EUROCUP

Από τον Χάτζατζ και τον Ταμίρ, στη Χάποελ

Από τον Χάτζατζ και τον Ταμίρ, στη Χάποελ

Η ΑΕΚ δοκιμάζεται απόψε στην "Payis Arena" της Ιερουσαλήμ κόντρα στην Χάποελ και το Euroleague Greece γράφει για τους δυο Ισραηλινούς που φόρεσαν στο παρελθόν τη φανέλα της "Ένωσης". Τον Ντρορ Χάτζατζ και τον Αμίτ Ταμίρ.

Η αποψινή (9/12) αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στην "Payis Arena" αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την "Ένωση" να τελειώσει με την πρόκριση στο LAST-32 του Eurocup και να αποφύγει τις περιπέτειες και τα... κομπιουτεράκια στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τη Νεπτούνας, στο ΟΑΚΑ.

Παρεμπιπτόντως, η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα μετράει τέσσερις συνεχόμενες ήττες στο Eurocup (Γαλατάσαραϊ, Νίζνι) και την Basket League ΣΚΡΑΤΣ (Άρης, Ολυμπιακός), ενώ θα προσπαθήσει να δώσει τέλος στο αρνητικό σερί της απέναντι στους Ισραηλινούς. Με αφορμή, λοιπόν, την αναμέτρηση με τη Χάποελ, το Euroleague Greece γράφει για τους δυο Ισραηλινούς που φόρεσαν στο παρελθόν τη φανέλα της "Ένωσης". Τον Ντρορ Χάτζατζ και τον Αμίτ Ταμίρ.

"Η ΑΕΚ είναι η ευκαιρία μου"

Τον Οκτώβρη του 2005, ο Ισραηλινός playmaker Ντρορ Χάτζαζ ήλθε στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ ενώ νωρίτερα είχε συμμετάσχει στο Eurobasket με την εθνική ομάδα της χώρας του. "Νιώθω πολύ όμορφα, έχω μεγάλες προσδοκίες για τη φετινή χρονιά. Είναι πολύ σημαντικό που ήρθα σε μια τέτοια ομάδα, από τη στιγμή που όλοι ξέρουν το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι πολύ δυνατό, ιδιαίτερα δύσκολο και μέσα από αυτό μπορείς να κάνεις κάτι μεγάλο. Η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα, γνωστή στην Ευρώπη με επιτυχίες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αποτελεί τιμή να αγωνιστώ σε μια τέτοια ομάδα και εγώ έχω την ευκαιρία και θέλω να την εκμεταλλευτώ. Ξέρω ότι είμαστε νέα ομάδα, ότι υπάρχουν πολλά νέα παιδιά και αυτό είναι καλό γιατί υπάρχει δίψα για διάκριση" εξήγησε στις προγραμματικές του δηλώσεις ο Χάτζατζ.

Από τον Χάτζατζ και τον Ταμίρ, στη Χάποελ


Με τους Κόπενραθ, Καλαμπόκη και Παντελιάδη, μετά το ματς με την Ολίμπια Λιουμπλιάνα

Στο τελευταίο ματς της ΑΕΚ στην Euroleague

Ο Ισραηλινός γκαρντ αγωνίστηκε σε 24 αγώνες στην Α1, έχοντας 5.7 πόντους, 2.4 ριμπάουντ και 3.5 ασίστ μ.ό. Σε ό,τι αφορά την Euroleague, έπαιξε σε 14 ματς με την ΑΕΚ όπου είχε 3.4 πόντους, 1.4 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ. Μάλιστα έπαιξε στο τελευταίο ματς των "κιτρινόμαυρων" στην Euroleague! Ήταν Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2006, όταν η ΑΕΚ υποδέχτηκε στο κλειστό του Γαλατσίου τη γερμανική Μπάμπεργκ, στο πλαίσιο της 14ης και τελευταίας αγωνιστικής της regular season. Οι παίκτες του Λευτέρη Κακιούση ήθελαν να αποχαιρετήσουν τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι ωστόσο το έργο που παίχτηκε στο Γαλάτσι ήταν το… γνωστό. Η "Ένωση" γνώρισε την ενδέκατη ήττα της σε 14 αγώνες με 51-65 από την Μπάμπεργκ κι έτσι έδωσε τέλος στο μαρτύριο εκείνης της χρονιάς.

Μάλιστα το ρεπορτάζ της εποχής ανέφερε σχετικά πως: "Το χειρότερο από όλα είναι ότι ο απολογισμός των τριών νικών και των διακοσίων εισιτηρίων θέτει αρκετές αμφιβολίες στο κατά πόσο η ΑΕΚ θα μπορέσει να εξασφαλίσει θέση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση της επόμενης περιόδου". Η ΑΕΚ, λοιπόν, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις στην τελευταία συμμετοχή της στην Euroleague με ρεκόρ 3-11. Επικράτησε εντός έδρας των Στρασμπούρ (73-71), Ζαλγκίρις Κάουνας (80-65) και Κλιμάμιο Μπολόνια (82-75) κι ενώ την προηγούμενη χρονιά έχασε στην τριπλή ισοβαθμία την πρόκριση στα playoffs!

ΑΕΚ – Μπάμπεργκ 51-65
Τα δεκάλεπτα
: 12-10, 24-29, 40-51, 51-65.
ΑΕΚ (Λευτέρης Κακιούσης): Χάτζατζ, Ρίματς 11 (1), Μαγκουνής 3 (1), Καλαμπόκης 7 (1), Παπανικολάου, Τσιάρας, Κόπενραθ 4, Μπουρούσης 2, Παπαϊωακείμ 11, Τσάλμερς 4 (1), Παντελιάδης 9.
Μπάμπεργκ (Ντιρκ Μπάουερμαν): Ένσμινγκερ 3, Μάλετ 13 (2), Χάμαν 8, Στάφορντ 5 (1), Χελμάνις 6 (1), Γκάρετ 6, Άρτσιμπονγκ, Ναχάρ 5 (1), Μπέγκλεϊ 8 (2), Νέλσον 11.

Μετά το πέρασμά του από την ΑΕΚ, ο Χάτζατζ αγωνίστηκε διαδοχικά στις Χάποελ Ιερουσαλήμ (2006-08), Μακάμπι Τελ Αβίβ (2008-09), Μακάμπι Χάιφα (2009-10), Ελιτζούρ Ασκελόν (2010-11), Μακάμπι Ασχόντ (2011-13) και Μακάμπι Ρισόν (2013-...).

Ήλθε, είδε και δεν... ακούμπησε ο Ταμίρ

Από την άλλη πλευρά, το πέρασμα του Αμίτ Ταμίρ αποδείχτηκε πολύ πιο σύντομο. Ο Ισραηλινός φόργουορντ/σέντερ έπαιξε στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2004-05 κι εν συνεχεία αποκτήθηκε από την ΑΕΚ για να ενισχύσει τη ρακέτα της "Ένωσης". Πρόλαβε να αγωνιστεί σε 7 παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, έχοντας 6.4 πόντους και 1.5 ριμπάουντ. Στα της Euroleague, αγωνίστηκε σε 9 ματς, "γράφοντας" 3.6 πόντους και 3.2 ριμπάουντ. Στις 10 Φεβρουαρίου 2006 η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας τους. Η τελευταία παρουσία του Ισραηλινού στη 12άδα αγώνα ήταν στις 2 Φεβρουαρίου, στο παιχνίδι με την Μπενετόν στο Τρεβίζο, στο οποίο, όμως, δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό. Στη συνέχεια ήταν εκτός 12άδας στο ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, στο οποίο ο Λευτέρης Κακιούσης ανακοίνωσε ότι ο Ταμίρ θα φύγει από την ομάδα.

Την επόμενη χρονιά επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕ Λάρισας ενώ από το 2012 αγωνίζεται στην Ιρόνι Ραμάτ Γκαν.

Από τον Χάτζατζ και τον Ταμίρ, στη Χάποελ


Ιδιαίτερα σύντομο αποδείχτηκε το πέρασμα του Αμίτ Ταμίρ από την ΑΕΚ

TAGS EUROCUP ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ