικές που δέχεται η ομάδα εξηγώντας πως: "Με του που αρχίσεις και ασχολείσαι με αυτά, το έχεις χάσει το παιχνίδι!".

Με δεδομένες τις απαιτήσεις και τις δυσκολίες του ΣΤ' ομίλου που συμμετέχει η ΑΕΚ, το 1-2 στο Eurocup θεωρείται ικανοποιητικός απολογισμός μέχρι στιγμής;
"Κοίταξε, η ήττα στην πρεμιέρα από την Κράσνι δεν ήταν στο πρόγραμμα. Περιμέναμε να πάρουμε τη νίκη αλλά… αυτός είναι ο όμιλός μας. Είδατε, για παράδειγμα, τι παιχνίδι έκαναν οι Ρώσοι εδώ μέσα. Είχα πει εξ αρχής ότι κληρωθήκαμε στον πιο δύσκολο όμιλο του Eurocup και εξακολουθώ να το πιστεύω. Κάθε αγωνιστική είναι πόλεμος! Πλέον το ματς με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ είναι το πιο σημαντικό που θα ορίσει τη συνέχεια του ταξιδιού μας".

Θεωρείς, δηλαδή, ότι ο αγώνας με τη Χάποελ θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την πρόκριση στο LAST-32 της διοργάνωσης;
''Σίγουρα! Πιστεύω ότι με μια νίκη σήμερα θα έχουμε κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αν, τελικά, περάσουμε στο LAST-32, θα είναι μια τεράστια επιτυχία για την ΑΕΚ φέτος. Όποιος κοιτάξει τον όμιλό μας και δει τι κάνουν οι ομάδες στα πρωταθλήματά τους, θα καταλάβει. Θα είναι υπέρβαση αν τα καταφέρουμε".

Η ΑΕΚ έχει ρεκόρ 4-0 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ ενώ διεκδικεί με αξιώσεις την πρόκριση στο LAST-32 του Eurocup. Φαίνεται, λοιπόν, πως οι διπλές υποχρεώσεις δεν συνιστούν πρόβλημα.
"Ναι, αλλά μην ξεχνάς ότι είναι πάρα πολύ μεγάλη ατυχία για μια ομάδα να χάνει τόσους παίκτες στην αρχή της χρονιάς. Και δεν μιλάμε, μόνο, για την απουσία των παικτών σαν ατομική ποιότητα. Χαλάει όλο το rotation και δυσκολευόμαστε πολύ να βρούμε τους ρόλους μας. Ίσως αυτό να στοιχίζει το κακό ξεκίνημα της ΑΕΚ σε κάθε παιχνίδι. Είναι νωρίς ακόμα αλλά προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα αντέχει να παίζει δυο φορές την εβδομάδα".

Σάκοτα: "Είμαι κι εγώ ένα από τα προβλήματα!"

Ποιο είναι, λοιπόν, το μεγαλύτερο ζήτημα που έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής η ΑΕΚ; Οι τραυματισμοί; Η έλλειψη χημείας;
"Το ένα έρχεται με το άλλο… Εμείς ξεκινήσαμε πάρα πολύ δυνατά την προετοιμασία και μετά άρχισαν οι ατυχίες. Ήταν αναμενόμενο να στοιχίσουν στη χημεία και το rotation επειδή, ουσιαστικά, επηρεάστηκε όλη η ομάδα ενώ προσπαθούσαμε να γνωριστούμε μεταξύ μας! Βλέπετε ότι κάποια παιδιά που αγωνίζονται για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα αρχίζουν σταδιακά και βρίσκουν τον εαυτό τους, άλλα παιδιά που έχουν παίξει χρόνια, ανταποκρίθηκαν πιο γρήγορα. Σίγουρα είμαι κι εγώ ένα από τα προβλήματα διότι, ουσιαστικά, έχουμε μπει Νοέμβρη μήνα και δεν έχω προσαρμοστεί στην ομάδα! Σίγουρα όλα αυτά στοιχίζουν αλλά είναι πολύ ικανοποιητικό το ότι παρά τα προβλήματα, καταφέραμε και πήραμε νίκες".

Επόμενος αντίπαλος της ΑΕΚ είναι η Χάποελ Ιερουσαλήμ, μια έμπειρη ομάδα που έχει στο ρόστερ της παίκτες με εμπειρία επιπέδου Euroleague όπως ο Χαλπερίν. Τι περιμένεις από το παιχνίδι;
"Η Χάποελ είναι μια ομάδα με πάρα πολύ πλούσιο ταλέντο, μια ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου Euroleague που το απέδειξε στην πρόσφατη αναμέτρηση με τη Μακάμπι. Πιστεύω πως η… μισή δουλειά είναι το πώς θα μπούμε στο ματς. Πρέπει να μπούμε δυνατά, να μην δεχτούμε εύκολους πόντους και να είμαστε πολύ σκληροί στην άμυνα. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Να κόψουμε τον ρυθμό τους και να βγάλουμε χωρίς άγχος και χωρίς πίεση αυτά που μπορούμε στην επίθεση".

Μετά το παιχνίδι με το Λαύριο ο συμπαίκτης σου, ο Νώντας Παπαντωνίου, μίλησε για τα σκαμπανεβάσματα της ΑΕΚ και εξήγησε πως "πρέπει να βρούμε τι φταίει άμεσα". Τελικά, ποιο ήταν το πρόβλημα;
"Προβλήματα θα έλεγα εγώ! Το μόνο πρόβλημα που δεν είχαμε είναι προβλήματα που δεν λύνονται (γέλια). Είχαμε προβλήματα χημείας, ατυχίας, τραυματισμούς, λίγο να βρούμε τους εαυτούς μας, τους ρόλους μας. Όλα αυτά είναι πράγματα που αφομοιώσαμε στην προπόνηση και σιγά-σιγά μπαίνουν στο παιχνίδι μας. Η ΑΕΚ θα δείξει καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια".

Όλα αυτά που λέγονται απ' έξω σε επηρεάζουν; Διάφορες κριτικές για το ρόστερ, τον σχεδιασμό και τις εμφανίσεις της ομάδας σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια;
"Εγώ θα σου πω το εξής. Με του που αρχίσεις και ασχολείσαι με αυτά, το έχεις χάσει το παιχνίδι! Τι άλλο να πω… Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε τη δουλειά μας, να παλέψουμε για τους ανθρώπους που μας έδειξαν την εμπιστοσύνη τους και μας έδωσαν την ευκαιρία να φορέσουμε αυτή τη φανέλα".

Twitter @Giannis_Stavr

TAGS EUROCUP ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ