EUROLEAGUE

Ελληνικός "εμφύλιος" με Ρώσους νικητές

Ελληνικός "εμφύλιος" με Ρώσους νικητές

Η ΤΣΣΚΑ "πάτησε" γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και με την τριάδα των Ντε Κολό, Χίγκινς και Χάινς έφτασε στη νίκη με 100-88 "πληγώνοντας" τους Νίκο Ζήση και Ηλία Καντζούρη

Τι κι αν είχαν ήδη προκριθεί; ΤΣΣΚΑ και Μπάμπεργκ έπαιξαν με πάθος για τη νίκη και έδειξαν ότι μόνο αδιάφοροι δεν ήταν. Η ποιότητα της ΤΣΣΚΑ κατάφερε να κάμψει με 100-88 την μαχητικότητα των Γερμανών που για περίπου 25 λεπτά έμοιαζαν με απροσπέλαστο εμπόδιο. Για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη και των επίσης Ελλήνων συνεργατών του, Αντρέα Πιστιόλη και Κώστα Χατζηχρήστου, ξεχώρισαν ο Νάντο Ντε Κολό που σκόραρε 27 πόντους μοιράζοντας και 11 ασίστ (!) αλλά και οι Κόρι Χίγκινς (23π.) και Κάιλ Χάινς (17π.).

Όσον αφορά τον Νίκο Ζήση, ο οποίος αγωνίστηκε 30 λεπτά ήταν από τους διακριθέντες της Μπάμπεργκ έχοντας 11 πόντους, 2 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και κανένα λάθος.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των προπονητών

Ο αγώνας

Από την αρχή η Μπάμπεργκ προσπάθησε να ασκήσει μεγάλη πίεση στην ΤΣΣΚΑ με στόχο να την οδηγήσει στο λάθος. Οι Γερμανοί με τους Ουάναμεϊκερ και Μέλι κατάφερναν να βρίσκουν λύσεις επιθετικά την ίδια ώρα που οι Ρώσοι έβλεπαν μόνο τον Νάντο Ντε Κολό να απειλεί με συνέπεια το αντίπαλο καλάθι (9 πόντους σε 6.5 λεπτά). Η ποιότητα της ΤΣΣΚΑ από τη μία σε αντιδιαστολή με την αποφασιστικότητα και το πάθος της Μπάμπεργκ συνέθεταν ένα ισορροπημένο δεκάλεπτο. Τελικά με ένα σερί 7-0 από πλευράς ΤΣΣΚΑ η περίοδος έκλεισε στο 20-26 (στο 10').

Η διαφορά των 6 πόντων δεν ήταν ικανή να αποθαρρύνει τους γηπεδούχους που φρόντισαν άμεσα να δείξουν στους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη ότι δεν θα έχουν ένα εύκολο βράδυ (26-26 στο 12'). Οι γηπεδούχοι με τον Νίκο Ζήση να αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της ομάδας και τον Στρέλνιεκς να εκτελεί κατάφερναν να βρίσκουν λύσεις απέναντι στην ρωσική επιθετική πολυφωνία και τον πλουραλισμό λύσεων (35-33 στο 15'). Οι άμυνες δεν ήταν σε πρώτο πλάνο και ο αγώνας είχε αποκτήσει ένα γρήγορο επιθετικό ρυθμό κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει με το σκορ στο 47-51 (στο 20').

Ο Δημήτρης Ιτούδης φάνηκε ότι είχε μία καλή κουβέντα με τους παίκτες του στην ανάπαυλα κι έτσι η ΤΣΣΚΑ μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με διάθεση να επενδύσει περισσότερο στην άμυνα. Η αμυντική λειτουργία σε συνδυασμό με τον ασταμάτητο Νάντο Ντε Κολό (25 πόντους στο 26') βοήθησε τους φιλοξενούμενους να τρέξουν ένα επιμέρους 18-11 που τους έφερε για πρώτη φορά σε διψήφια απόσταση (58-69 στο 27'). Αυτό ήταν που χρειαζόταν η ΤΣΣΚΑ. Είχε βρει πλέον τον τρόπο να "σπάσει" το ηθικό των παικτών του Τρινκιέρι και με τους Κόρι Χίγκινς και Κάιλ Χάινς να μοιάζουν ασταμάτητοι έφτασε σε ακόμα μία νίκη (100-88) που της χρειάζεται στη μάχη που δίνει για την πρωτιά του ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 20-26, 47-51, 70-79, 88-100.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ