EUROLEAGUE

Ερυθρός Αστέρας-Άλμπα: 86-69

Ερυθρός Αστέρας-Άλμπα: 86-69

Ο Ερυθρός Αστέρας έβαλε τις βάσεις στο πρώτο δεκάλεπτο, πήρε τη διαφορά στο δεύτερο και κατάφερε να επικρατήσει εύκολα της Άλμπα με 86-69.

Η ομάδα του Βελιγραδίου έσπασε το ρόδι πανηγυρίζοντας την πρώτη της νίκη με εμφατικό τρόπο: επικρατώντας με άνεση της Άλμπα (που είχε ρεκόρ 2-2). Η διψήφια διαφορά του 1ου δεκαλέπτου αποδείχτηκε απροσπέλαστο εμπόδιο για τους Γερμανούς, που βρέθηκαν να χάνουν με περισσότερους από 20 στο δεύτερο ημίχρονο.

Πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (17 πόντοι και 13 ριμπάουντ), ενώ διψήφιο νούμερο πόντων είχαν οι Τζένκινς (12) και Λάζιτς (10). Από την ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς ξεχώρισε ο Τζαμέλ ΜακΛιν (που έχασε τη μάχη των πολυτιμότερων παικτών της διοργάνωσης απέναντι στον "γίγαντα" των Σέρβων) με 14 πόντους, ενώ ο Κλιφ Χάμοντς είχε 11.

Ο συντελεστής ασίστ-λαθών λέει όλη την αλήθεια για την αναμέτρηση: οι μεν είχαν 22-11 και οι δε 14-18.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Η ομάδα της Σερβίας κατάφερε από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο να επιβάλει τον δικό του ρυθμό μέσα στο κατάμεστο γήπεδο του. Με τον Ντάνγκουμπιτς να δίνει το σύνθημα και τον αστέρα του... Αστέρα, τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, να παίρνει τη σκυτάλη βρέθηκε να προηγείται με 22-12 στο δεκάλεπτο.

Ο ΜακΛίν προσπάθησε να κρατήσει τους Βερολινέζους μες στο ματς, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" κυριάρχησαν χάρις στο σήμα κατατεθέν τους την άμυνα: υποχρέωσαν ως το ημίχρονο τον αντίπαλο σε 10 λάθη, τον κράτησαν σε χαμηλά ποσοστά στο δίποντο και βρέθηκαν να προηγούνται με 20 πόντους (40-20).

Οι Ουίλιαμς και Μπλάζιτς ήταν οι παίκτες που πρωτοστάτησαν σ' αυτό το ξέσπασμα, το οποίο βρήκε αρχική αντίδραση δια χειρός Ρενφρόε, έστω κι αν εξελίχθηκε προσωρινή. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν το ημίχρονο προπορευόμενοι με 18 πόντους (47-29), με τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς να αφήνει το στίγμα του στα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου.

Ο Ερυθρός Αστέρας μετά την ανάπαυλα δεν κοίταξε ξανά πίσω. Αντίθετα διατήρησε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, καθώς συνέχισε την καλή του άμυνα οδηγώντας την Άλμπα σε αβίαστα λάθη και κακές επιλογές. Στο 30' η διαφορά έφτασε τους 17 πόντους (64-47) με τον Τζένκινς να ντύνεται πρωταγωνιστής και να φτάνει τους 10 πόντους σ' αυτό το διάστημα.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Μαριάνοβιτς συνέχισε να κυριαρχεί, οι παίκτες της Άλμπα τα περίμεναν όλα από τους ΜακΛίν και Χάμοντς με αποτέλεσμα το παιχνίδι να εξελιχθεί σε "ερυθρόλευκο" περίπατο (86-69).

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ