EUROCUP

Μαυροειδής: "Το μάθημα που πήραμε"

Μαυροειδής: "Το μάθημα που πήραμε"

Ο Δημήτρης Μαυροειδής μίλησε στο Sport24.gr για τη διδακτική ήττα από τη Γαλατάσαραϊ και ξεκαθάρισε πως "όταν παίζεις με μια ομάδα top επιπέδου, δεν μπορείς να ξεκινάς το παιχνίδι τόσο χαλαρά!".

Έπειτα από 9 σερί νίκες στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και το Eurocup, η ΑΕΚ ηττήθηκε χθες (25/11) από τη Γαλατάσαραϊ στο ΟΑΚΑ και θα διεκδικήσει την πρόκριση στο LAST-32 στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν για να ολοκληρωθεί η regular season.

Στο μεταξύ, ο Δημήτρης Μαυροειδής μίλησε στο Sport24.gr για το μάθημα που πήρε η ΑΕΚ από την ήττα ενώ αναφέρθηκε στη σαββατιάτικη αναμέτρηση με τον Άρη.

Δεν ήσουν, βέβαια, στην ομάδα από την αρχή αυτού του σερί όμως η ΑΕΚ ηττήθηκε από τη Γαλατάσαραϊ έπειτα από 35 μέρες και 9 συνεχόμενες νίκες. Τι έγινε, εν τέλει, στο ματς με τη Γαλατά; Οι αντίπαλοί σας ήταν, απλώς, καλύτεροι;
"Εντάξει, γνωρίζουμε ότι η Γαλατάσαραϊ είναι μια πολύ καλή και δυνατή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ της. Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς, έπαιξε μεγάλη σημασία το ξεκίνημα του αγώνα, με δεδομένο ότι δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε σε άμυνα και επίθεση. Η Γαλατά πήρε μεγάλη διαφορά και εμείς έπρεπε να κυνηγάμε στο σκορ από τα πρώτα λεπτά του αγώνα".

Κι όμως, καταφέρατε να μαζέψετε τη διαφορά στο καλάθι (σ.σ. 56-58 στο 27'26'', με τον Χέρστον). Τι πάθατε σε εκείνο το σημείο και η Γαλατά ξέφυγε ξανά;
"Όντως, κάποια στιγμή φτάσαμε αρκετά κοντά. Τι να πω, ίσως μείναμε από ενέργεια και συγκέντρωση. Η Γαλατάσαραϊ δεν μας το συγχώρησε και έχτισε πάλι διαφορά. Αυτό, ακριβώς, είναι το μάθημα που πρέπει να πάρουμε αφού από εδώ και στο εξής, δεν μπορείς να ξεκινάς χαλαρά και να παίζεις δίχως την απαραίτητη συγκέντρωση όταν έχεις μπροστά σου τέτοιους αντιπάλους!".

Το πρόβλημα προϋπήρχε της παρουσίας σου στην ΑΕΚ. Πλέον το ζεις κι εσύ από κοντά. Τι συμβαίνει, τέλος πάντων, και η ομάδα σου ξεκινάει νωθρά στα παιχνίδια;
"Πραγματικά δεν ξέρω το γιατί. Είναι θέμα των προπονητών να δουν τον λόγο που συμβαίνει αυτό. Όταν παίζεις με μια ομάδα top επιπέδου, δεν μπορείς να ξεκινάς το παιχνίδι τόσο χαλαρά! Μετά είναι πολύ δύσκολο να επανέλθεις. Αν, για παράδειγμα, είχαμε μπροστά μας μια ομάδα χαμηλότερου επιπέδου, ίσως και να κερδίζαμε. Όταν όμως έχεις απέναντί σου παίκτες επιπέδου Euroleague, ξέρεις ότι δεν πρόκειται να σου αφήσουν περιθώρια να μπεις ξανά στον αγώνα. Δεν θα σου χαριστούν!".

Πιστεύεις ότι η Γαλατάσαραϊ είναι μια κλάση πάνω από τις άλλες ομάδες;
"Βάσει ρόστερ σίγουρα είναι πάνω από τους υπόλοιπους. Πρακτικώς, δεν μπορώ να πω ότι είναι τόσο τρομερή. Είδατε τι έγινε χθες. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και σταθήκαμε σαν ίσος προς ίσο. Θεωρώ ότι η Γαλατάσαραϊ είναι το πρώτο φαβορί για να κατακτήσει το Eurocup. Αν όχι το πρώτα, ένα από τα φαβορί".

Πλέον η ΑΕΚ θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στο LAST-32 στις αναμετρήσεις με τις Νίζνι (1/12, εκτός), Χάποελ (9/12, εκτός) και Νεπτούνας (16/12, εκτός). Τι πρέπει να κάνετε για να τελειώσετε τη δουλειά;
"Θέλουμε σίγουρα να κερδίσουμε δυο ματς προκειμένου να είμαστε ασφαλείς σε ό,τι αφορά την πρόκριση στο LAST-32. Προηγείται το ματς στη Ρωσία με τη Νίζνι, για την οποία ξέρουμε ότι πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα, ειδικά στην έδρα της. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για να περάσουμε στον επόμενο γύρο".

Κι εν συνεχεία ακολουθεί το σαββατιάτικο (28/11, 15:00) παιχνίδι με τον Άρη στο ΟΑΚΑ. Πόσο σημαντικό είναι να κρατήσετε το εντός συνόρων αήττητο σερί σας πριν από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό (6/12);
"Δεν έχουμε πολύ χρόνο να προετοιμαστούμε στο ενδιάμεσο, πρέπει αμέσως να μπούμε στο γήπεδο και ο κόουτς θα μας δείξει κάποια πράγματα στο βίντεο. Ο Άρης είναι επίσης μια πολύ οργανωμένη ομάδα, με ποιοτικούς παίκτες. Στο χέρι μας είναι να κερδίσουμε αν μείνουμε συγκεντρωμένοι και έχοντας τη βοήθεια του κόσμου μας"
.

TAGS EUROCUP ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ