EUROLEAGUE

Εκπληξη διά χειρός Λάντεσμπεργκ, η Μακάμπι νίκησε μέσα στην Πόλη την Φενέρ

Εκπληξη διά χειρός Λάντεσμπεργκ, η Μακάμπι νίκησε μέσα στην Πόλη την Φενέρ

Με καλάθι του Σίλβεν Λάντεσμπεργκ στην εκπνοή, η Μακάμπι νίκησε με 79-81 μέσα στην Πόλη την Φενέρ και την έβαλε σε περιπέτειες ως προς το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της EuroLeague.

Ο Σίλβεν Λάντσμπεργκ ήταν ικανός - έβαλε 22 πόντους - ήταν όμως και τυχερός στο τελευταίο σουτ... Κι αφού η μπάλα αναπήδησε τρεις φορές στη στεφάνη, κατέληξε στο καλάθι και κάπως έτσι η Μακάμπι νίκησε μέσα στην Πόλη τη Φενέρ με 79-81... Ηταν μια από τις σπάνιες φορές που ομάδα του Ομπράντοβιτς δέχθηκε σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο και πλέον οι Τούρκοι κινδυνεύουν να μπουν σε περιπέτειες ως προς το αβαντάζ έδρας στα πλέι οφ της EuroLeague.

Ο MVP

Το ματς ήταν θρίλερ, η Φενέρ φάνηκε να καθαρίζει το ματς με τον Μαχμούτογλου, αλλά ο Λάντσμπεργκ είπε την τελευταία λέξη και η αδιάφορη Μακάμπι "πάγωσε" τους γηπεδούχους. O Αμερικανός όχι μόνο πέτυχε το τελευταίο καλάθι, αλλά είχε και 22 πόντους και ήταν ο κορυφαίος του αγώνα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η Φενέρ δεν μπόρεσε να τελειώσει το ματς όταν είχε την ευκαιρία, έκανε το λάθος στη δική της τελευταία επίθεση και άφησε την μπάλα στην Μακάμπι για 6''. Και οι φιλοξενούμενοι δεν έχασαν την ευκαιρία, αφού με τον Λάντεσμπεργκ πέτυχαν το καλάθι ακριβώς στο 0 και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Μακάμπι δεν έχει στόχο πλέον στην EuroLeague, έχει αποκλειστεί εδώ και καιρό, όμως το παλεύει. Είχε ένα πρόβλημα βέβαια εκτός έδρας, αφού μετρούσε 8 συνεχόμενες ήττες. Τελευταία φορά που κέρδισε ήταν στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό. Από τότε δεν τα είχε καταφέρει, όμως στην Πόλη επέστρεψε στα διπλά.

Εκπληξη διά χειρός Λάντεσμπεργκ, η Μακάμπι νίκησε μέσα στην Πόλη την Φενέρ

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Φενερμπαχτσέ είχε τον απόλυτο έλεγχο μέχρι το 15', με τον Μελίχ να κάνει εξαιρετική δουλειά. Ο Τούρκος γκαρντ είχε 3/4 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο και οι γηπεδούχοι έφτασαν μέχρι και το +13 (23-10) στο 9'. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τη διαφορά στους 10 (25-15) με τον Βέσελι να ανεβάζει στροφές, ενώ στην δεύτερη περίοδο πήρε τη σκυτάλη ο Ντατόμε και κάπως έτσι η Φενέρ έγραψε το 39-27 στο 15'.

Κάπου εκεί ξύπνησε η Μακάμπι και με σερί 0-11 μείωσε σε 39-38, μόλις 45'' πριν από το τέλος του πρώτου μέρους. Ο Λάντεσμπεργκ ήταν αυτός που σήκωσε στις πλάτες του τους φιλοξενούμενους που επέστρεψαν στο ματς, για να λήξει το ημίχρονο με 41-38 χάρη σε καλάθι του Κάλινιτς.

Η Μακάμπι ισοφάρισε στην εκκίνηση της τρίτης περιόδου σε 43-43 με τρίποντο του Οχαγιόν και πέρασε μπροστά με 43-45 αμέσως μετά με κάρφωμα του Σίμσον. Οι Ισραηλινοί δεν έμειναν εκεί, έφτασαν ακόμα και στο +6 (45-51) πάλι με τον Λάντεσμπεργκ.

Η Φενέρ απάντησε με επί μέρους 12-2 με κύριο εκφραστή τον Πέρο Αντιτς και έκανε το 57-54 στο 29', για να λήξει το ημίχρονο με σκορ 59-56, με τον Βέσελι να προλαβαίνει το χρόνο...

Η Μακάμπι όμως δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια και με τον Ραντ μείωσε σε 65-64 στο 34' και ισοφάρισε σε 67-67 στο 35'. Ο Μαχμούτογλου έδωσε εκ νέου προβάδισμα στη Φενέρ με 70-67, ο Νάναλι με νέο τρίποντο έγραψε το 73-67 και εκεί όλα φάνηκε να έχουν κριθεί. Ειδικά όταν ο Μαχμούτογλου έκανε και το 76-70 στο 37' με τρίτο σερί τρίποντο για τους γηπεδούχους.

Η Μακάμπι αποδείχθηκε επτάψυχη, μείωσε σε 76-74 και 77-75, αλλά πλήρωσε την αστοχία της στις βολές. Ο Βέσελι έδωσε "αέρα" τεσσάρων πόντων (79-75) στην Φενέρ, ο Λάντεσμπεργκ μείωσε σε 79-77 και ο Αλεξάντερ με κάρφωμα ισοφάρισε σε 79-79 στα 29''.

Ο Ντίξον έχασε την μπάλα και ο Λάντσμπεργκ με τυχερό σουτ από τα 4 μέτρα (η μπάλα αναπήδησε τρεις φορές τη στεφάνη) έδωσε τη νίκη με 79-81 στην Μακάμπι.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 41-38, 59-56, 79-81

Τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα

Παρακολουθήστε τα highlights της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ