EUROLEAGUE

Η Γαλατάσαραϊ προκρίθηκε στο Top 16

Η Γαλατάσαραϊ προκρίθηκε στο Top 16

Οι γηπεδούχοι είχαν τον πρώτο λόγο την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης, στην Euroleague. Η Γαλατάσαραϊ πήρε το εισιτήριο για το Top 16, αφού κέρδισε τον Ολυμπιακό (79-74), την ώρα που η Νεπτούνας έχανε από τη Βαλένθια (103-65).

Η αυλαία της regular season πέφτει σήμερα για τις μισές ομάδες της Euroleague, με κάποιες εξ αυτών να κερδίζουν... στο νήμα την πρόκρισή τους στο Top 16.

Όπως συνέβη με τη Γαλατάσαραϊ! Οι Τούρκοι κέρδισαν τον Ολυμπιακό ( 79-74 ) στο -άδειο λόγω τιμωρίας- "Αμπντί Ιπεκτσί" και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι "ερυθρόλευκοι" παρατάχθηκαν δίχως τον Μπράιαντ Ντάνστον, που υπέστη διάστρεμμα κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, την ώρα που η Γαλατά δεν είχε στη σύνθεσή της τον Ζόραν Ερτσέγκ.

Εξίσου εύκολο έργο είχε η Βαλένθια που έκανε "σμπαράλια" την άμυνα της Νεπτούνας. Οι Ισπανοί επιβλήθηκαν των Λιθουανών με 103-65 , στο δικό τους "αντίο" στη φετινή Euroleague, την ώρα που οι ηττημένοι έμαθαν τα... άσχημα μαντάτα από την Τουρκία.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ολοκλήρωσε τη regular season, προσθέτοντας ακόμα μία επιβλητική επικράτηση στο δυναμικό της. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση τη Λιμόζ ( 88-56 ), σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη στη σκιά του θανάτου του Ρουσλάν Γκαγκλόεφ .

Ανήμερα της εβραϊκής γιορτής του Χάνουκα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ κέρδισε εντός έδρας την Ουνικάχα Μάλαγα με 81-73 και αφήνει ανοιχτό το... παράθυρο της τρίτης θέσης στην Άλμπα Βερολίνου, που αγωνίζεται την Παρασκευή (19/12) κόντρα στην Τσεντεβίτα.

Η Αρμάνι Μιλάνο επικράτησε εκτός έδρας της Τουρόφ με 101-96 , έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον Λίνας Κλέιζα. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού σημείωσε 29 πόντους, σουτάροντας με 8/13 από τη γραμμή των 6μ75.

Τέλος, η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε την Αναντολού Εφές με 90-70 και κατέλαβε την πρώτη θέση του ομίλου της. Κάπως έτσι θα βρει απέναντί της την Μπαρτσελόνα, στο Top 16.

Η Σάσαρι, η Τσεντεβίτα, η Λιμόζ, η Μπάγερν Μονάχου, η Τουρόφ, η Νεπτούνας και η Βαλένθια έχουν αποκλειστεί από το Top 16 και θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στο Eurocup και τη φάση των Last - 32 .

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ