EUROLEAGUE

Και τώρα, τα playoffs

Και τώρα, τα playoffs

Το fantasy challenge μπαίνει στην τελική του ευθεία και ο "ειδικός" σας προετοιμάζει ενόψει των πλέι οφ της Euroleague που ξεκινούν σήμερα.

Του Νότη Φιλιππίδη

Το παιχνίδι έχει φτάσει αισίως στην τελική φάση του, αν και τυπικά, TOP 16 και πλέι οφ αποτελούν μία ενιαία φάση, όσον αφορά τις βαθμολογίες και τα αντίστοιχα δώρα που δίνονται από την Euroleague. Αυτό σημαίνει ότι ακολουθούν άλλες τρεις έως πέντε αγωνιστικές, ανάλογα με την έκβαση των σειρών. Έτσι, αν υπάρξει "σκούπισμα" σε όλες τις σειρές, το παιχνίδι τελειώνει σε τρεις αγωνιστικές, ενώ θα συνεχιστεί μέχρι πέντε, ακόμα κι αν τρεις σειρές λήξουν 3-0 και μία μόνο σειρά πάει σε πέμπτο παιχνίδι. Υπάρχει δηλαδή το ενδεχόμενο το fantasy να παιχτεί με παίκτες μόνο δύο ομάδων.

Πλέον οι διαθέσιμες αλλαγές που μπορείτε να κάνετε είναι απεριόριστες, όχι μόνο για την έναρξη των πλέι οφ, αλλά και κατά τη διάρκεια της φάσης. Έτσι, έχετε τη δυνατότητα για παράδειγμα να μετανιώσετε και για τους δέκα παίκτες που αποκτήσατε την πρώτη αγωνιστική και να τους αντικαταστήσετε όλους ενόψει της δεύτερης.

Από εκεί και πέρα, οι επιλογές σας είναι συνάρτηση όχι μόνο της αγωνιστικής ποιότητάς τους, αλλά και των αντιπάλων που έχουν να αντιμετωπίσουν και κυρίως, της έδρας που αγωνίζονται. Αλλάζει και πάλι δηλαδή η λογική του παιχνιδιού, αλλά πλέον η τακτική που έχετε να ακολουθήσετε είναι προφανής και καλό είναι να προτιμήσετε, σε γενικές γραμμές, τους παίκτες που αγωνίζονται εντός έδρας, απέναντι σε ευκολότερους θεωρητικά αντιπάλους και να αποφύγετε αυτούς που παίζουν εκτός έδρας απέναντι σε ισχυρότερες, θεωρητικά πάντα, ομάδες.

Δεδομένου ότι η έδρα αλλάζει μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι η κρίσιμη αγωνιστική, μετά την πρώτη, είναι η τρίτη, αφού αντιστρέφονται οι έδρες κι έτσι ανάλογα και με τα δεδομένα που έχουν προκύψει από τα δύο πρώτα παιχνίδια των σειρών, είναι πιθανό να υπάρχουν αλλαγές στην ιεραρχία των προτιμήσεών σας σε κάθε θέση. Αντιθέτως, μεταξύ πρώτης και δεύτερης αγωνιστικής είναι πιθανότερο να προχωρήσετε απλώς σε μερικές διορθωτικές κινήσεις, βάσει της εικόνας των παικτών και των ομάδων την πρώτη μέρα των πλέι οφ.

Σε κάθε περίπτωση, η δυνατότητα πραγματοποίησης και των δέκα αλλαγών επιτρέπει τη μέγιστη δυνατή ευελιξία, άρα και την αξιοποίηση και της παραμικρής λεπτομέρειας από κάθε σειρά, προκειμένου να διαμορφώσετε το καλύτερο δυνατό ρόστερ σε κάθε αγωνιστική. Μην υποτιμάτε την εν λόγω φάση και τις περιορισμένες επιλογές που έχει σε παίκτες, σε σχέση με τις προηγούμενες. Οι λεπτομέρειες παίζουν ακόμα καθοριστικότερο ρόλο και η διαφοροποίηση ενός και μόνο παίκτη μπορεί να κάνει τη διαφορά. Είναι η κρισιμότητα των αγώνων τέτοια, που οδηγεί ευκολότερα σε μεγάλες ή απογοητευτικές εμφανίσεις και θα πρέπει να προσέξετε αρκετά ώστε να περιοριστείτε στο μέγιστο δυνατό βαθμό στις πρώτες, ώστε να συγκεντρώσετε εκ νέου μεγάλα σκορ και να ανεβείτε ακόμα περισσότερο στη συνολική βαθμολογία.

Point Guards

Μίλος Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ) - 74,4

Η πλέον προφανής επιλογή της θέσης, μετά και την αποχώρηση του Ρότσεστι από το παιχνίδι. Διανύει μια πραγματικά καλή σεζόν και είναι λογικό να μην λείπει από καμιά ομάδα, όταν ακολουθούν δύο εντός έδρας παιχνίδια απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Σέρχιο Γιουλ (Ρεάλ) - 58,2

Related content

Αποτελεί μια από τις πιο ασφαλείς επιλογές της θέσης, παρόλο που το ταβάνι του φαίνεται να είναι μικρότερο σε σχέση με άλλους point guards. Δεδομένου ότι αγωνίζεται εντός έδρας απέναντι στην Εφές, αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα αρχική επιλογή που μπορείτε να κάνετε, αποφεύγοντας έτσι το ρίσκο με παίκτες που αγωνίζονται εκτός έδρας και τους οποίους μπορείτε να αποκτήσετε στη συνέχεια, αν τελικά ανταπεξέρθουν στις δυσκολίες των δικών τους παιχνιδιών.

Σέρχιο Ροντρίγκεζ (Ρεάλ) - 55

Δεν δείχνει να είναι το ίδιο ασφαλής περίπτωση με τον Γιουλ, λόγω της γενικότερης αστάθειάς του κατά τη διάρκεια του TOP 16. Οι δυνατότητες του για ένα μεγάλο σκορ βέβαια είναι σαφώς υψηλότερες, ειδικά αν τελικά ο Φερνάντεζ δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί κανονικά, οπότε και ο Ροντρίγκεζ γίνεται αυτόματα μια άκρως ελκυστική περίπτωση.

Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός) - 53,3

Πραγματοποίησε ένα πολύ καλό TOP 16 και ήταν για μία ακόμα φορά παρών στα κρίσιμα, όμως με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ τα πράγματα δυσκολεύουν, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς και από τα ράνκινγκς του εν λόγω παίκτη στην περσινή αντίστοιχη σειρά των πλέι οφ. Φέτος κατά πάσα πιθανότητα θα παρουσιαστεί καλύτερος, ωστόσο δεν συντρέχουν σημαντικοί λόγοι για να πάρετε το ρίσκο αυτό την πρώτη αγωνιστική. Ανάλογα με την απόδοσή του μπορείτε να ...μετατοπίσετε μια ενδεχόμενη απόκτησή του τη δεύτερη ή την τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ.

Τόμας Ερτέλ (Εφές) - 53,1

Στα πρόσφατα εκτός έδρας παιχνίδια παρουσιάζεται από κακός έως μέτριος κι αυτός είναι ένας αποτρεπτικός παράγοντας για να τον αποκτήσετε ενόψει Ρεάλ, μέσα στην Μαδρίτη. Λόγω του στυλ παιχνιδιού των Μαδριλένων βέβαια, ο Ερτέλ ίσως αποτελέσει την "έκπληξη" των πρώτων δύο αγωνιστικών, δεδομένου ότι απέναντι σε Ισπανούς συνήθως ...σεληνιάζεται.

Άαρον Τζάκσον (ΤΣΣΚΑ) - 45,9

Η παρουσία του στη σημερινή στήλη οφείλεται όχι μόνο στον τραυματισμό του Φριτζόν, αλλά και στο ενδεχόμενο μαρκάρισμα του Διαμαντίδη, το οποίο μπορεί να του δώσει επιπλέον χρόνο συμμετοχής. Σε αυτή την περίπτωση, ο Τζάκσον μπορεί να προσφέρει αξιόλογα σκορ στα εντός έδρας παιχνίδια της σειράς.

Shooting Guards & Small Forwards

Νεμάνια Μπιέλιτσα (Φενερμπαχτσέ) - 82,2

Πλέον ο πιο ακριβός παίκτης του παιχνιδιού, αναμένεται να δώσει σκληρές μάχες με τους ψηλούς της Μακάμπι, αλλά η ποιότητα και η αξιοπιστία του είναι τέτοια που δεν τίθεται ζήτημα απουσίας του από οποιαδήποτε ομάδα του fantasy, ειδικά στα δύο εντός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν.

Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ) - 75

Βρίσκεται ολοφάνερα σε κακό φεγγάρι, έχοντας συνεχόμενες απογοητευτικές εμφανίσεις στο ενεργητικό του κι έτσι είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο fantasy, είτε θετική, είτε αρνητική, στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ. Εντός έδρας απέναντι στον Παναθηναϊκό βέβαια οι πιθανότητες είναι υπέρ του, από την άλλη πλευρά όμως, μετά το 31 μέσα στην αποδεκατισμένη τότε Μάλαγα, το μεγαλύτερο ράνκινγκ του στο δεύτερο γύρο του TOP 16 είναι το 14!

Ντέβιν Σμιθ (Μακάμπι) - 74,5

Και τώρα, τα playoffs

Έδωσε ουσιαστικά την πρόκριση στην Μακάμπι, μετά από την εκπληκτική του παράσταση μέσα στο Βερολίνο, έχοντας εκτός των άλλων 7/10 τρίποντα! Πλέον έχει πάρει ξανά μπρος για τα καλά και θα αποτελέσει το σημαντικότερο όπλο της Μακάμπι στα παιχνίδια με την Φενερμπαχτσέ και ανεξαρτήτως έδρας, η παρουσία του στο ρόστερ της ομάδας σας είναι μάλλον αναπόφευκτη.

Ρούντι Φερνάντεζ (Ρεάλ) - 72,7

Ίσως ως τραυματίας σας χρησιμεύσει περισσότερο, δεδομένου ότι απελευθερώνονται παίκτες όπως ο Ροντρίγκεζ και ο Κάρολ, που μπορείτε να προτιμήσετε έναντι άλλων παικτών. Κατά τ' άλλα, εφόσον ο Φερνάντεζ είναι έτοιμος και αγωνιστεί κανονικά απέναντι στην Εφές, έχει φυσικά καπαρωμένη μια θέση στην ομάδα σας.

Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός) - 72,4

Ακόμα κι αν αγωνιστεί κανονικά, η περίοδος απουσίας του σε συνδυασμό με τη δυσκολία της έδρας της Μπαρτσελόνα τον αφήνουν μάλλον εκτός πλάνων για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ, ειδικά όταν υπάρχουν αρκετά αξιόλογες φθηνότερες περιπτώσεις. Το ζήτημα για τον αρχηγό του Ολυμπιακού είναι το δεύτερο ματς.

Άντριου Γκάουντλακ (Φενερμπαχτσέ) - 61,4

Στη βραδιά του μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε αντίπαλο, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί ώστε να τον εμπιστευθείτε για όλη τη διάρκεια της σειράς με την Μακάμπι. Φυσικά, δεν είναι απαγορευτικό το ρίσκο της πρώτης αγωνιστικής, δεδομένου ότι η Φενερμπαχτσέ αγωνίζεται εντός έδρας, όπου ο Γκάουντλακ έχει πραγματοποιήσει δύο συνεχόμενες εξαιρετικές εμφανίσεις, όμως υπάρχουν και πιο σίγουρες επιλογές.

Ματ Λοτζέσκι (Ολυμπιακός) - 49,9

Τα παιχνίδια μέσα στην Μπαρτσελόνα θα είναι δύσκολα, ωστόσο πιθανή ανετοιμότητα του Σπανούλη τον διατηρεί ως μια κορυφαία φθηνή σχετικά επιλογή, καθώς ο Αμερικανός έχει βρει ρυθμό, όπως υποδηλώνει και το 20 ράνκινγκ που έχει μέσο όρο στους τρεις τελευταίους αγώνες στη διοργάνωση, έχοντας, εκτός από εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας και αρκετά πληθωρική παρουσία.

Αντρέι Κιριλένκο (ΤΣΣΚΑ) - 42,8

Η απόδοσή του στα δύο τελευταία παιχνίδια δείχνει ότι έχει προσαρμοστεί αρκετά ώστε να πρωταγωνιστήσει στο fantasy. Στα κρέντιτς που βρίσκεται μάλιστα αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη επιλογή και χωρίς να αποκλείεται κάποιου είδους πισωγύρισμα σε κάποιο ματς με τον Παναθηναϊκό, η πορεία του αναμένεται πλέον να είναι εντυπωσιακά ανοδική.

Τζέισι Κάρολ (Ρεάλ) - 42

Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, όπως έδειξε και στο κλάσικο της ACB και χρήζει ούτως ή άλλως της προσοχής σας, ανεξαρτήτως δηλαδή της παρουσίας ή μη του Φερνάντεζ στο πρώτο ματς με την Εφές. Αν μάλιστα ο Ισπανός δεν αγωνιστεί, τότε ο Κάρολ, αποκτά αυτόματα πρωταγωνιστικό ρόλο στις επιλογές σας για τη θέση.

Power Forwards & Centers

Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα) - 80,9

Και τώρα, τα playoffs

Αναντίρρητα, η κορυφαία επιλογή της θέσης και ίσως ολόκληρου πλέον του παιχνιδιού, λόγω της αγωνιστικής και φαντασιακής του ποιότητας, της κρισιμότητας των αγώνων που ακολουθούν και φυσικά της έδρας, αφού στις δύο πρώτες αγωνιστικές η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Το επίπεδο του αντιπάλου είναι τέτοιο που η παρουσία του Κροάτη για αρκετό χρονικό διάστημα πάνω στο παρκέ θα είναι απαραίτητη και ως εκ τούτου θα μπορεί να δώσει σκορ ακόμα κι όταν η αντίπαλη άμυνα τον προβληματίζει.

Φελίπε Ρέγιες (Ρεάλ) - 68,4

Πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του και στα κρίσιμα ματς συνηθίζει να δίνει, ούτως ή άλλως, δυναμικό παρόν, επομένως αντιλαμβάνεται κανείς ότι αναμένεται να παίξει άκρως πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά με την Εφές. Δεδομένου μάλιστα ότι πολλοί αξιόλογοι ψηλοί αποχώρησαν μετά το TOP 16, o Ρέγιες αποτελεί πλέον μια εξαιρετική περίπτωση για τη θέση.

Νέναντ Κρστιτς (Εφές) - 65,8

Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, όπως υποδηλώνουν και τα εντυπωσιακά νούμερά στο στο δεύτερο μισό του TOP 16 και στους ίδιους ρυθμούς αναμένεται να συνεχίσει και απέναντι στην ισχυρή Ρεάλ, που δεν διαθέτει όμως και την καλύτερη άμυνα όσον αφορά το κομμάτι των ψηλών. Τα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια βέβαια είναι λογικό να μην ενθουσιάζουν, ωστόσο ο Σέρβος σέντερ έχει την ποιότητα και το μομέντουμ ώστε να ανταπεξέρθει πλήρως.

Σάσα Κάουν (ΤΣΣΚΑ) - 63,5

Μετά από ένα ντεφορμάρισμα διαρκείας, κατά τη διάρκεια του TOP 16, έχει επανέρθει στις σπουδαίες εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα, με μέσο όρο 22,4 ράνκινγκ στα πέντε τελευταία παιχνίδια, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν είναι ομάδα που δείχνει ικανή να περιορίσει αισθητά τη δράση του Ρώσου σέντερ κι ως εκ τούτου, ο Κάουν είναι λογικό να απασχολήσει και πάλι, μετά από πολύ καιρό, σοβαρά το παιχνίδι.

Εστέμπαν Μπατίστα (Παναθηναϊκός) - 56,2

Έχει δύσκολο έργο απέναντι στα θηρία της ΤΣΣΚΑ, τόσο στη θέση του σέντερ, όσο και στις θέσεις των φόργουορντ, όμως ο σέντερ του Παναθηναϊκού έχει αποδείξει καθόλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς πως είναι ικανός να ανταπεξέρθει και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Σίγουρα όμως, η περίπτωσή του δεν ενθουσιάζει ιδιαίτερα ενόψει των δύο εκτός έδρας αγώνων μέσα στην Μόσχα.

Γιαν Βέσελι (Φενερμπαχτσέ) - 54,8

Αναμένεται να δώσει ομηρικές μάχες με τους ψηλούς της Μακάμπι που αρέσκονται ιδιαίτερα στο φίζικαλ γκέιμ κι έτσι ο Τσέχος φόργουορντ εμπνέει κάποια ανησυχία δεδομένου ότι είναι μάλλον αδύνατο να κυριαρχήσει σε όλα τα παιχνίδια που θα δώσουν οι δύο ομάδες μεταξύ τους. Εντός έδρας βέβαια, διατηρεί το προβάδισμα ώστε να συνεχίσει στα διψήφια σκορ που σημείωνε κατά συρροή στο TOP 16.

Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός) - 50,2

Βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και οι συνθήκες είναι τέτοιες (κρισιμότητα αγώνων, τραυματισμοί Ολυμπιακού), που αξίζει να εξετάσετε τον Έλληνα φόργουορντ, παρόλο που έχει αρκετά δύσκολο έργο την πρώτη εβδομάδα των πλέι οφ. Φυσικά οι μετοχές του ανεβαίνουν με ενδεχόμενη απουσία του Σπανούλη από το πρώτο παιχνίδι, χωρίς να είναι απαγορευτική η επιλογή του ακόμα κι αν ο Ολυμπιακός παραταχθεί πλήρης.

Άλεξ Τάιους (Μακάμπι) - 45

Δεν έχει παρουσιαστεί καθόλου σταθερός φέτος, αλλά το ίδιο είχε συμβεί και πέρυσι, όπου είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του από τα πλέι οφ και μετά και αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους ψηλούς του παιχνιδιού στη συγκεκριμένη φάση. Απέναντι στην Φενερμπαχτσέ βέβαια τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, ωστόσο καλό είναι να τον έχετε υπόψη σας, ειδικά όσο προχωράει η σειρά.

Μπράιαντ Ντάνστον (Ολυμπιακός) - 41,6

Ενδεχόμενη απουσία του Χάντερ, τον καθιστά αυτόματα τη μοναδική αξιόλογη λύση του Ολυμπιακού στη θέση του σέντερ κάτι που μεταφράζεται με δύο τρόπους, αφού από τη μια θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και ανάλογες προσπάθειες, από την άλλη όμως έχει να τα βάλει μόνος του με Τόμιτς και Πλάις. Η εξαιρετική του παρουσία πάντως στη περσινή σειρά των πλέι οφ με την Ρεάλ, αλλά και μέσα στην Βαρκελώνη, σε αγώνα του TOP 16 δείχνουν ότι έχει τις δυνατότητες να παίξει εκ νέου πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ακολουθήστε μας στο Twitter και μπείτε στην παρέα μας στο Facebook για τα τελευταία νέα και για να μάθετε πρώτοι τραυματισμούς ή απουσίες της τελευταίας στιγμής.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ