EUROLEAGUE

Με φόντο το TOP-16

Με φόντο το TOP-16

Η τελευταία αγωνιστική της Regular Season αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο για το Euroleague Fantasy Challenge.

Του Νότη Φιλιππίδη

Τελευταία εβδομάδα για την κανονική περίοδο της Euroleague και την πρώτη φάση του fantasy challenge, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε μπει προσωρινά σε "ειδικές" καταστάσεις, λόγω της ιδιαιτερότητας της αγωνιστικής, με κάποιες ομάδες να μην έχουν βαθμολογικό κίνητρο.

Υπάρχουν λοιπόν παίκτες των οποίων οι ομάδες έχουν ήδη αποκλειστεί, ή έχουν σίγουρη τη θέση τους στον όμιλο, παίκτες των οποίων οι ομάδες έχουν μεν περάσει στην επόμενη φάση, αλλά παλεύουν (θεωρητικά τουλάχιστον) για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και παίκτες που οι ομάδες τους διεκδικούν την πρόκριση. Με την αντίστροφη σειρά, θα πρέπει να ιεραρχήσετε τις προτιμήσεις σας, ώστε να κάνετε τις τρεις καλύτερες δυνατές αλλαγές που έχετε στη διάθεσή σας.

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά βέβαια, το ότι ένας παίκτης έχει κίνητρο δεν σημαίνει ότι θα κάνει απαραίτητα καλύτερο σκορ από κάποιον άλλο που παίζει σε αδιάφορο ματς. Το καλύτερο πρόσφατο παράδειγμα δεν είναι άλλο από τον Justin Carter, που σημείωσε Index Rating 30 στον αγώνα της Καρσίγιακα με την Κουμπάν, εκμεταλλευόμενος βέβαια και τα κενά των γηπεδούχων. Από την άλλη πλευρά, έχουν υπάρξει ιστορικά πολλά παραδείγματα παικτών που απλά ..."πάτωσαν" σε ντέρμπι πρόκρισης για το TOP 16.

Διαβάστε εδώ την υπόλοιπη ανάλυση

Point Guards

Milos Teodosic (CSKA) - 71,6
Η απόδοσή του απέναντι στην Νταρουσάφακα κινήθηκε σε φυσιολογικά επίπεδα, επομένως παραμένει σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τιμή, ενόψει του δύσκολου πάντως αγώνα μέσα την Μάλαγα. Ωστόσο, λόγω των συνθηκών της αγωνιστικής, μπορείτε ίσως να προτιμήσετε παίκτες ομάδων που καίγονται πολύ περισσότερο για τη νίκη (λόγω πρόκρισης κι όχι λόγω κατάταξης) και να ασχοληθείτε εκ νέου με τον Σέρβο στο TOP 16.

Bradley Wanamaker (Brose Baskets) - 69,7

Με φόντο το TOP-16


Πραγματοποίησε τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση μέσα στην Μακάμπι (με το αξιοπρεπές 8 Index Rating), πέφτοντας μετά από καιρό κάτω από το φράγμα των 70 credits. Πλέον η τιμή του είναι ιδιαίτερα ελκυστική και υπό άλλες συνθήκες θα ήταν "must", ωστόσο και εδώ ισχύει λίγο πολύ ότι και με τον Teodosic. Εξάλλου, η Μπάμπεργκ είναι εντελώς αδιάφορη από βαθμολογική σκοπιά.

Διαβάστε εδώ τις υπόλοιπες επιλογές

Shooting Guards & Small Forwards

Nando De Colo (CSKA) - 97

Με φόντο το TOP-16


Αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο περιφερειακό (και όχι μόνο) του παιχνιδιού και η ένδεια που υπάρχει στη θέση 2-3 τον καθιστά "υποχρεωτική" επιλογή ακόμα και σε μια τόσο υψηλή τιμή όπως τα 97 κρέντιτς. Φυσικά, αν δεν υπάρχει ήδη στην ομάδα σας, μπορείτε να κάνετε υπομονή μία αγωνιστική, προκειμένου να τον αποκτήσετε ενόψει του TOP 16, με την ευχέρεια των 10 αλλαγών που προσφέρονται πριν την έναρξή του.

Malcolm Delaney (Lokomotiv) - 76,9
Είχε μέτρια απόδοση στον αγώνα με την Καρσίγιακα, επιβεβαιώνοντας κάποιες ανησυχίες για την αγωνιστική του κατάσταση το τελευταίο διάστημα (έχει μέσο όρο 10,7 Index Rating στα 3 τελευταία παιχνίδια). Το ματς με την Μπαρτσελόνα θα κρίνει την πρωτιά του ομίλου, επομένως υπάρχει θεωρητικά κίνητρο, ωστόσο αν υπήρχαν περισσότερες λύσεις στη θέση, θα μπορούσε και να απουσιάζει από την ομάδα σας.

Διαβάστε εδώ τις υπόλοιπες επιλογές

Power Forwards & Centers

Gustavo Ayon (Real) - 83,4

Με φόντο το TOP-16


Πραγματοποίησε την δεύτερη καλύτερη φετινή ατομική εμφάνιση σε όλη τη διοργάνωση στον καθοριστικό αγώνα μέσα στην Μπάγερν, επιβεβαιώνοντας ότι διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας. Η τιμή του πλέον έχει ανέβει κατά πολύ, ωστόσο απέναντι στο Στρασβούργο δείχνει και με το παραπάνω ικανός να σημειώσει αντίστοιχο σκορ κι έτσι αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές για την αγωνιστική.

Maik Zirbes (Crvena Zvezda) - 75,5
Στα δύο τελευταία εντός έδρας παιχνίδια του Ερυθρού Αστέρα έχει μέσο όρο 32,5 Index Rating (χωρίς τα μπόνους!) και ο αριθμός αυτός, σε συνδυασμό με τη συνολικά πολύ καλή παρουσία του καθόλη τη διάρκεια της Regular Season, αλλά και της επιτακτικής ανάγκης για νίκη επί της Μπάγερν (απέναντι στην οποία ο Ayon έκανε πάρτυ την περασμένη εβδομάδα), καθιστούν μάλλον απαραίτητη την παρουσία του Γερμανού στην ομάδα σας.

Διαβάστε εδώ τις υπόλοιπες επιλογές

Ελάτε στην παρέα του EFC The Blog στο Facebookκαι ακολουθήστε στο Twitterγια τραυματισμούς, απουσίες, προβλήματα της τελευταίας στιγμής.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ