EUROLEAGUE

Εφές - Παναθηναϊκός 78-64

Εφές - Παναθηναϊκός 78-64
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να κοντράρει την Εφές και ηττήθηκε με σκορ 78-64 στην Τουρκία, παίζοντας χωρίς τον Διαμαντίδη. Επιστροφή Σχορτσανίτη (video)

Παίζοντας χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντιδη που έμεινε στην Αθήνα, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με σκορ 78-64 από την Εφές στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του TOP-16.

Οι "πράσινοι" δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του αγώνα να κοντράρουν την Εφές, που μπήκε φουριόζα από το ξεκίνημα, επέβαλε το ρυθμό της και κατάφερε να φτάσει στην εύκολη επικράτηση, χωρίς να είναι εντυπωσιακή.

Το κακό για τον Παναθηναϊκό ήταν ότι δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό των Τούρκων που ξεκίνησαν με εκπληκτική ευστοχία από τα 6.75μ. (4/5 τρίποντα) και τον υποχρέωσαν από το ξεκίνημα κιόλας να ακολουθεί στο σκορ.

Η απουσία του Διαμαντίδη έφερε πολλά προβλήματα στην οργάνωση που οι Ούκιτς και Μπανκς δεν κατάφεραν να επιλύσουν, ενώ ο Μπράμος που ήταν εξαιρετικός στο α' ημίχρονο, δεν πέτυχε κανέναν πόντο στην επανάληψη.

Μοναδικό ευχάριστο για τον Παναθηναϊκό ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης που επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του στο πέλμα, κι έπαιξε 19 λεπτά. Κι αν στην αρχή φάνηκε να θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί στο β' ημίχρονο, βρίσκοντας τα πατήματά του τελείωσε το ματς με 15 πόντους.

Ο αγώνας:

Φαίνεται πως η Εφές, κρατάει τα εύστοχα σουτ τριών πόντων για όταν παίζει με αντίπαλο ελληνική ομάδα. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι προηγήθηκε με 9-2 στο ξεκίνημα του αγώνα με 3/3 τρίποντα, όπως δηλαδή είχε ξεκινήσει και με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Ο Πεδουλάκης είχε ξεκινήσει στην πεντάδα του με τους Ούκιτς, Μπανκς, Ματσιούλις, Λάσμε και Γκιστ, σε ένα παιχνίδι που απέκτησε πολύ γρήγορα ξέφρενο ρυθμό.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 11-7 με το Μπράμο να σηκώνει το βάρος στην επίθεση, ωστόσο η Εφές έτρεξε ένα επιμέρους 13-2 με το οποίο ξέφυγε με 22-9. Σ' αυτό το διάστημα, οι Τούρκοι βρέθηκαν 2-3 φορές μόνοι τους κάτω από το καλάθι του Παναθηναϊκού, πετυχαίνοντας πολύ εύκολα παιχνίδια. Οι "πράσινοι" είχαν κάνει 5 λάθη σε 7 λεπτά αγώνα, κάτι που δεν άρεσε στον Πεδουλάκη που έκανε συνεχείς αλλαγές.

Ούτε κι αυτές όμως άλλαξαν τη ροή του αγώνα. Ούτε οι Σχορτσανίτης, Λάσμε ήταν σε καλή βραδιά, ενώ ο Γκιστ χρειάζεται ακόμα χρόνο προσαρμογής. Τελικά, ο Μπράμος με οκτώ συνεχόμενους πόντους, έκανε το 24-17 στο τέλος του α' δεκαλέπτου, όμως ο Παναθηναϊκός είχε σαφές αμυντικό πρόβλημα.

Ξέφυγε και πάλι η Εφές

Στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Μπράμος μείωσε σε 26-20 και υποχρέωσε τον Μαχμουτί να πάρει το πρώτο του εσπευσμένο τάιμ άουτ. Οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις από τους Γκόνλουμ και Μπάρατς κι έτσι ξέφυγαν και πάλι (36-26), με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό των αντιπάλων του.

Από την πλευρά τους οι Τούρκοι, χωρίς να κάνουν κάτι εξαιρετικό στο παιχνίδι τους, είχαν καταφέρει και πάλι να ξεφύγουν, έχοντας σαν μόνη αξιόπιστη λύση στην επίθεση το Μάικ Μπράμος. Ένα τρίποντο του Σαβάνοβιτς ανέβασε και πάλι τη διαφορά στους 13 (41-28).

Ο Γκιστ μείωσε παροδικά σε 41-32, όμως οι "πράσινοι" δεν είχαν επιλογές. ήταν απελπιστικά άστοχοι και δεν μπορούσαν να περιορίσουν την Εφές από τα 6.75μ. που είχε 6/9 τρίποντα. Άστοχοι ήταν οι Μπανκς και Λάσμε, ενώ ο Μπράμος είχε πετύχει τους 16 από τους 32 πόντους του Παναθηναϊκού.

Πρόβλημα στην οργάνωση

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός εξακολούθησε να έχει μεγάλα οργανωτικά προβλήματα... Έχασε τρεις επιθέσεις με το ξεκίνημα και η Εφές βρέθηκε στο +19 (51-32) μέσα σε τρία λεπτά αγώνα, υποχρεώνοντας τον Πεδουλάκη να πάρει άμεσα τάιμ άουτ. Ο Βούγιασιτς έκανε το 53-32 κι έστειλε τη διαφορά στους 21 πόντους.

Ο Άρτζι πέρασε στο παρκέ το Λάσμε ο οποίος βοήθησε τον Παναθηναϊκό που έτρεξε ένα σερί 7-0 κι έδειξε να αντιδράει μειώνοντας σε 55-41 στα 3.22'' πριν το τέλος του γ' δεκαλέπτου. Ωστόσο, τα λάθη των "πράσινων" έδωσαν την ευκαιρία στην Εφές να τρέξει με τη σειρά της ένα 9-0 και να εκτοξεύσει τη διαφορά στους 21 πόντους (64-43).

Τα προβλήματα στην οργάνωση του παιχνιδιού ήταν τεράστια για τον Παναθηναϊκό που πλέον αντιμετώπιζε και πολύ μεγάλες επιθετικές δυσκολίες, ενώ εξακολουθούσε να κάνει με ευκολία το λάθος.

Μείωσε στο τέλος ο Παναθηναϊκός

Παρά την αγωνιστική άνοδο του Σχορτσανίτη στο δ' δεκάλεπτο που έδωσε ορισμένες ανάσες στην επίθεση, η ομάδα του Πεδουλάκη δεν μπόρεσε να μειώσει περισσότερο στο σκορ. Με τους Σχορτσανίτη και Ματσιούλις να πετυχαίνουν 4 και 2 πόντους αντίστοιχα, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 64-49, όμως ήταν πολύ αργά για να αλλάξει οτιδήποτε.

Οι Ερντέν και Φάρμαρ απάντησαν αμέσως υπέρ της Εφές και έστειλαν τη διαφορά στο +18 (70-52). Στο τέλος, ο Καπόνο με τρίποντο μείωσε σε 76-64, όμως ο Βούγιασιτς με απίστευτο δίποντο υπό πίεση έγραψε το τελικό 78-64.

Αν μη τι άλλο, πάντως, ήταν θετικό που μειώθηκε στο τέλος η διαφορά σε πιο αξιοπρεπή επίπεδα και με μία καλή εμφάνιση, θα μπορεί σε θεωρητικό επίπεδο να την καλύψει.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 45-32, 64-43, 78-64

Εφές (Μαχμουτί): Φάρμαρ 13(3), Βούγιασιτς 6, Ερντέν 9, Σιπ 8(2), Γκονλούμ 8, Σαβάνοβιτς 11(1τρ., 4ρ.), Λούκας 12, Γκιουλέρ 5(1), Μπάρατς 6.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 16(3), Ματσιούλις 7(1τρ., 5ρ.), Καπόνο 10(2), Ούκιτς 4, Λάσμε 6 (10ρ.), Τσαρτσαρής, Γκιστ 6, Μπανκς, Σχορτσανίτης 15.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ