EUROCUP

Μπόγρης στο Sport24.gr: "Να δώσουν τα κλειδιά στον Κούπερ!"

Μπόγρης στο Sport24.gr: "Να δώσουν τα κλειδιά στον Κούπερ!"

Ο Γιώργος Μπόγρης τονίζει γιατί ο Ντι Τζέι Κούπερ δεν "έπιασε" στον Παναθηναϊκό και εξηγεί τον μοναδικό λόγο που θέλει τον Άρη να τερματίσει... τέταρτος στον όμιλό του στο Eurocup! Η ζωή στο Μπιλμπάο και η πρόσφατη επίσκεψη στο Παρίσι.

Η Ισπανία έχει τα θέματά της ως χώρα και η ACB δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα όμως το πρωτάθλημά της παραμένει το καλύτερο της Ευρώπης, μακράν του δεύτερου.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι ο Γιώργος Μπόγρης είναι ένας από τους 33 Έλληνες που έχουν αγωνιστεί ή συνεχίζουν να παίζουν εκεί δεν μπορεί παρά να είναι τιμητικό για το δικό μας μπασκετικό έθνος. Επίσης, ο αριθμός αυτός αποδεικνύει πως δεν έτυχε αλλά πέτυχε!

Ο 25χρονος σέντερ άφησε φέτος την Ανδόρα για την Μπιλμπάο, δίνοντας συνέχεια στην... παράδοση που δημιούργησαν τα προηγούμενα χρόνια οι Κατσικάρης, Βασιλειάδης, Μαυροειδής και Κακιούζης στη Χώρα των Βάσκων.

Λίγο πριν από την προπόνηση ενόψει της αναμέτρησης με τη Βόννη (25/11, 21:30) για το Eurocup, ο Μπόγρης μίλησε στο Sport24.gr για τον Ντι Τζέι Κούπερ με τον οποίο συνυπήρξαν στον ΠΑΟΚ, τη ζωή στη βόρεια Ισπανία, την επίσκεψη στο Παρίσι για το ματς με τη Ναντέρ έπειτα από τα τρομοκρατικά χτυπήματα και την πορεία των ελληνικών ομάδων στη διοργάνωση.

Κατ' αρχάς πως είναι η ζωή στη Χώρα των Βάσκων και η παρουσία σου στην Μπιλμπάο που παραμένει ψηλά στη Liga Endesa και θα παλέψει για τη διάκριση στο Eurocup;
"Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία μου στην Μπιλμπάο. Η μεταγραφή μου εδώ ήταν μια αναβάθμιση για μένα, μετά από την περσινή, αναγνωριστική χρονιά στην Ισπανία με την Ανδόρα. Η Liga Endesa είναι ένα πρωτάθλημα όπου μπαίνεις πολύ δύσκολα... Πλέον είμαι χαρούμενος που ανήκω σε μια μεγάλη ομάδα, με εξαιρετική οργάνωση, δυνατό brand name, σπουδαίους συμπαίκτες και προπονητές! Η Μπιλμπάο διεκδικεί το καλύτερο σε κάθε παιχνίδι και ο προπονητής μας, ο κόουτς Σίτο Αλόνσο, έχει όλες τις προοπτικές για να εργαστεί στην Euroleague τα επόμενα χρόνια! Στόχος του, πάντως, είναι να «μεγαλώσει» αυτόν τον οργανισμό και να μεγαλώσει και ο ίδιος προπονητικά εδώ. Γι' αυτό, άλλωστε, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο, προκειμένου να ολοκληρώσει το project που έχει αναλάβει".

Μπόγρης στο Sport24.gr: "Να δώσουν τα κλειδιά στον Κούπερ!"

Έχεις προσαρμοστεί στα δεδομένα και τις απαιτήσεις του ισπανικού πρωταθλήματος;
"Μου ταιριάζει πολύ! Πρόκειται για μια λίγκα που στηρίζεται περισσότερο στην ταχύτητα, τον πρωτεύοντα και τον δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Όσο περνάει ο καιρός και αυξάνονται οι απαιτήσεις, προσαρμόζομαι όλο και περισσότερο ενώ ο ανταγωνισμός μάς κάνει καλό. Για παράδειγμα, είμαστε τυχεροί που έχουμε μαζί μας τον Σον Τζέιμς! Η Μπιλμπάο είναι ομάδα επιπέδου Euroleague ενώ το δεύτερο ματς την εβδομάδα (σ.σ. για το Eurocup) είναι λύτρωση για μένα, αφού πέρσι έδινα μόνο ένα με την Ανδόρα! Είναι πολύ πιο εύκολο να βρεις ρυθμό με δυο παιχνίδι την εβδομάδα. Γι' αυτό ήμασταν μουδιασμένοι στις αρχές της χρονιάς όμως σιγά-σιγά βελτιωνόμαστε και θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι".

"Δεν ήλθε στο Παρίσι αλλά θα μας κάνει το τραπέζι!"

Πως βιώσατε την πρόσφατη επίσκεψή σας στο Παρίσι για τον αγώνα με την Ναντέρ, σε ένα παιχνίδι που ο Σον Τζέιμς αποφάσισε να μην ακολουθήσει την αποστολή ;
"Να σου πω την αλήθεια, δεν καταλάβαμε πολλά πράγματα. Με εξαίρεση τον υπερβολικό έλεγχο στο αεροδρόμια, όλα τα άλλα κύλησαν φυσιολογικά. Από το αεροδρόμιο πήγαμε στο ξενοδοχείο κι από εκεί, στο γήπεδο. Η πόλη βρίσκετα λίγο πιο έξω από το Παρίσι και ο Σον θεώρησε ως καλύτερη λύση για τον ίδιο να μην ταξιδέψει. ΟΚ, έχει δυο παιδιά και κανείς δεν μπορεί να του πει το παραμικρό για την απόφασή του. Δεν πειράζει όμως, θα μας βγάλει για ένα ωραίο φαγητό αφού δεν ήλθε και κερδίσαμε (γέλια)! Το μόνο που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να μην... φάμε για δυο εβδομάδες μέχρι να μας βγάλει για φαγητό και να μην αφήσουμε τίποτα όρθιο!".

Υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο στο Μπιλμπάο, με δεδομένο ότι στην πόλη εδρεύει η ποδοσφαιρική Αθλέτικ του Ερνέστο Βαλβέρδε;
"Ο κόσμος εδώ λατρεύει την ομάδα! Η Bilbao Arena έχει κόσμο ακόμα και στους αγώνες με τις μικρομεσαίες ομάδες. Οι φίλαθλοι έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται και, κυρίως, καταλαβαίνουν μπάσκετ. Η Μπιλμπάο έχει μπασκετικό κοινό ενώ οι άνθρωποι εδώ είναι πολύ ζεστοί και διατεθειμένοι να βοηθήσουν σε ό,τι κι αν χρειαστείς".

"Δεν μπορούσε να παίξει το pick-n-roll στον Παναθηναϊκό"

Πάμε και στον Ντι Τζέι Κούπερ. Τι είδους παίκτη απέκτησε η ΑΕΚ; Ποιο είναι το πιο δυνατό σημείο του και γιατί δεν πέτυχε στον Παναθηναϊκό, πέρσι;
"Κατ' αρχάς, δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός σε ό,τι αφορά τον Ντι Τζέι αφού ήμασταν κολλητοί στον ΠΑΟΚ! Είναι ένας πολύ ωραίος τύπος, ένα καλό παιδί που θα ανεβάσει επίπεδο την ΑΕΚ σε όλους τους τομείς. Αν, μάλιστα, έχει τη σωστή καθοδήγηση, μπορεί να λειτουργήσει και ως πολύ καλός αμυντικός μολονότι όλοι θεωρούν ότι δεν είναι. Θεωρώ ότι πρόκειται για έναν παίκτη επιπέδου Euroleague που δεν έπιασε στον Παναθηναϊκό επειδή δεν είχε παίκτη να παίξει το pick-n-roll! Εκεί έπαιζε το pick-n-roll με τον... Μπατίστα. Θέλει αρκετή ώρα στο παρκέ ενώ στον Παναθηναϊκό δεν έχει την πολυτέλεια να έχει την μπάλα για πολύ ώρα στα χέρια του. Επίσης, δεν είναι εγωιστής. Δεν θα κοιτάξει ποτέ τα νούμερά του. Αν είναι να κοιτάξει κάτι, θα είναι οι ασίστ που θα μοιράσει! Πιστεύω ότι στην ΑΕΚ πρέπει να του δώσουν τα κλειδιά! Δεν θα μπορέσει να κάνει αυτά που μπορεί αν είναι μπακ απ. Οι προπονητές του πρέπει να του δείξουν εμπιστοσύνη και αυτούς θα τους την επιστρέψει. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχει νοοτροπία νικητή, ότι πρόκειται για clutch player. Στα κρίσιμα δεν θα διστάσει να πάρει το μεγάλο σουτ. Η ΑΕΚ τον υπέγραψε για δυο χρόνια και φαίνεται ότι θέλει να χτίσει πάνω του".

Μπόγρης στο Sport24.gr: "Να δώσουν τα κλειδιά στον Κούπερ!"

Πως πιστεύεις ότι θα εξελιχτεί η συνεργασία με τους ψηλούς της ΑΕΚ; Τον Μαυροκεφαλίδη και τον Μαυροειδή;
"Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι σε ό,τι αφορά τον Λουκά, με δεδομένο ότι πρόκειται για έναν πολυδιάστατο παίκτη. Αντίθετα ο Δημήτρης θα οφεληθεί πολύ, αφού μπορεί να παίξει καλά το pick-n-roll. Τα πράγματα θα ήταν ακόμα καλύτερα για την ΑΕΚ αν είχε και έναν ξένο αθλητικό ψηλό".

"Τέταρτος ο Άρης και γυρίζω στην Ελλάδα"

Η ΑΕΚ και η Μπιλμπάο θα προκριθούν στο LAST-32 του Eurocup;
"Θέλω και ελπίζω να τερματίσει τέταρτος ο Άρης στον όμιλό του και εμείς πρώτοι! Είναι ο μοναδικός τρόπος ώστε να επιστρέψω στην Ελλάδα με την Μπιλμπάο (γέλια)! Αυτό εύχομαι πρώτα και μετά να προκριθούν και οι άλλες ελληνικές ομάδες. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, για τον οποίο έχω ιδιαίτερη αγάπη".

Twitter @Giannis_Stavr

TAGS EUROCUP ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ