EUROCUP

Ουόρεν: "Δεν θα γίνεται συνέχεια!"

Ουόρεν: "Δεν θα γίνεται συνέχεια!"

Ο Κρις Ουόρεν μιλάει στο Sport24.gr για την… τάση της ΑΕΚ να "κυνηγάει" στο σκορ κι εν τέλει να κερδίζει ενώ εξήγησε τους λόγους που πλέον αισθάνεται άνετα στην "Ένωση".

Ο Κρις Ουόρεν πήρε τη… σκυτάλη από τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη και οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη επί της Χάποελ Ιερουσαλήμ , διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης στο LAST-32 του Eurocup.

Ο Αμερικανός γκαρντ, η παρουσία του οποίου στην ΑΕΚ τέθηκε εν αμφιβόλω το προηγούμενο διάστημα, σκόραρε τους 7 από τους 16 πόντους του στην τελευταία περίοδο, πέτυχε πολλά κρίσιμα καλάθια, πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση και κέρδισε το φάουλ που έφερε το ροζ φύλλο! Παράλληλα μοίρασε 9 ασίστ, είχε 5 ριμπάουντ, 4 κερδισμένα φάουλ και μόλις 1 λάθος σε 34'.

Εν συνεχεία μίλησε στο Sport24.gr και εξήγησε τους λόγους που πλέον νιώθει πιο άνετα στην ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα.

Σε ακόμα ένα παιχνίδι, η ΑΕΚ βρέθηκε να "κυνηγάει" στο σκορ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τη Χάποελ. Τελικά, που οφείλεται αυτό το πρόβλημα;
"Ακόμα προσπαθούμε να το διορθώσουμε! Να βρούμε τη λύση. Ξέρουμε ότι αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος για να παίζουμε μπάσκετ. Το μόνο θετικό, πάντως, σε αυτή την περίπτωση είναι ότι μαθαίνουμε να προσαρμοζόμαστε σε διαφορετικά δεδομένα και να διορθώνουμε τα λάθη μας στην πορεία. Πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό το κομμάτι".

Μήπως, τελικά, σας… βολεύει αυτή η κατάσταση; Το ίδιο συνέβη το περασμένο Σάββατο με τον Κόροιβο, όπου ήσασταν πίσω στο σκορ με 13 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο κι, εν τέλει, κερδίσατε!
"Όχι, δεν είναι καλό συναίσθημα! Πίστεψέ με! Να είσαι πίσω στο σκορ, να ακούς τις αποδοκιμασίες... Είναι καλύτερο να τα αποφεύγεις όλα αυτά (γέλια). Προς το παρόν, πάντως, αυτό το σύστημα μας βγαίνει αλλά δεν θα γίνεται για πάντα. Πολλές ομάδες καταρρέουν όταν είναι πίσω στο σκορ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να είμαστε επιθετικοί".

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχεις αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής στην ΑΕΚ και στο αγωνιστικό στυλ της ομάδας σου;
"Το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε ενωμένοι. Ξέρουμε ότι είμαστε καλή ομάδα, γνωρίζουμε ότι έχουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο. Πλέον το ζήτημα είναι το βγάλουμε προς τα έξω, να κάνουμε πράξη τη θεωρία. Να εκτελέσουμε αυτά που ξέρουμε και να εφαρμόσουμε στο παιχνίδι μας".

Σε προσωπικό επίπεδο, το τελευταίο διάστημα δείχνεις να αισθάνεται πιο άνετα και αυτό φαίνεται στην απόδοσή σου.
"Ξέρεις, όσο περισσότερες προπονήσεις κάνεις, σε όσα περισσότερα παιχνίδια παίζεις, τόσο πιο άνετα νιώθεις στο σύστημα της ομάδας σου. Εξοικειώνεσαι περισσότερο με τον κόουτς και αυτά που ζητάει από εσένα, μαθαίνεις τους συμπαίκτες του και αυτό σε βοηθάει να νιώθεις άνετα".

Πόσο κοντά είναι το LAST-32 του Eurocup για την ΑΕΚ, μετά τη νίκη επί της Χάποελ;
" Πλέον είμαστε στο 2-2 και κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Θα βγούμε εκεί έξω και θα τα δώσουμε όλα για να τα καταφέρουμε".

Πως εκλαμβάνεις τη φημολογία των τελευταίων ημερών που σχετίζεται με εσένα και την παρουσία σου στην ΑΕΚ. Σε ενοχλεί;
"Όχι, σε καμία περίπτωση. Δεν με ενοχλεί τίποτα! Έρχομαι εδώ κάθε μέρα για να δουλεύω. Ό,τι είναι να συμβεί, θα συμβεί. Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δουλεύω".

Θεωρείς τον εαυτό σου περισσότερο πόιντ γκαρντ ή σκόρερ;
"Ό,τι μου ζητήσει η ομάδα και ο προπονητής μου, θα το κάνω. Μου αρέσει να σκοράρω. Βασικά, μου αρέσει να κάνω τα πάντα για τη νίκη. Αν χρειαστεί να σκοράρω ή να μοιράσω… 30 ασίστ! Ό,τι μου πει ο κόουτς, είμαι εδώ για να το κάνω".

TAGS EUROCUP ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ