EUROLEAGUE

Επίδειξη δύναμης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Τελ Αβίβ

Επίδειξη δύναμης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Τελ Αβίβ

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε τη δουλειά της -και με το παραπάνω- απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, την οποία κέρδισε με εμφατικό τρόπο (93-73) στη Menora Mivtachim Arena. Παραμένει σε κίνδυνο η οκτάδα για την "ομάδα του λαού".

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει πάρει φόρα και δεν δείχνει διατεθειμένη να σταματήσει κάπου. Με εξαίρεση την παρένθεση στη Βαλένθια, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη επιβεβαιώνει πως είναι η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης, περνώντας με συνοπτικές διαδικασίες από μια ακόμη έδρα.

Αυτή την εβδομάδα, ήταν η σειρά της Μακάμπι να... την πατήσει στο γήπεδό της, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προστατεύσει την παρουσία της στην όγδοη θέση της κατάταξης στην EuroLeague.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν από νωρίς τα ηνία στο παιχνίδι, κυρίως χάρη στην ικανότητά τους στην επίθεση. Είχαν υπομονή, πήραν σωστές αποφάσεις και δεν έδωσαν τη δυνατότητα στους παίκτες του Νέβεν Σπάχια να τρέξουν το γήπεδο. Από την στιγμή που όλα πήγαν στο "πέντε εναντίον πέντε", ήταν ξεκάθαρο πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Το +16 (36-52) της ανάπαυλας έβαζε τη ρωσική ομάδα σε θέση να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση, με την εμπειρία των παικτών της και την άνεση με την οποία περιόριζε την περιφερειακή γραμμή της Μακάμπι να προστατεύει το συγκεκριμένο προβάδισμα. Παρά τις προσπάθειες του Νόρις Κόουλ και του Πιερ Τζάκσον, το παιχνίδι δεν είχε γυρισμό.

Η αστοχία των δύο βασικών επιθετικών όπλων της "ομάδας του λαού" (σ.σ.: είχαν 7/20 δίποντα και 1/8 τρίποντα) έβαλε τέλος σε κάθε φιλοδοξία ανατροπής, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να μένει σε απόσταση ασφαλείας μέχρι το φινάλε. Η απογοήτευση κυριαρχούσε στην πλευρά των γηπεδούχων, την ώρα που η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη συνέχιζε να παίζει με το πόδι στο γκάζι, με αποτέλεσμα να φτάσει με χαρακτηριστική άνεση στην όγδοη διαδοχική νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ (93-73).

Ο MVP

Ο Νάντο Ντε Κολό επιβεβαίωσε τον τίτλο του ηγέτη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα 29'09'' που αγωνίστηκε στο Τελ Αβίβ. Είχε 19 πόντους με 5/7 δίποντα και 3/4 τρίποντα, μαζί με 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα, σε μια ακόμη γεμάτη εμφάνισή του στην EuroLeague.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Με 7/20 δίποντα και 1/8 τρίποντα από τους Νόρις Κόουλ και Πιέρ Τζάκσον, ήταν αδύνατο για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να παρουσιαστεί ανταγωνιστική. Οι δυο τους αποτέλεσαν τη μεγαλύτερη "πληγή" των γηπεδούχων, αδυνατώντας να προσφέρουν επιθετικά.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην περιφερειακή άμυνα της Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία απέτυχε παταγωδώς. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κέρδισε κατά κράτος τη μάχη των κοντών, με τους Νάντο Ντε Κολό και Κόρι Χίγκινς να υπερτερούν και να οδηγούν τη ρωσική ομάδα στη νίκη.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Στη Menora Mivtachim Arena βρέθηκαν 10.562 φίλοι της Μακάμπι Τελ Αβίβ, που δεν δίστασαν να... γκρινιάξουν στα τελευταία λεπτά του αγώνα, δεδομένου ότι η διαφορά είχε ξεφύγει.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουκλ (Σλοβενία), Περούγκα (Ισπανία), Σίλβα (Πορτογαλία).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-22, 36-52, 56-67, 73-93.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Σπάχια): Τόμας 8 (2), Ρολ 8 (1), Κέιν 5 (6 ριμπάουντ), Τάιους 10, Ντιμπαρτολομέο 3 (1), Κοέν, Κόουλ 13 (1), Μπόλντεν 12 (6 ριμπάουντ), Παραχούσκι 8, Τζάκσον 6 (7 ασίστ).

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Ντε Κολό 19 (3), Ραντ 4, Φριντζόν 2, Βέστερμαν 8 (2), Αντόνοφ 3 (1), Ροντρίγκεθ 8, Βοροντσέβιτς 7 (7 ριμπάουντ), Κλάιμπερν 10 (6 ριμπάουντ), Χίγκινς 16, Κουρμπάνοφ 8, Χάινς 8 (7 ριμπάουντ).

Ομαδικά στατιστικά - Μακάμπι Τελ Αβίβ: 25/45 δίποντα, 5/23 τρίποντα, 8/12 βολές, 32 ριμπάουντ (20+12), 19 ασίστ, 6 κλεψίματα, 14 λάθη, 4 τάπες.

Ομαδικά στατιστικά - ΤΣΣΚΑ Μόσχας: 33/55 δίποντα, 6/20 τρίποντα, 9/10 βολές, 35 ριμπάουντ (23+12), 20 ασίστ, 13 κλεψίματα, 8 λάθη, 5 τάπες.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Την ερχόμενη εβδομάδα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει εκτός έδρας αποστολή στο Sinan Erdem Dome απέναντι στην Αναντολού Εφές (8/3, 19:30), ενώ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας υποδέχεται την Ουνικάχα Μάλαγα (9/3, 19:00).

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ