EUROLEAGUE

Έριξε 100άρα στον Ερυθρό Αστέρα η Εφές

Έριξε 100άρα στον Ερυθρό Αστέρα η Εφές

Τρέχοντας ένα τρελό επιμέρους σκορ 20-4 στο τελευταίο 6λεπτο του αγώνα η Αναντολού Εφές επιβλήθηκε με 100-79 του Ερυθρού Αστέρα.

Ο Ερυθρός Αστέρας πήγε στην Τουρκία ελπίζοντας να "κλέψει" το παιχνίδι από την Αναντολού Εφές παρά την απουσία του Μίτροβιτς. Και η αλήθεια είναι ότι περίπου 34 λεπτά έδειχνε ότι ίσως και να τα κατάφερνε, όταν και μείωσε σε 80-75. Ακολούθως ωστόσο έχασε 3 ευκαιρίες για να πλησιάσει περισσότερο στο σκορ. Και αυτό ήταν που χρειαζόταν η Αναντολού Εφές για να ξυπνήσει και να τον... διαλύσει.

Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς πάτησε γκάζι στο τελευταίο 6λεπτο του αγώνα, έσφιξε την άμυνά της σαν... μέγκενη κόβοντας και κλέβοντας μπάλας σε ρυθμούς... video game και άνοιξε τον ρυθμό του αγώνα, με αποτέλεσμα να καταφέρει στο τέλος να μετατρέψει ένα απρόσμενο ντέρμπι σε φιέστα, κερδίζοντας τελικά με 100-79 τον Ερυθρό Αστέρα, που αδικείται από το τελικό σκορ. Αυτό ωστόσο είναι το τελευταίο που απασχολεί την Εφές, που πλέον έχει το ίδιο ρεκόρ με την Πρωταθλήτρια Σερβίας, δείχνοντας παράλληλα ότι ξεπέρασε άμεσα το σοκ της πρώτης ήττας της στο Τουρκικό Πρωτάθλημα πριν μερικές ημέρες από τη Μπάνβιτ.

Ο MVP

Πολλοί παίκτες θα μπορούσαν να διεκδικήσουν αυτό τον τίτλο. Από τον Ντέρικ Μπράουν που έζησε βραδιά καριέρας με 20 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 38 στο σύστημα Ranking, μέχρι τον Τόμας Ερτέλ που είχε 17 πόντους και 7 ασίστ. Ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη ωστόσο πάει στον Τάιλερ Χάνικατ, ο οποίος ειδικά το τελευταίο 6λεπτο του αγώνα έμοιαζε με... τερματοφύλακα στην άμυνα, τελειώνοντας το παιχνίδι με 12 πόντους, 13 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 τάπα, αν και η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως έπαιζε φάνηκε να έχει μοιράσει τουλάχιστον 3 τάπες!

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην αδυναμία του Ερυθρού Αστέρα να ασκήσει περισσότερη πίεση στο σκορ στην Αναντολού Εφές όταν πλησιάζε στο σκορ, ειδικά στο τελευταίο 5λεπτο του αγώνα όταν είχε πλησιάσει στο 80-75. Σε εκείνο το σημείο η Πρωταθλήτρια Σερβίας έχασε τρεις ευκαιρίες να πλησιάζει περισσότερο και ακολούθως η Αναντολού Εφές έτρεξε ένα σερί 14-0, καθαρίζοντας το παιχνίδι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Αναντολού Εφές είχε 43 ριμπάουντ έναντι 22 του Ερυθρού Αστέρα! Αν σε αυτά προσθέτει κάποιος και τα 12/25 τρίποντα των Τούρκων, καταλαβαίνει κανείς πώς κατάφερε τελικά να πάρει αυτή τη νίκη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Ερυθρός Αστέρας μπήκε καλύτερα στο παρκέ και ξέφυγε νωρίς-νωρίς με 4-10. Η Εφές ωστόσο απάντησε με ένα σερί 7-0, περνώντας μπροστά με 11-10, ισορροπώντας το παιχνίδι, με την πρώτη περίοδο να βρίσκει τις ομάδες ισόπαλες με 21-21. Στην δεύτερη περίοδο το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο, ωστόσο ένα ξέσπασμα των γηπεδούχων, που έτρεξαν ένα σερί 12-0, τους βοήθησε να ξεφύγουν με 41-31 και με 43-33 λίγο αργότερα, με τον Ερυθρό Αστέρα να μειώνει σε 47-40 στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο οι γηπεδούχοι έδειξαν να πατάνε καλύτερα στο παρκέ στην αρχή, καταφέρνοντας χάρη σε ένα επιμέρους σκορ 11-3 να ξεφύγουν με 58-45, αλλά και με 64-52 λίγο αργότερα. Ο Ερυθρός Αστέρας ωστόσο αντέδρασε και κατάφερε να μειώσει σε 64-60, ωστόσο η Εφές απάντησε με 3 σερί τρίποντα (δύο του Οσμάν και ένα του Ντεσόν Τόμας) και ξέφυγε με 73-60, πηγαίνοντας στην 4η περίοδο προηγούμενη με 74-64. Στην τέταρτη περίοδο ο Ερυθρός Αστέρας θα έκανε μία απέλπιδα προσπάθεια για να φέρει τούμπα το παιχνίδι, μειώνοντας σε 80-75. Σε εκείνο το σημείο ωστόσο η Εφές "ξύπνησε", έτρεξε ένα σερί 14-0 και ξέφευγε με 94-75, "καθαρίζοντας" το παιχνίδι, παίρνοντας μία νίκη που ήταν πιο δύσκολη από ότι δείχνει το τελικό 100-79.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 47-40, 74-64, 100-79

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Δηλώσεις: Αναντολού Εφές - Ερυθρός Αστέρας

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ