EUROLEAGUE

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 57-62

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 57-62

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος, ''αγχώθηκε'' στο τέλος όμως επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα με 57-62, σε ένα απίστευτο πάρτι που έστησαν 20.000 φίλαθλοι στην Kombank Arena!

Αυτό που έγινε απόψε στο Βελιγράδι, απλώς δεν περιγράφεται! Οι 20.000 φίλαθλοι του Ερυθρού Αστέρα και του Ολυμπιακού που γέμισαν κάθε γωνιά της Kombank Arena δημιούργησαν ατμόσφαιρα που θαύμασε όλη η Ευρώπη!

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Γιάννης Σταυρουλάκης

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης

Ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά σε όλο τον αγώνα ωστόσο οι Σέρβοι φώναζαν ρυθμικά το ' 'είσαι στο μυαλό, κάτι μαγικό'', αδιαφορώντας για το σκορ! Πανό από την Καρδίτσα, το Πόρτο Λεόνε, την Αλεξανδρούπολη, το Ξυλόκαστρο, το Μοσχάτο, τη Μεγαλόπολη, τη Θεσσαλονίκη και την Καλαμάτα μαζί με αυτά των Delije, σημαίες της Ελλάδας και της Κύπρου πλάι σε αυτές της Σερβίας, αποθέωση σε κάθε ευκαιρία για τους Πειραιώτες! Όλα αυτά, σε μια απίστευτη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι των δυο ομάδων, πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 57-62

Η αποθέωση των Σέρβων στον Ολυμπιακό

Έγινε κι αγώνας στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα με 57-62, στο ντεμπούτο του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην Euroleague κι έκανε το 4/4 στη διοργάνωση. Οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα όμως ο Αστέρας αντέδρασε στο τέλος. Παρ' όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι άντεξαν στην πίεση κι έφυγαν με τη νίκη από το Βελιγράδι.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τι είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος

Ο αγώνας

Ο κόουτς των Σέρβων, Ντέγιαν Ράντονιτς, θέλει φέτος να μετατρέψει τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς σε... όπλο του Αστέρα. Εκεί, ακριβώς, πήγε η μπάλα στο ξεκίνημα του αγώνα όμως η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν διαβασμένη απέναντι στον Σέρβο ''γίγαντα'' των 222 εκατοστών. Ο Λαφαγιέτ ξεκίνησε ''ζεστός'' ενώ ο Μάντζαρης ανέλαβε να περιορίσει τον Μάρκους Ουίλιαμς, που είναι ο κινητήριος μοχλός της Zvezda. Έτσι ο Σπανούλης έστειλε νωρίς-νωρίς τη διαφορά στο +7 (2-9, 3'07'') όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις στην επίθεση με τους Μίτροβιτς και Ουίλιαμς, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο υπέρ τους 14-13.

Ο Ολυμπιακός τα έδωσε... όλα στην άμυνά του, με δεδομένο ότι του λείπουν οι δυο κατεξοχήν σκόρερ του μετά τον Σπανούλη (Πρίντεζης, Λοτζέσκι). Οι Πειραιώτες βελτίωσαν την κυκλοφορία της μπάλας, περιόρισαν τα λάθη τους και δεν επέτρεψαν στον Ερυθρό Αστέρα να πετύχει πόντους στον αιφνιδιασμό. Λαφαγιέτ και Σλούκας έκαναν καλή δουλειά στην περιφέρεια ενώ ο Μάντζαρης σκόραρε πίσω από τα 6μ.75 για το 21-36, στα 2'07'' για τη λήξη του ημιχρόνου. Οι Πειραιώτες έβγαλαν τρομερή ενέργεια στην άμυνα, περιόρισαν τον Ουίλιαμς (1/3 διπ., 0/2 τρίπ.) και τον Μαριάνοβιτς (1/6 δίπ.) και ''κέρδισαν'' τον Ντάνστον (9π., 4ριμπ.), κλείνοντας το πρώτο μέρος στο υπέρ τους 26-37.

Οι Σέρβοι είχαν μετελήσει πολύ καλά το παιχνίδι του Σπανούλη (3π. με 1/3 τρίπ. στο πρώτο ημίχρονο) όμως οι υπόλοιποι ''ερυθρόλευκοι'' βρήκαν τον τρόπο να ελέγχουν τον αγώνα. Ο Ερυθρός Αστέρας μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, προσπάθησε να περάσει την μπάλα στον Μαριάνοβιτς όμως ο σέντερ της Zvezda έβρισκε δυο και τρεις παίκτες μπροστά του. Την ίδια στιγμή, ο Αγραβάνης εκμεταλλευόταν στο έπακρο ακόμα μια ευκαιρία, έβγαλε ενέργεια και ταλέντο στο παρκέ, δίνοντας σημαντικές βοήθειες στον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα και προηγήθηκε με 36-50, στο 30'.

O Μπόμπαν Mαριάνοβιτς μείωσε σε 50-57 με κάρφωμα στα 3'28'' για τη λήξη και η Kombank Arena πήρε... φωτιά! Ο Ολυμπιακός δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελευταία περίοδο κι επέτρεψε στους Σέρβους να μπουν ξανά στο παιχνίδι. Ο Μπλάζιτς σκόραρε πίσω από τα 6μ.75 για το 53-57 ενώ ο Μαριάνοβιτς από τη γραμμή των βολών διαμόρφωσε το 55-57 στα 1'53''! Ο Πέτγουεϊ με 2/2 βολές έστειλε τη διαφορά στο +4 (55-59) ενώ ο Ουίλιαμς έκανε λάθος στην επόμενη επίθεση. Τι ακολούθησε; Μεγάλο καλάθι από τον Μπλάζιτς για το 57-59 και 2/2 βολές του Σπανούλη για το 57-61 στα 20.1''. Η ολική επαναφορά των Σέρβων δεν ήλθε ποτέ κι Ολυμπιακός επικράτησε με 57-62.

Τα δεκάλεπτα: 14-13, 26-37, 36-50, 57-62.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ