EUROLEAGUE

Έτσι γνώρισαν το μπάσκετ οι προπονητές του Final Four

Έτσι γνώρισαν το μπάσκετ οι προπονητές του Final Four

Η Euroleague ζήτησε από τους Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Γιώργο Μπαρτζώκα, Δημήτρη Ιτούδη και Βέλιμιρ Περάσοβιτς να θυμηθούν και να εξιστορήσουν την πρώτη επαφή τους με το μπάσκετ (VIDEO).

Οι φίλοι του μπάσκετ μετρούν αντίστροφα για το πρώτο τζάμπολ στο Final Four και η Euroleague ζήτησε από τους τέσσερις προπονητές που έφτασαν ως το τέλος της διαδρομής να θυμηθούν την πρώτη επαφή τους με το μπάσκετ!

Ο Ζέλικο Oμπράντοβιτς της Φενέρμπαχτσε τόνισε σχετικά: "Απ' όταν ήμουν πολύ μικρός ο μπαμπάς μου με πήγαινε να βλέπω παιχνίδια της ομάδας μπάσκετ της πόλης μου, Μπόρατς, ήμουν πολύ χαρούμενος κάθε φορά που πήγαινα και πάντα έλεγα στον μπαμπά μου ότι θέλω να πηγαίνουμε συνέχεια. Πάντα το θυμάμαι αυτό και είναι κάτι ξεχωριστό για μένα. Καθοριστική στιγμή για μένα ήταν το 1973 όταν ήμουν 13 ετών στο Eurobasket της Βαρκελώνης. Η Γιουγκοσλαβία πήρε το χρυσό και στην ομάδα βρισκόταν κι ο Ντράγκαν Κιτσάνοβιτς που έπαιξε για πρώτη φορά τότε με την Εθνική και είναι από την ίδια πόλη που μεγάλωσα. Ήταν κάτι μεγάλο για την πόλη. Τότε έγινε το κλικ μέσα μου για το μπάσκετ. Αγαπώ το μπάσκετ είμαι χαρούμενος κάθε φορά που είμαι στο γήπεδο, που μιλώ με τους παίκτες μου, τους συνεργάτες μου. Έχω το μπάσκετ στο αίμα μου".

Ο Δημήτρης Ιτούδης της ΤΣΣΚΑ δήλωσε με τη σειρά του: "Η πρώτη επαφή με την μπάλα όταν ήμουν μικρός ήταν με το ποδόσφαιρο. Ένας προπονητής με έσπρωξε στο μπάσκετ και του χρωστάω πολλά που με απομάκρυνε από το ποδόσφαιρο! Όταν ήμουν 16-17 η Εθνική Ελλάδος κέρδισε το Ευρωπαϊκό το 1987 και τότε έγινε η... επανάσταση μέσα μου. Το μπάσκετ είναι σπουδαίο άθλημα, έχει ενθουσιασμό. Είναι τα πάντα! Πιστεύω πως είναι το πιο όμορφο άθλημα στα ομαδικά".

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας της Λοκομοτίβ Κουμπάν αναφέρθηκε στους παίκτες που είχε πρότυπο: "Θυμάμαι τους Σέλτικς με τον Λάρι Μπερντ και τους Λέικερς με τους Τζόνσον και Τζαμπάρ. Αλλά και στην Ελλάδα είχαμε σπουδαίους παίκτες όπως τον Νίκο Γκάλη, τον Παναγιώτη Γιαννάκη, Παναγιώτη Φασούλα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι τα ινδάλματά μου! Είχα σοβαρούς τραυματισμούς στα γόνατα όταν ήμουν παίκτης και έτσι επειδή δεν ήθελα να φύγω νωρίς από τον χώρο έγινα προπονητής".

Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς της Λαμποράλ Κούτσα υπογράμμισε: "Όταν ήμουν νέος έβλεπα την εθνική Γιουγκοσλαβίας και οι επιτυχίες της μας έδωσαν έμπνευση και κίνητρο στα νέα παιδιά ν' αρχίσουν το μπάσκετ".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ