EUROCUP

Απίστευτα πράγματα από τον Λουκά!

Απίστευτα πράγματα από τον Λουκά!

Όποιος εξακολουθεί να έχει αμφιβολίες για τον MVP του εφετινού Eurocup, ας ρίξει μια ματιά στα όσα εξωπραγματικά κάνει ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης από την αρχή της χρονιάς στη διοργάνωση (PHOTO)!

Το 80-86 επί της Νεπτούνας στη Λιθουανία ήταν η τρίτη σερί νίκη της ΑΕΚ στο Eurocup και η πρώτη εκτός έδρας ευρωπαϊκή νίκη της "Ένωσης" έπειτα από τις 10 Μαρτίου 2005 και το 75-79 επί της Πρόκομ για το TOP-16 της Euroleague, με τον Φώτη Κατσικάρη στην άκρη του πάγκου!

Στο μεταξύ, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο ιστορικό "διπλό" της ΑΕΚ στη "Svyturio Arena", προσθέτοντας ακόμα μια συγκλονιστική εμφάνιση στο ενεργητικό του. Ο 31χρονος φόργουορντ-σέντερ είναι η απάντηση σε κάθε ερώτηση που αφορά την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα!

Σήμερα ειχε 27 πόντους (7/8 βολ., 7/10 δίπ., 2/3 τρίπ.) και 8 ριμπάουντ απέναντι στη Νεπτούνας, δίνοντας συνέχεια σε ένα εντυπωσιακό σερί από το ματς της πρεμιέρας με την Κράσνι Όκτιαμπρ.

Θυμίζουμε, απλώς, ότι οι 42 πόντοι που πέτυχε σε εκείνο το παιχνίδι κόντρα στους Ρώσους ήταν η 4η καλύτερη επίδοση στην ιστορία της διοργάνωσης με τον Randy Duck (49), τον Bobby Brown (44) και τον Mire Chatman (43) να είναι οι μοναδικοί που έχουν πετύχει περισσότερους!

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό στατιστικό στατιστικό, ήταν οι 55 μονάδες που συγκέντρωσε στο σύστημα αξιολόγησης, οι οποίες τον φέρνουν στην πρώτη θέση της λίστας (!) μαζί με τον Priest Lauderdale, τον παλαίμαχο θηριώδη Αμερικανό center που είχε περάσει τη δεκαετία του '90 και από το Περιστέρι. Ο Lauderdale είχε βάλει σε ματς της Lukoil Academic απέναντι στην ΚΚ Zagreb 34 πόντους (14/17 δίποντα, 6/10 βολές), είχε μαζέψει 17 ριμπάουντ, είχε μοιράσει 7 ασίστ και είχε κερδίσει 5 φάουλ σε 45:45. Είχε αγωνιστεί 9 λεπτά περισσότερα!

Εντός συνόρων, ο "Λου" είναι ο βασικός λόγος που η ΑΕΚ φιγουράρει στην κορυφή της κατάταξης στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ με ρεκόρ 5-0, κάνοντας το καλύτερο ξεκίνημα έπειτα από πολλά χρόνια.

Πλέον η ΑΕΚ διεκδικεί με αξιώσεις την πρόκρισή της στο LAST-32 του Eurocup και το Euroleague Greece σας θυμίζει τα πεπραγμένα του Μαυροκεφαλίδη στα πρώτα πέντε ματς του θεσμού.

Απίστευτα πράγματα από τον Λουκά!
TAGS EUROCUP ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ