EUROLEAGUE

Έτρεχε με 100 η Ούνικς Καζάν

Έτρεχε με 100 η Ούνικς Καζάν

Η Ούνικς Καζάν νίκησε εύκολα την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 100-79 και έσπασε ένα σερί τριών ηττών, με την τριάδα Λάνγκφορντ-Κολόμ-Παραχούσκι να έχει μεγάλα κέφια.

Πριν από το παιχνίδι με την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο ο Εβγκένι Πασούτιν ζήτησε τρία πράγματα από τους παίκτες του: 1) να πάρουν τα ριμπάουντ, 2) να παίξουν γρήγορα στην επίθεση και 3) να περιορίσουν τη δράση του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα κάτω από τα δύο καλάθια. 1) Τσεκ, 2) τσεκ και 3) τσεκ! Η Ούνικς εξετέλεσε στην εντέλεια το πλάνο της και συνέτριψε 100-79 την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, η οποία δεν είχε και τον Αλεσάντρο Τζεντίλε στη Ρωσία.

Η Ούνικς κυριάρχησε στις μάχες των ριμπάουντ (μάζεψε 36 έναντι 21 της Αρμάνι) και φόρτωσε από νωρίς τον Ραντούλιτσα με φάουλ, κρατώντας τον εν τέλει στους 8 πόντους, την ίδια ώρα που... πετούσε φωτιές στην επίθεση. Η Ούνικς ήταν σε τόσο καλή βραδιά, που έκανε ρεκόρ ομάδας σε πόντους (100) και σε αξιολόγηση (127), ενώ σούταρε και με ποσοστό 75% στα σουτ.

O MVP

Έτρεχε με 100 η Ούνικς Καζάν

Θα ήταν άδικο να ξεχωρίσουμε έναν παίκτη από την πιο παραγωγική εμφάνιση που έκανε ποτέ στην ιστορία της στη EuroLeague η Ούνικς. Ο Κουίνο Κολόμ έκανε ρεκόρ καριέρας σε ασίστ (12) και αξιολόγηση (24), ενώ έβαλε ακόμα 9 πόντους και μάζεψε 6 ριμπάουντ. Ο Βαντίμ Πάνιν χρειάστηκε οκτώ σουτ για να βάλει 18 πόντους και να βγάλει “23” στο Index Rating. Ο δε Αρτσιόμ Παραχούσκι είχε 16 πόντους με 8/9 σουτ, ενώ ο Ορλάντο Τζόνσον πρόσθεσε άλλους 14 πόντους. Αν πρέπει να πάρει πάντως ΕΝΑΣ τον τίτλο του MVP, αυτός είναι ο Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος έβαλε 25 πόντους και έβαλε καθοριστικά καλάθια στην τέταρτη περίοδο στο 100ό παιχνίδι του στην EuroLeague!

Οι δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο ξέσπασμα που έκανε η Ούνικς στην τέταρτη περίοδο. Η Αρμάνι είχε ισορροπήσει το παιχνίδι, έριξε μέχρι τους τέσσερις πόντους την εις βάρος της διαφορά (77-73 στο 32'), σε εκείνο το σημείο όμως η Ούνικς έκανε ένα καταιγιστικό επιμέρους 16-2 και μέσα τέσσερα λεπτά “καθάρισε” το παιχνίδι, με τον Λάνγκφορντ να πετυχαίνει οκτώ πόντους σε αυτό το χρονικό διάστημα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Θα είναι καθοριστικό να περιορίσουμε τα επιθετικά ριμπάουντ της Ούνικς” έλεγε πριν από την έναρξη του αγώνα ο Γιασμίν Ρέπεσα. Εν τέλει η Αρμάνι ούτε τα επιθετικά ριμπάουντ κατόρθωσε να περιορίσει, ούτε τα αμυντικά. Η Ούνικς μάζεψε συνολικά 36 ριμπάουντ έναντι μόλις 21 της Αρμάνι και μόνο στην πρώτη περίοδο η αναλογία ήταν 8-1! Η κυριαρχία στα ριμπάουντ βοήθησε την ομάδα του Εβγκένι Πασούτιν να ελέγξει το παιχνίδι και να υποχρεώσει τους Ιταλούς στην τρίτη σερί ήττα τους στη διοργάνωση.

Έτρεχε με 100 η Ούνικς Καζάν

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Αρμάνι μπήκε στο “Basket Hall Kazan” αποφασισμένη να πάρει τα ηνία του αγώνα και το έκανε. Για ένα λεπτό. Η ιταλική ομάδα προηγήθηκε νωρίς νωρίς με 6-0, μόνο που η Ούνικς “απάντησε” με ένα σερί 10-0 στα επόμενα δύο λεπτά, προηγήθηκε με 10-6 και δεν κοίταξε ποτέ πίσω της. Στο 9' η ομάδα του Εβγκένι Πασούτιν ξέφυγε για πρώτη φορά στο σκορ με διψήφια διαφορά (29-18) και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας πετύχει ήδη 35 πόντους με 7/8 δίποντα και 4/6 τρίποντα!

Από εκεί και πέρα η Ούνικς δεν σταμάτησε να ανεβάζει τη διαφορά. Στο 19' την ανέβασε στο +14 χάρις σε ένα επιμέρους 11-2, στο 22' ξέφυγε με +17 (62-45) και το τελευταίο ξέσπασμα το έκανε στην τέταρτη περίοδο, κι αφού προηγουμένως η ιταλική ομάδα είχε κατορθώσει να τη ροκανίσει μέχρι τους τέσσερις (73-69 στο 30'). Με κορυφαίους τους ΜακΛιν (16π.), Σάντερς (10π.) και Χίκμαν (12π.) η Αρμάνι έδειχνε έτοιμη να κάνει την ολική επαναφορά στο Καζάν, ωστόσο αυτό δεν συνέβη ποτέ.

Η Ούνικς δεν άφησε την ομάδα του Γιασμίν Ρέπεσα να γίνει πιο απειλητική. Στην τέταρτη περίοδο μετέτρεψε το 77-73 σε 93-75 με ένα επιμέρους 16-2 και με τον Κιθ Λάνγκφορντ να σκοράρει κατά βούληση απέναντι στην πρώην ομάδα του (με την οποία ήταν μάλιστα και ο πρώτος σκόρερ της EuroLeague τη σεζόν 2013-14). Η διαφορά ανέβηκε μάλιστα και στους 21 στα τελευταία δευτερόλεπτα, μετά το τρίποντο του παίκτη-αποκάλυψη, του Βαντίμ Πάνιν.

Τα δεκάλεπτα: 35-24, 57-43, 73-69, 100-79

Το αναλυτικό στατιστικό της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ