EUROCUP

Μαυροκεφαλίδης: "Το 4-0 δεν κρύβει τις αδυναμίες μας"

Μαυροκεφαλίδης: "Το 4-0 δεν κρύβει τις αδυναμίες μας"

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μιλάει στο Sport24.gr για τα συνεχή limit up του με την ΑΕΚ, παραδέχεται ότι "υπάρχει πίεση λόγω της ιστορίας" και αποκάλυψε με τι θα είναι ικανοποιημένος στο τέλος της σεζόν.

Το 67-76 επί του Κόροιβου στο κλειστό της Ήλιδας συνδυάστηκε με την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της ΑΕΚ στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ για πρώτη φορά μετά το 2002 και 5η στην ιστορία της "Ένωσης" στην κατηγορία!

Στο μεταξύ, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση , τελειώνοντας το ματς κόντρα στον Κόροιβο με 28 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και κατακτώντας τον τίτλο του MVP. Ο ηγέτης της ΑΕΚ μίλησε στο Sport24.gr για τον αυριανό (4/11, 19:00) αγώνα με τη Χάποελ στο ΟΑΚΑ, έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων στο Eurocup και συνέστησε... ψυχραιμία αφού η "Ένωση" δεν έχει πετύχει τίποτα ακόμα.

Τελικά, τι συμβαίνει φέτος με τον... Μαυροκεφαλίδη; Πως εξηγείται αυτό το σερί των τρομερών εμφανίσεων στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και το Eurocup;
"Εντάξει, τώρα τι να πω. Όλα παίζουν ρόλο. Συγκέντρωση, ομαδική δουλειά... Όλα. Αν η ομάδα σου παίζει καλά, παίζεις κι εσύ. Το σημαντικό σε κάθε περίπτωση είναι να κερδίζει η ΑΕΚ".

Φαίνεται, πάντως, πως νιώθεις καλά στην ΑΕΚ και αυτό βγαίνει προς τα έξω, στους αγώνες της "Ένωσης".
"Ισχύει. Είμαστε μια νέα ομάδα ενώ ακόμα προσπαθούμε να βρούμε τη χημεία και τους ρόλους μας. Σίγουρα ξέρουμε τις αδυναμίες μας και δουλεύουμε αρκετά πάνω σε αυτές προκειμένου να βελτιωνόμαστε".

Η ΑΕΚ ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην Basket League με ρεκόρ 4-0, για πρώτη φορά μετά το 2002! Τι σημαίνει αυτό για εσάς;
"Απολύτως τίποτα! Γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε ακόμα στις αρχές της σεζόν και ότι δεν έχουμε κάνει κάτι σημαντικό. Το σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι το καλό ξεκίνημα δεν θα κρύψει τις αδυναμίες μας! Ίσως να μας ευνόησε το σχετικά εύκολο πρόγραμμα στην αρχή του πρωταθλήματος όμως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας ξεγελάσει το 4-0 και να πιστέψουμε ξαφνικά ότι έχουμε ανίκητη ομάδα!".

Πλέον ακολουθεί το πολύ σημαντκό παιχνίδι με τη Χάποελ. Τι απολογισμό θα έκανες για τη μέχρι στιγμής πορεία της ΑΕΚ στο Eurocup;
"Ήταν πολύ σημαντική η νίκη επί της Νίζνι. Κάναμε μια κακή ήττα με την Κράσνι Όκτιαμπρ που μας επηρέασε. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα μας στοίχησε πολύ βαθμολογικά και ψυχολογικά ενώ ακολούθησε το παιχνίδι με τη Γαλατάσαραϊ, όπου ήμασταν πραγματικά κακοί. Πλέον έχουμε μπροστά μας τον αγώνα με τη Χάποελ που πρέπει να κερδίσουμε αν θέλουμε να έχουμε βλέψεις για τον επόμενο γύρο. Ξέρουμε ότι έχουμε απέναντί μας την πρωταθλήτρια Ισραήλ, κάτι που συμβαίνει... σπάνια αφού η Μακάμπι κερδίζει συνέχεια τον τίτλο εκεί".

Η ομάδα πέτυχε την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη έπειτα από σχεδόν οκτώ χρόνια. Νιώθεις κι εσύ την πίεση και τις υψηλές προσδοκίες;
"Υπάρχει πίεση, λόγω της ιστορίας και μόνο. Ο κόσμος έχει τεράστιες προσδοκίες, γίνεται μια νέα προσπάθεια και θα πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου η ΑΕΚ να γίνει ξανά μεγάλη ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε που ήταν τα προηγούμενα χρόνια και ότι συνεχίζει να χτίζει την ταυτότητά της".

Σε επηρεάζουν οι κριτικές και όσα γράφονται εσχάτως για την ΑΕΚ σχετικά με τον σχεδιασμό του ρόστερ, ενδεχόμενες αλλαγές κλπ;
"Όχι. Και δεν θα πρέπει να μας επηρεάζουν όσα λέγονται εκτός ομάδας! Σε καμία περίπτωση. Υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν την εμπειρία και δεν μπορούν να διαχειριστούν αυτές τις καταστάσεις... Είναι αστεία όσα λέγονται εκτός ομάδας, το τι συζητιέται δηλαδή και αφορά σενάρια και αλλαγές".

Με τι θα είσαι ικανοποιημένος στο τέλος της χρονιάς;
"Να έχουμε υγεία. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Να είμαστε καλά, να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και στο τέλος να πάρουμε αυτό που μας αξίζει".

TAGS EUROCUP ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ