EUROLEAGUE

Ερυθρός Αστέρας από τα παλιά, στο Μόναχο

Ερυθρός Αστέρας από τα παλιά, στο Μόναχο

Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε βήμα πρόκρισης στο Top 16, εκτοπίζοντας την Μπάγερν Μονάχου (90-79), σε ένα παιχνίδι που ξεχώρισε η εντυπωσιακή επίδοση του Στέφαν Γιόβιτς στις ασίστ (με 19)!

Σε θέση ισχύος όσον αφορά την πρόκριση στο Top 16 μπήκε για πρώτη φορά στη φετινή Euroleague ο Ερυθρός Αστέρας, μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου (79-90). Οι "ερυθρόλευκοι", που είχαν τη συμπαράσταση των οπαδών τους στη Γερμανία, πανηγύρισαν ένα σπουδαίο "διπλό" χάρη στην επίδοση - ρεκόρ του Στέφαν Γιόβιτς (19 ασίστ) αλλά και τα καθοριστικά καλάθια του Μάρκο Σιμόνοβιτς στα τελευταία τρία λεπτά της αναμέτρησης.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Ο αγώνας

Η Μπάγερν Μονάχου ήταν αυτή που έλεγχε τον ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, δίχως όμως να καταφέρει να φτάσει το προβάδισμά της σε διψήφια επίπεδα. Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς ήταν μεν αρκετά εύστοχη πίσω από τα 6μ75 (6/13 στο ημίχρονο), αλλά όσο αδυνατούσε να προστατεύσει το καλάθι της, ήταν αδύνατο να "χτίσει" μια διαφορά που θα της έδινε σαφές προβάδισμα για τη νίκη.

Είναι ενδεικτικό πως οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα είχαν 18/23 (!) δίποντα μέχρι την ανάπαυλα, διατηρώντας παρόλ' αυτά, τα ποσοστά τους σε πολύ υψηλά επίπεδα μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Η κακή αμυντική συμπεριφορά συνέχισε να αποτελεί άλυτο πρόβλημα για τους Βαυαρούς, οι οποίοι είδαν σταδιακά τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τα ηνία στο σκορ. Κυρίως γιατί ο Στέφαν Γιόβιτς οργάνωνε ιδανικά το παιχνίδι τους (σ.σ.: τελείωσε με 19 ασίστ), αλλά και επειδή ο Κουίνσι Μίλερ έκανε το καλύτερο παιχνίδι στη μέχρι τώρα πορεία του με τη φανέλα της σερβικής ομάδας (με 22 πόντους).

Το παιχνίδι ήρθε... τούμπα στο τέταρτο δεκάλεπτο, εκεί όπου η άμυνα της Μπάγερν Μονάχου δήλωνε απούσα σχεδόν σε κάθε επίθεση του Ερυθρού Αστέρα. Αυτός που πάντως "υπέγραψε" το "διπλό" της ομάδας του ήταν ο Μάρκο Σιμόνοβιτς, που πέτυχε δύο πολύ σημαντικά τρίποντα στα τελευταία τρία λεπτά της αναμέτρησης. Κι από τη στιγμή που ευστόχησε δις από τα 6μ75, οι γηπεδούχοι δεν είχαν πλέον τα ψυχικά αποθέματα για να διεκδικήσουν τη νίκη, γνωρίζοντας την τρίτη τους ήττα στη φετινή διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 43-38, 66-63, 79-90.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ