EUROLEAGUE

Ετοιμάζει νέα πρόταση η EuroLeague για τα "παράθυρα" της FIBA

Ετοιμάζει νέα πρόταση η EuroLeague για τα "παράθυρα" της FIBA
EUROLEAGUE

Η EuroLeague ανακοίνωσε ότι έπειτα από σύσκεψη που έγινε εξετάστηκαν διάφορες προτάσεις σχετικά με τα "παράθυρα" της FIBA και σκοπεύει μέχρι το τέλος του μήνα να καταθέσει νέα πρόταση στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Η κόντρα της EuroLeague με την FIBA συνεχίζει να "πληγώνει" το μπάσκετ με αποκορύφωμα όσα έγιναν στους πρώτους αγώνες των προκριματικών των εθνικών ομάδων. Αμφότερες οι πλευρές υποστηρίζουν ότι ψάχνουν για την καλύτερη δυνατή λύση, με την EuroLeague να δεσμεύεται τώρα μέσω ανακοίνωσης να καταθέσει νέα πρόταση.

Με ανακοίνωσή της η Euroleague υποστήριξε ότι έπειτα από σύσκεψη που έγινε στην Βαρκελώνη εξετάστηκαν τρεις εναλλακτικές ημερομηνίες για να προταθούν προκειμένου να προσαρμοστεί το καλεντάρι με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι να είναι ευχαρισημένοι. Πρόκειται κοινώς για μία κίνηση καλής θέλησης από την EuroLeague.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει:

" Σχετικά με την σύγκρουση που υπήρξε στο θάμα των διοργανώσεων των εθνικών ομάδων που συνέπεσαν με τους αγώνες των συλλόγων, το συμβούλιο εξέφρασε τον σεβασμό του στις αποφάσεις που πήραν οι παίκτες δεδομέων των συνθηκών και δεσμεύτηκε ν αβρει λύση. Το συμβούλιο επικεντρώνει την προσπάθειά του να βρεθεί λύση πουθα σέβεται τις εθνικές ομάδες και την σημασία που έχουν αυτές για τους φιλάθλους, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ακεραιότητα του αθλήματος και να αποφύγει το να επηρεαστούν οι εθνικές ομάδες από γεγονότα όπως το πόσοι παίκτες μίας χώρας αγωνίζονται σε συλλόγους του ΝΒΑ. Κατά την διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν τρία εναλλακτικά καλεντάρια, με τα μέλη του συμβολίου να αποφασίζουν ομόφωνα να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για το καλό του αθλήματος

Τα μέλη του συμβουλίου επικύρωσαν μία πρόταση που έχει εκπονηθεί τους τελευταίους δύο μήνες με τη συμμετοχή πολλών ευρωπαίων ενδιαφερόμενων για το άθλημα. Η πρόταση θα εξετάσει το καλεντάρι καθώς και άλλες ανησυχίες που, κατά τη γνώμη των συλλόγων της EuroLeage, θα συνέβαλαν στην ανάπτυξη του αθλήματος, όπως η μετάβαση από τις μικρές ηλικίες σε επίπεδο ανδρών, η οικονομική βιωσιμότητα των συλλόγων και των λιγκών, ο αριθμός των διεθνών , συμπεριλαμβανομένης της διοίκησής τους, οι απαιτήσεις σχετικά με τη συμμετοχή των παικτών στις εθνικές ομάδες και άλλα θέματα. Η πρόταση θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στο μήνα σε μια συνάντηση , προκειμένου να υπάρξει συναίνεση.

Η EuroLeague παραμένει προσηλωμένη στην προσπάθεια που γίνεται να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος με την FIBA, προκειμένου να αποφευχθούν καταστάσεις όπως αυτές του περασμένου Νοεμβρίου στους αγώνες των εθνικών ομάδων και ελπίζει ότι η τελευταία πρόταση που θα καταταθεί θα το καταφέρει αυτό"

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ