EUROLEAGUE

Επιστροφή στις νίκες για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Επιστροφή στις νίκες για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Τρεις σερί ήττες ήταν υπερβολικά πολλές για την Πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας που νίκησε άνετα την Αρμάνι Μιλάνο (101-64).

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Φενέρμπαχτσε, Ρεάλ Μαδρίτης και Ερυθρός Αστέρας την έριξαν στο καναβάτσο, σε τρεις διαδοχικούς αγώνες. Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ έμοιαζε πληγωμένη, είδε τον Ολυμπιακό να την πλησιάζει, όμως στην 17η αγωνιστική είχε εύκολο έργο. Η Αρμάνι Μιλάνο δεν μπορούσε να κάνει πολλά στη Μόσχα, με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να παίρνει μια πολύ άνετη νίκη ( 101-64 ) για να φτάσει το ρεκόρ της στο 13-4. Οι Ιταλοί, από την άλλη, έπεσαν στην τελευταία θέση (4-13), στην οποία βρίσκονται πλέον μόνοι μετά τη νίκη της Γαλατασαράι επί της Ζάλγκιρις Κάουνας.

O MVP

Ο Νάντο Ντε Κολό επέστρεψε στις μεγάλες εμφανίσεις. Απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο έπαιξε 22 πόντους με 3/4 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 7/7 βολές, μάζεψε ένα ριμπάουντ, έδωσε δύο ασίστ, έκανε ένα κλέψιμο και βρήκε ρυθμό στην επίθεση μιας και ο τραυματισμός που τον κράτησε για εβδομάδες εκτός δράσης, τον είχε φρενάρει.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το stat-line του Μίλαν Μάτσβαν (19 πόντοι, 3/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 4/6 βολές, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ, κανένα λάθος σε 30:26) που ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η απογοητευτική για άλλη μια φορά Αρμάνι. Ο Σέρβος συνεχίζει να είναι σοβαρός, συνεχίζει να παλεύει και να ελπίζει πως θα έρθουν γι' αυτόν καλύτερες μέρες.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην τεράστια διαφορά δυναμικότητας, αλλά και στο πείσμα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που προερχόταν από τρεις διαδοχικές ήττες και χρειαζόταν μια... ένεση ηθικού. Οι Ρώσοι πάτησαν από την πρώτη στιγμή το γκάζι, δεν έδωσαν δικαιώματα στην Αρμάνι να τους αμφισβητήσει και πήραν το ματς σαν σε προπόνηση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η ΤΣΣΚΑ ήταν σαρωτική από το ξεκίνημα. Το 10-1 έγινε 41-9 και το 56-25 του ημιχρόνου δεν άφηνε στους Ιταλούς περιθώρια για να διεκδικήσουν κάτι από αυτό το παιχνίδι. Οι Ρώσοι σούταραν με 72.2% στα δίποντα, έκαναν μόλις δυο λάθη στο πρώτο μέρος και είχαν τρεις παίκτες (Ντε Κολό με 11, Φριτζόν με 12, Βοροντσέβιτς με 10) με διψήφιο αριθμό πόντων. Το εντυπωσιακό στοιχείο βέβαια ήταν πως ουδείς παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο είχε πάνω από ένα εύστοχο καλάθι. Ακόμη και οι πρώτοι της σκόρερ (Σιμόν και Μάτσβαν) είχαν από 3/4 βολές ο κάθε ένας.

Η Αρμάνι έκανε την προσπάθειά της στο τρίτο δεκάλεπτο, δεν παράτησε το παιχνίδι στην τύχη του και λίγο έλειψε και να κερδίσει το δεκάλεπτο! Τελικά, το έχασε και αυτό (22-21) με τους Ντε Κολό - Βοροντσέβιτς να συνεχίζουν την καλή δουλειά και να δίνουν στο φινάλε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Ιτούδης μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής σε όλους τους διαθέσιμους παίκτες του, άφησε στο παρκέ Τεόντοσιτς και Ντε Κολό και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκλεισε τον αγώνα με 101 πόντους, με την έκτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία της στη διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 27-9, 56-25, 78-46, 101-64

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις από το ματς

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ