EUROLEAGUE

Ερυθρός Αστέρας - Λιέτουβος Ρίτας 88-77

Ερυθρός Αστέρας - Λιέτουβος Ρίτας 88-77

Ο Ερυθρός Αστέρας άντεξε στην πίεση της Λιέτουβος Ρίτας, επικράτησε με 88-77 και συνεχίζει να διεκδικεί την πρόκριση στο TOP-16. Αγνοούν τη νίκη οι Λιθουανοί από τις 17/10 και το ματς της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό!

Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε το χρέος του απέναντι στη Λιέτουβος Ρίτας, επικρατώντας με 88-77 και κάνοντας ποδαρικό στα θετικά αποτελέσματα στην Hala Pionir.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Οι Σέρβοι έκαναν την αρχή την περασμένη εβδομάδα στη Βιτόρια, εκεί όπου πανηγύρισαν την πρώτη νίκη της ιστορίας τους στην Euroleague επί της Λαμποράλ Κούτσα. Σήμερα η Zvezda έψαχνε την πρώτη εντός έδρας νίκη της στον θεσμό κόντρα στη Λιέτουβος Ρίτας προκειμένου να εξαντλήσει τις πιθανότητες πρόκρισης στο TOP-16 της διοργάνωσης.

Από την άλλη πλευρά οι Λιθουανοί μετρούσαν τρεις σερί ήττες στην Euroleague (σ.σ. μία και μοναδική νίκη στην πρεμιέρα, το 84-83 επί του Παναθηναϊκού) και ήταν αποφασισμένοι να τα παίξουν όλα για όλα στην κατάμεστη Hala Pionir του Βελιγραδίου. Τελικά οι Σέρβοι ήταν αυτοί που έκαναν το 2-3 στον Δ' όμιλο και συνεχίζουν να διεκδικούν με αξιώσεις την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι επιθετικές πρωτοβουλίες του Σιλμπ έδωσαν το προβάδισμα στους γηπεδούχους (14-9, στο 06'24'') ενώ ο Γιάκα Μπλάζιτς έστειλε τη διαφορά στο +7 (16-9) για τον Ερυθρό Αστέρα λίγο πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου. Ο Γέλοβατς κράτησε όρθια τη Λιέτουβος μειώνοντας σε 17-16 όμως οι Σέρβοι διατηρούσαν το προβάδισμα ως τα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου.

Ο Μπλάζιτς διαμόρφωσε το 24-19, ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους ισοφάρισε αρχικά σε 24-24 ενώ έδωσε το προβάδισμα στη Λιέτουβος με 29-31 στο 14'20'', έχοντας 12 πόντους με 4/6 τρίποντα σε αυτό το διάστημα! Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τη Λιέτουβος να βρίσκει λύσεις πίσω από τα 6μ.75 με τους Γκετσεβίτσιους, Μπαμπράουσκας και τον Ερυθρό Αστέρα να κλείνει το πρώτο ημίχρονο με το υπέρ του 42-40 έπειτα από εντυπωσιακό κάρφωμα του Μαριάνοβιτς.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν άλλαξε ούτε στη συνέχεια, με τους Σέρβους να διατηρούν σταθερά το προβάδισμα στο σκορ και τη Λιέτουβος να ακολουθεί σε απόσταση... βολής. Ο Αστέρας προσπάθησε να ''χτίσει'' διαφορά όμως ο Σεϊμπούτις και ο Κουκ κρατούσαν ''ζωντανούς'' τους φιλοξενούμενους. Η Λιέτουβος Ρίτας μείωσε 55-53 στο 26'48'' ενώ το γκολ-φάουλ του ΝτεΜάρκους Νέλσον έστειλε τη διαφορά στο +7 (60-53) για τους γηπεδούχους που άντεξαν στην πίεση των Λιθουανών.

Η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της για τον Αστέρα (+13) όταν ο Νέλσον (10π. με 4/7 δίπ.) έκανε το 74-61 στο 34', δίνοντας αφορμή για πρόωρους πανηγυρισμούς στην Hala Pionir! Την ίδια στιγμή η Λιέτουβος έβρισκε λύσεις μόνο από τον Σεϊμπούτις ενώ ο Αστέρας άνοιγε κι άλλο τη διαφορά. Ο Ράτκο Κάτιτς διαμόρφωσε το 85-71 στο 38'20'', η αντίδραση των Λιθουανών δεν ήλθε ποτέ κι έτσι ο Ερυθρός Αστέρας πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στη φετινή Euroleague με το υπέρ του 88-77.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ