EUROLEAGUE

"Επιβίωσε" στο Κάουνας η Φενέρμπαχτσε

"Επιβίωσε" στο Κάουνας η Φενέρμπαχτσε

Χωρίς τους Σλούκα-Βέσελι, αλλά με κορυφαίο τον Ούντο και ήρωα τον Μαχμούτογλου, η Φενέρμπαχτσε νίκησε στο Κάουνας (76-67) και έμεινε σε τροχιά τετράδας.

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Ο Κώστας Σλούκας ήταν εκτός αγώνα. Το ίδιο και ο Γιαν Βέσελι. Και όμως, η Φενέρμπαχτσε βρήκε στο πρόσωπο του Μελίχ Μαχμούτογλου τον ήρωά της, με τον Τούρκο γκαρντ να πετυχαίνει τέσσερα τρίποντα στην τρίτη περίοδο πριν οι συμπαίκτες του "κλειδώσουν" την εκτός έδρας νίκη (...) επί της Ζάλγκιρις Κάουνας. Οι Λιθουανοί έχασαν ακόμη περισσότερο έδαφος, δύσκολα θα βρεθούν στην πρώτη οκτάδα και τα playoffs της EuroLeague, την ώρα που οι Τούρκοι διατήρησαν την απόστασή τους από τον Παναθηναϊκό στο δρόμο προς το αβαντάζ της έδρας στα playoffs.

Ο MVP

O Μελίχ Μαχμούτογλου επιστρατεύθηκε στην τρίτη περίοδο και δικαίωσε τον προπονητή του που έψαχνε έναν παίκτη από τον πάγκο για να "ταράξει τα νερά". Ο Τούρκος γκαρντ έβαλε 14 πόντους με 4/4 τρίποντα και έδειξε ότι αξίζει να πάρει περισσότερες ευκαιρίες, ειδικά τώρα που ο Κώστας Σλούκας θα μείνει εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Έκπε Ούντο παίρνει βάσει αξιολόγησης το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη, αν και η συμβολή του Μαχμούτογλου ήταν το κλειδί της (αρχικά) "επιβίωσης" της Φενέρμπαχτσε. Ο σέντερ των Τούρκων έμεινε στο παρκέ για 38 λεπτά (!), με αποτέλεσμα να πετύχει 16 πόντους με 8/11 δίποντα, να μαζέψει 7 ριμπάουντ, να μαζέψει 5 ασίστ, να μκάνει ένα κλέψιμο και 4 μπλοκ. Συγκέντρωσε 27 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, αλλά... Ήταν απλά άλλο ένα παραγωγικό βράδυ για έναν από τους κορυφαίους ψηλούς (και) της φετινής σεζόν.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην τρομερή ψυχραιμία που είχε η Φενέρμπαχτσε τις στιγμές που το ματς έδειχνε να "στραβώνει" επικίνδυνα. Σε κάθε επίθεση της Ζάλγκιρις, οι Τούρκοι είχαν απαντήσεις και με δικές τους αντεπιθέσεις έφτασαν στη νίκη. Το 9-0 σερί των Λιθουανών στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου απαντήθηκε με ένα επί μέρους 4-15 και κάπου εκεί όλα είχαν κριθεί.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Φενέρμπαχτσε μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, έβαλε τρία τρίποντα νωρίς και πήρε το προβάδισμα. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι κράτησαν το τέμπο χαμηλά και με συνεχείς αλλαγές στις θέσεις των γκαρντ πίεσαν τρομερά στην άμυνα. Το 17-19 της πρώτης περιόδου ήταν αρκετά ψηλό για τα δεδομένα του αγώνα, κάτι που αποδείχθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο όταν η Ζάλγκιρις είχε άψογη αμυντική λειτουργία για να περάσει και μπροστά (28-26) στο 17' με βολές του Γιανκούνας. Στο ημίχρονο (31-30) ο Μότουμ με 10 και οι Μπογκντάνοτιβς - Ούντο με οκτώ ήταν οι πρώτοι σκόρερ της αναμέτρησης.

Με τον Ομπράντοβιτς να κάνει την κίνηση-ματ και να ρίχνει τον Μαχμούτογλου στο παρκέ στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου, η Φενέρμπαχτσε ανέκτησε το προβάδισμα. Ο Τούρκος σουτέρ έβαλε 4/4 τρίποντα στο δεκάλεπτο, με την ομάδα του να πηγαίνει στο +4 (46-50) και να αποκρούει τον ενθουσιασμό των Λιθουανών. Το 48-55 του 30' έδειχνε καλό για την ομάδα του Ομπράντοβιτς που είχε διανύσει αρκετό δρόμο γι' αυτό το προβάδισμα, όμως η Ζάλγκιρις απάντησε με ένα σερί 6-0 σε ένα λεπτό για να φέρει και πάλι το ματς σχεδόν στα ίσα (54-55), πριν ο Γιανκούνας την βάλει και πάλι μπροστά στο 32'.

Σε εκείνο το πολύ κρίσιμο σημείο, οι φιλοξενούμενοι έκαναν το δικό τους ξέσπασμα. Το τρίποντο του Ντίξον έκανε το 58-66 στο 35' και από εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν πιο απλά γι' αυτούς. Ο Ντίξον έβαλε και νέο καλάθι για το 60-70 στο 37' και η Φενέρμπαχτσε διατηρήθηκε στην πρώτη τετράδα της EuroLeague 2016-2017.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 31-30, 48-55, 67-76

Το στατιστικό της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ