EUROLEAGUE

Εφές Αναντόλου - Στρασμπούρ 88-65

Εφές Αναντόλου - Στρασμπούρ 88-65

Αφεντικό για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του ομίλου της έγινε η Εφές, που κέρδισε με 88-65 την Στρασμπούρ του -μεταγραφικού της στόχου- Αλεξί Αζινσά.

Η πρώτη θέση του Β' ομίλου έχει ξεκαθαρίσει. Η Ρεάλ είναι η ομάδα που θα τερματίσει στην κορυφή, όμως η Εφές μπήκε ξανά στο παιχνίδι της δεύτερης μετά τη νίκη της (88-65) επί της Στρασμπούρ και την ήττα της Αρμάνι στο Κάουνας.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Οι Τούρκοι δεν είχαν πρόβλημα να πάρουν το παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής, έδωσαν από νωρίς το δικό τους τέμπο στον αγώνα, απειλήθηκαν μόνο στο διάστημα που βρισκόταν στο παρκέ ο -μεταγραφικός τους στόχος- Αλεξί Αζινσά και είχαν τρομερό πλουραλισμό στην επίθεση, με τον Σεμίχ Ερντέν να ξεχωρίζει και τους Χόπσον - Βασιλειάδη να ακολουθούν χάρη στην εκτελεστική τους δεινότητα.

Ο αγώνας

Ο Αζινσά ξεκίνησε εντυπωσιακά, πέτυχε 8 πόντους στα πρώτα τρία λεπτά της αναμέτρησης, όμως οι γηπεδούχοι έκαναν γρήγορα το παιχνίδι τους, προηγήθηκαν με 20-10 στο 7' χάρη στο δίδυμο Χόπσον - Γκόρντον και δεν επέτρεψαν στους Γάλλους να βρουν εύκολα σουτ. Το 24-12 του πρώτου δεκαλέπτου ήταν φυσιολογικό σύμφωνα με την εικόνα των δυο ομάδων ή για να ακριβολογούμε, της εικόνας της Εφές εναντίον του Αζινσά.

Ο Βασιλειάδης με τρίποντο στο 12' ανέβασε ακόμη περισσότερο την διαφορά (29-12), με τον Έλληνα σουτέρ να βάζει άλλο ένα μακρινό σουτ για το 32-14. Ο Αζινσά και ο Λελούπ μείωσαν -κάπως- (36-23) στα μέσα της δεύτερης περιόδου, όμως οι γηπεδούχοι άνοιξαν ξανά την διαφορά με τρίποντο του Χόπσον και κάρφωμά του στον αιφνιδιασμό στην επόμενη φάση (46-27), λίγο πριν το 46-29 του ημιχρόνου.

Η Εφές συνέχισε να έχει το πάνω χέρι και στην επανάληψη, οι Γκόρντον - Χόπσον συνδύασαν το θέαμα με την ουσία, ο Αζινσά ήταν ακόμη μόνος στην επίθεση και η διαφορά έφτασε στους 26 (62-36) πέντε λεπτά μετά την έναρξη της τρίτης περιόδου. Τα τρία φάουλ του ψηλού της Στρασμπούρ τον ανάγκασαν να περάσει στον πάγκο, με την Εφές να διατηρεί ένα προβάδισμα ασφαλείας (69-49) πριν μπει στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Εκεί τίποτα δεν άλλαξε. Ο Χόπσον συνέχισε να καρφώνει, διατήρησε την διαφορά πάνω από τους 15 (76-59), ο Βασιλειάδης πέτυχε το τέταρτο τρίποντό του για το 81-60, λίγο αργότερα έγινε το 88-62 και το μόνο που απέμενε ήταν να γραφτεί το τελικό σκορ, σε μια συνολικά πολύ όμορφη βραδιά για τους φίλους της Εφές.

* Ο Ζόραν Πλάνινιτς έσπασε το φράγμα των 500 ασίστ στην καριέρα του στην Euroleague.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ