EUROLEAGUE

Ένα δεκάλεπτο έφτανε για την Ουνικάχα Μάλαγα

Ένα δεκάλεπτο έφτανε για την Ουνικάχα Μάλαγα

Η Ουνικάχα Μάλαγα "πάτησε το γκάζι" στο τρίτο δεκάλεπτο και πήρε τη νίκη απέναντι στη Σάσαρι (80-62), για να διευρύνει το αήττητο σερί της στην Euroleague. Από την πλευρά της, η ιταλική ομάδα παραμένει στην τελευταία θέση του τέταρτου ομίλου δίχως νίκη μετά από τέσσερις αγώνες.

Το γεγονός πως κυριάρχησε στο τρίτο δεκάλεπτο, αρκούσε στην Ουνικάχα Μάλαγα προκειμένου να πάρει τη νίκη απέναντι στη Σάσαρι (80-62). Η ομάδα του Τζουάν Πλάθα πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στην τρίτη περίοδο για να μετατρέψει το ντέρμπι με τους Ιταλούς σε... παράσταση για ένα ρόλο. Δέχθηκε μόλις 7 πόντους, για να μετατρέψει το -1 (36-37) σε +14 (60-44) και κάπως έτσι να "καθαρίσει" το παιχνίδι και να φτάσει τις τέσσερις σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Τα στατιστικά του αγώνα

Ο αγώνας

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για την Ουνικάχα Μάλαγα, η οποία χάρη στη δράση των περιφερειακών της μπόρεσε να "χτίσει" από νωρίς μια διαφορά εφτά πόντων (20-13), την οποία όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει για πολύ. Η ομάδα του Ρομέο Σακέτι ανέκαμψε και χάρη σε διαδοχικά τρίποντα του Μαρκίς Χέινς πήρε κεφάλι στο σκορ (22-24 στο 12').

Οι Ιταλοί διατήρησαν το πάνω χέρι στο σκορ, αφού πλέον είχαν βρει ρυθμό. Τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι, με το +7 (24-31) του 15ου λεπτού να αποτελεί το μεγαλύτερο προβάδισμα που πήραν στο πρώτο μέρος. Δεν μπόρεσαν όμως να το κρατήσουν για πολύ, αφού το δίδυμο των Ρίτσαρντ Χέντριξ και Ουίλ Τόμας έκανε εξαιρετική δουλειά κοντά στο καλάθι, για να φέρουν το παιχνίδι στον πόντο (36-37).

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αυτό που έκρινε τα πάντα! Η Ουνικάχα Μάλαγα δέχθηκε μόλις 7 πόντους αφού βελτίωσε αισθητά την άμυνά της, την ώρα που τα ποσοστά των Ιταλών άρχισαν να πέφτουν σταδιακά. Κι όσο ο Ρίτσαρντ Χέντριξ συνέχισε να βλέπει το καλάθι σα... βαρέλι, η διαφορά έπαιρνε την ανηφόρα, με το +16 (60-44) του 30ου λεπτού να βάζει πρόωρο τέλος στην υπόθεση "νίκη". Οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμά του μέχρι το τέλος με χαρακτηριστική άνεση, για να φτάσουν στο 4/4 την ώρα που η Σάσαρι παρέμεινε στην τελευταία θέση -δίχως νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 36-37, 60-44, 80-62.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ