EUROLEAGUE

Εντός έδρας νίκη μετά από δύο μήνες για Μπασκόνια

Εντός έδρας νίκη μετά από δύο μήνες για Μπασκόνια

Η Μπασκόνια επιβλήθηκε της Αρμάνι Μιλάνο (87-74) στη Fernando Buesa Arena, κερδίζοντας εντός έδρας μετά από δύο μήνες! Διατήρησε την απόσταση από την ένατη θέση η ομάδα του Σίτο Αλόνσο.

Μετά από δύο σερί εντός έδρας ήττες, η Μπασκόνια κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη στη Fernando Buesa Arena, σε βάρος της Αρμάνι Μιλάνο (87-74) και να διατηρήσει την απόσταση που τη χωρίζει από την ένατη θέση, που σημαίνει την απουσία από τα playoffs. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι για ένα ημίχρονο, αφού στο γ' δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι "πάτησαν το γκάζι" και ξέφυγαν, την ώρα που οι παίκτες της Γιασμίν Ρέπεσα δεν είχαν τις δυνάμεις να παλέψουν για την ανατροπή.

Στα θετικά για την ισπανική ομάδα η επανεμφάνιση του Τόρνικε Σενγκέλια μετά από έξι εβδομάδες απουσίας, τη στιγμή που ο Αντρέα Μπαρνιάνι απουσίασε από ένα ακόμη παιχνίδι της ομάδας του λόγω προβλήματος τραυματισμού.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Ο MVP

Ο Κιμ Τιγί πραγματοποίησε την πιο παραγωγική εμφάνιση της χρονιάς στην EuroLeague, αποτελώντας μόνιμη πηγή κινδύνων για την ιταλική ρακέτα. Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης είχε 19 πόντους με 4/5 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 24'20'' συμμετοχής.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο γ' δεκάλεπτο η Αρμάνι Μιλάνο αδυνατούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων, οι οποίοι έτρεξαν το γήπεδο και πέτυχαν αρκετά εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Οι παίκτες του Σίτο Αλόνσο είχαν 8/12 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 6/6 βολές, 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ σε αυτή την περίοδο, εν αντιθέσει με τα 4/8 δίποντα, 1/7 τρίποντα, 5/6 βολές, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ των φιλοξενούμενων του Γιασμίν Ρέπεσα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Μπασκόνια είχε +12 (28/16) στην αναλογία ασίστ/λάθη, ενώ η Αρμάνι Μιλάνο είχε -3 (16/19) στην ίδια στατιστική απεικόνιση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Για ένα ημίχρονο κράτησε η αντίσταση της Αρμάνι Μιλάνο, κυρίως γιατί η Μπασκόνια δεν μπορούσε να τρέξει το γήπεδο. Ο Κιμ Τιγί με τον Σέιν Λάρκιν κράτησαν όρθια την ομάδα του Σίτο Αλόνσο στο α' μισό, ενώ οι υπόλοιποι έβρισκαν κυρίως... σίδερο από την περιφέρεια. Κι όσο ο Μίλαν Μάτσβαν με τον Ρίκι Χίκμαν ήταν συνεπείς επιθετικά, τόσο η ομάδα του Γιασμίν Ρέπεσα ήταν "μέσα" στο παιχνίδι.

Μόλις όμως, οι ομάδες επέστρεψαν στο παρκέ μετά την ανάπαυλα, όλα άλλαξαν. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν συνεχόμενα καλάθια στον αιφνιδιασμό, βρήκαν ρυθμό μέσα από αυτό το κομμάτι και ξέφυγαν στο σκορ. Το +13 (66-53) του 30ου λεπτού ήταν ενδεικτικό, με την κατάσταση να παραμένει αναλλοίωτη μέχρι το φινάλε. Η Μπασκόνια επέστρεψε στις νίκες (87-74), με τον Τόρνικε Σενγκέλια να πατάει παρκέ μετά από έξι εβδομάδες. Κάτι που προσμετράται στα "συν" της βραδιάς για την ομάδα του Σίτο Αλόνσο.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 38-37, 66-53, 87-74.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις από το ματς

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ