EUROLEAGUE

Ακολουθήστε το πλάνο σας

Ακολουθήστε το πλάνο σας

H 3η αγωνιστική του TOP 16 ξεκινάει αύριο με σπουδαίες αναμετρήσεις και οι παίκτες του fantasy challenge έχουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που προκύπτουν στο ξεκίνημα της δεύτερης φάσης του παιχνιδιού.

Την προηγούμενη αγωνιστική τα σκορ κυμάνθηκαν σε χαμηλά επίπεδα, αφού πολλοί πρωτοκλασάτοι παίκτες έμειναν στα ρηχά, δείγμα του αυξημένου επίπεδου δυσκολίας του TOP 16. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα συμβεί το ίδιο και αυτή την εβδομάδα και δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε το πλάνο σας, πραγματοποιώντας το απαραίτητο rotation με τις τρεις υπερπολύτιμες αλλαγές που έχετε στη διάθεσή σας ώστε να βρεθείτε ακόμα ψηλότερα στη βαθμολογία.

Του Νότη Φιλιππίδη

Μην διστάζετε να κάνετε αλλαγές της μιας αγωνιστικής. Να αγοράσετε δηλαδή έναν παίκτη που θα πουλήσετε την αμέσως επόμενη αγωνιστική ή και το αντίθετο. Αυτή είναι όλη η λογική του rotation και ανάλογα με τη δυσκολία των αγώνων και την αγωνιστική κατάσταση του παίκτη, μπορείτε να λαμβάνετε τις καταλληλότερες αποφάσεις.

Ωστόσο, καλό είναι να έχετε γνώση των αγώνων όχι μόνο της τρέχουσας αγωνιστικής, αλλά και αυτής που ακολουθεί την επόμενη εβδομάδα, ώστε να μην βρεθείτε σε δύσκολη θέση, έχοντας ενδεχομένως "ανοιχτεί" με πολλές αλλαγές της μιας αγωνιστικής, χωρίς μετέπειτα να μπορείτε να επαναφέρετε το ρόστερ σας σε ιδανική κατάσταση, διατηρώντας έτσι δηλαδή παίκτες που υπό άλλες συνθήκες θα θέλατε να αποφύγετε για την επόμενη αγωνιστική.

Φυσικά και στην απλή περίπτωση ενός διλήμματος μεταξύ δύο παικτών, δεν έχετε παρά να εξετάσετε και την επόμενη αγωνιστική, ώστε να δείτε ποιος εξ' αυτών συμφέρει περισσότερο σε ορίζοντα δύο αγωνιστικών.

Τέλος, καλό είναι να μένετε πιστοί στο δικό σας πλάνο και στις αρχικές σας αποφάσεις και να μην επηρεάζεστε ιδιαίτερα από την αγορά. Πλέον, οι λίστες των most bought και most sold παικτών της εβδομάδας έχουν όλο και μικρότερη σημασία, κάτι ούτως ή άλλως αναμενόμενο, λόγω της ιδιαιτερότητας της στρατηγικής του rotation. Σε αντίθεση με τις συνθήκες της κανονικής περιόδου, όπου υπήρχαν συχνά παίκτες που ήταν μεγάλες ευκαιρίες κι έτσι έπαιρναν θέση στα ρόστερ των περισσότερων ομάδων, πλέον τέτοιες ευκαιρίες δεν είναι παρά ελάχιστες, ενώ κάθε ομάδα έχει τις δικές της ξεχωριστές ανάγκες και ανάλογα πραγματοποιεί τις κινήσεις της. Ως εκ τούτου, οι λίστες αυτές δεν είναι απαραίτητα ενδεικτικές του τι πρέπει να αποκτήσετε, ή να αποφύγετε, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι οι παίκτες που εμφανίζονται σε αυτές δεν είναι ενδιαφέρουσες επιλογές.

Point Guards

Ακολουθήστε το πλάνο σας

Μίλος Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ) - 83,6

Ζεστό ξεκίνημα στο TOP 16 για τον πιο ακριβό point guard του παιχνιδιού αυτή τη στιγμή. Το διάστημα αγωνιστικής απραξίας δεν φαίνεται να επηρέασε τον Σέρβο άσο, που αυτή την αγωνιστική όμως έχει μπροστά του μια από τις πιο δύσκολες φετινές δοκιμασίες, καθώς η ΤΣΣΚΑ φιλοξενείται στην Τουρκία από την Εφές του Ίβκοβιτς κι έτσι το εύρος των πιθανών σκορ του Τεόντοσιτς μεγαλώνει.

Τέιλορ Ρότσεστι (Νίζνι) - 82,3

Απογοήτευσε πολλούς παίκτες με το ισχνό 4 που έδωσε απέναντι στην Φενερμπαχτσέ, όταν μάλιστα είχε προηγηθεί η επιβλητική εμφάνιση μέσα στο Μιλάνο. Αυτή δεν ήταν παρά μια κακή παρένθεση για τον Αμερικανό, που μέσα στην Λαμποράλ θα έχει την ευκαιρία να επανέρθει στα μεγάλα σκορ. Πλέον μπορείτε να τον αποκτήσετε με 7 κρέντιτς λιγότερα, σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική.

Σέρχιο Γιουλ (Ρεάλ) - 62,2

Μάλλον αθόρυβα, καθώς η προσοχή έχει πέσει περισσότερο σε άλλους παίκτες της θέσης, ο Γιουλ έχει καταφέρει να δώσει άκρως ικανοποιητικά σκορ τις δύο πρώτες αγωνιστικές του TOP 16 (17,5 μ.ο.) και δεν έχει κανένα λόγο να μην συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και μέσα στην Γερμανία, απέναντι στην Άλμπα, έχοντας τον πιο εγγυημένο μεγάλο χρόνο συμμετοχής για την ομάδα του.

Μαρσελίνιο Χουέρτας (Μπαρτσελόνα) - 57,2

Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις ο Βραζιλιάνος, που στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό πάντως τον "έσωσαν" τα τρίποντα του τρίτου δεκαλέπτου. Ο αγώνας μέσα στην Μακάμπι μόνο εύκολος δεν θα είναι, στην κατάσταση που βρίσκεται ο Χουέρτας όμως, μπορείτε να εξακολουθήσετε να τον εμπιστεύεστε, μέχρι να χάσει κάποια στιγμή το φαντασιακό του μομέντουμ.

ΝτεΜάρκους Νέλσον (Παναθηναϊκός) - 56,2

Ιδιαίτερα αποτελεσματικός στο διάστημα που αγωνίζεται, ο Νέλσον έχει κάνει ράνκινγκ 17 και στα δύο παιχνίδια του Παναθηναϊκού στο TOP 16 και δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη πηγή σκορ, χωρίς ωστόσο αυτή τη στιγμή να θεωρείται ευκαιρία, στην τιμή που βρίσκεται.

Σέρχιο Ροντρίγκεζ (Ρεάλ) - 53,6

Έδωσε άλλο ένα συμπαθητικό σκορ απέναντι στην Γαλατασαράι, αλλά πλέον το ελαφρυντικό του πρόσφατου τραυματισμού του παύει να υφίσταται και μένει να αποδείξει κατά πόσο μπορεί όντως να ανταπεξέρθει στις προσδοκίες και να βρεθεί στα υψηλότερα στρώματα τιμών, πραγματοποιώντας μεγάλες εμφανίσεις, αρχής γενομένης από το ματς μέσα στην Άλμπα.

Τζέρεμι Πάργκο (Μακάμπι) - 50,6

Νέο ξεκίνημα για τον Αμερικανό στο TOP 16, που παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής, γεμίζοντας εντυπωσιακά τη στατιστική του ακόμα και στις ...αρνητικές κατηγορίες! Απέναντι στην αποδεκατισμένη περιφέρεια της Μπαρτσελόνα, ο Πάργκο μπορεί να πραγματοποιήσει άλλη μια πληθωρική εμφάνιση και να ανεβάσει εκ νέου τις μετοχές του στο fantasy.

Μάικ Τζέιμς (Λαμποράλ) - 28,7

Στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για την καλύτερη φθηνή περίπτωση point guard στο παιχνίδι. Έχει ξεκινήσει με δύο διψήφια ράνκινγκς στο TOP 16 και αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη επιλογή αν θέλετε να κάνετε οικονομία για την αγορά κάποιου παίκτη "εκτός μπάτζετ".

Shooting Guards & Small Forwards

Related content

Ντέβιν Σμιθ (Μακάμπι) - 79,6

Έμεινε χαμηλά στο σκοράρισμα στην αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα γι' αυτό και έκανε το δεύτερο χαμηλότερό του ράνκινγκ μέσα στη χρονιά, 11. Δεδομένου ότι οι υπόλοιποι αριθμοί ήταν οι συνηθισμένοι, το πιθανότερο σενάριο είναι να ανακάμψει απέναντι στην Μπαρτσελόνα με ένα μεγαλύτερο διψήφιο σκορ, ίσως όμως με μικρότερο πλέον ταβάνι.

Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός) - 74,4

Δύσκολο ματς απέναντι στην Φενερμπαχτσέ, αλλά ίσως αυτό να είναι υπέρ του Σπανούλη, καθώς μέχρι τώρα είναι ιδιαίτερα ...ομαδικός στο TOP 16, με πολλές ασσίστ και λίγα σουτ. Πολλά σουτ βέβαια δεν σημαίνουν απαραίτητα και μεγάλο σκορ και πολλά θα εξαρτηθούν από τη βραδιά που θα βρεθεί ο Έλληνας γκαρντ. Από την αρχή της χρονιάς πάντως, βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Νεμάνια Μπιέλιτσα (Φενερμπαχτσέ) - 73,2

Στηρίχθηκε και πάλι στο μεγάλο αριθμό ρημπάουντ, 10 αυτή τη φορά, για να δώσει άλλο ένα διψήφιο ράνκινγκ (πλέον έχει 11 συνεχόμενα). Παραμένει σταθερή αξία και παίκτης που μπορείτε να αφήσετε στην ομάδα σας, χωρίς να ανησυχείτε ιδιαίτερα για επόμενα ματς, αντιπάλους, έδρα και ότι άλλο λαμβάνετε υπόψη σας στους υπόλοιπους παίκτες.

Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ) - 70,4

Γεμάτη εμφάνιση με την Λαμποράλ, που τον ανέβασε στις κορυφαίες θέσεις της λίστας, ωστόσο η συχνότητα των μεγάλων σκορ αναμένεται να μειωθεί για τον Γάλλο, με τον Τεόντοσιτς να έχει επιστρέψει πλήρως. Ειδικά για έναν αγώνα μέσα στην Εφές, η τιμή του είναι αρκετά υψηλή και καλό είναι να τον αποφύγετε, όσο κι αν σας ενθουσιάζουν οι πρόσφατες εμφανίσεις του.

Τάρενς Κίνσεϊ (Νίζνι) - 70

Δεν εντυπωσίασε, στάθηκε όμως στο ύψος του απέναντι στην Φενερμπαχτσέ με ένα ακόμα διψήφιο σκορ, χωρίς να αλλάξει έτσι η γενικότερη εικόνα του. Ανησυχητικό στοιχείο ότι στα τρία τελευταία παιχνίδια δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε ένα κλέψιμο, όταν στα προηγούμενα ματς από την αρχή της χρονιάς είχε μέσο όρο 2,5.

Άντριου Γκάουντλακ (Φενερμπαχτσέ) - 69,9

Το 18 μέσα στην Νίζνι είναι λίγο πλασματικό, καθώς πέτυχε 8 συνεχόμενους πόντους στο τέλος του αγώνα. Εξακολουθεί να παίρνει πολλά σουτ, αλλά απέναντι στον Ολυμπιακό θα πρέπει να βρεθεί και σε πολύ καλή μέρα, ώστε να κάνει σκορ ανάλογο της τιμής του, επομένως δεν είναι και πιο ενδεδειγμένη επιλογή για την αγωνιστική.

Ρούντι Φερνάντεζ (Ρεάλ) - 67,7

Τρία συνεχόμενα σκορ πάνω από 20 για τον Ισπανό, που παίζει πλέον με αναμμένες τις μηχανές και έχει ήδη κερδίσει 17 κρέντιτς μετά την 9η αγωνιστική. Ακόμα και τώρα όμως, θεωρείται φθηνός και δεν έχετε άλλη επιλογή από το να τον αποκτήσετε.

Τζέιμς Άντερσον (Ζαλγκίρις) - 63,9

Δεν απογοήτευσε απέναντι στην Άλμπα, αλλά για μία ακόμη φορά δεν κατάφερε να δώσει ένα εντυπωσιακό σκορ, ενώ είχε ξεκινήσει πολύ καλά στον αγώνα. Μάλλον είναι δύσκολο να συμβεί αυτό μέσα στον Παναθηναϊκό, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι είναι απαγορευτική η παραμονή του στην ομάδα σας.

Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Φενερμπαχτσέ) - 47,8

16,5 πόντοι και 13,5 ράνκινγκ είναι οι μέσοι όροι του Σέρβου στα δύο πρώτα ματς του TOP 16 και κάπως έτσι αναμένεται να συνεχίσει καθόλη τη διάρκεια της φάσης. Ο Ολυμπιακός πάντως διαθέτει μια από τις καλύτερες άμυνες της διοργάνωσης, επομένως οι αριθμοί αυτοί είναι πιθανότερο να πέσουν, ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης των δύο ομάδων.

Στράτος Περπέρογλου (Εφές) - 41,5

Συνεχίζει ζεστός στο TOP 16 και αποτελεί μια αξιόλογη επιλογή τη δεδομένη χρονική στιγμή. Επόμενος αντίπαλος η ΤΣΣΚΑ, αν και μάλλον η δυσκολία του αγώνα είναι κάτι που ευνοεί τον έμπειρο Περπέρογλου κι έτσι μπορεί να συνεχίσει στα διψήφια σκορ.

Φαμπιάν Κοσέρ (Λαμποράλ) - 32,7

Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια αγωνίζεται κάθε φορά περισσότερο από 28 λεπτά και έχει μέσο όρο ράνκινγκ 17,5! Από μόνα τους αυτά τα δεδομένα αρκούν για να κρίνετε αν μπορεί να μπει ή όχι στην ομάδα σας, στα 33 κρέντιτς.

Power Forwards & Centers

Ακολουθήστε το πλάνο σας
INTIME SPORTS

Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (Ερ. Αστέρας) - 97,5

Τα δύσκολα πέρασαν, προσωρινά, για τον Σέρβο γίγαντα, ο οποίος πάντως δεν έχει ενθουσιάσει με τις εμφανίσεις του στο ξεκίνημα του TOP 16, χάνοντας 9 κρέντιτς τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Επόμενος αντίπαλος είναι η Γαλατασαράι, ομάδα με την οποία πραγματοποίησε δύο από τις καλύτερες εμφανίσεις του στην κανονική περίοδο. Η τουρκική ομάδα έχει αλλάξει όλους τους παίκτες στη θέση του σέντερ από τότε, αλλά αυτό δύσκολα θα αποτελέσει πρόβλημα για τον Μαριάνοβιτς, ώστε να επανέρθει στα εντυπωσιακά σκορ.

Τζαμέλ ΜακΛίν (Άλμπα) - 82,8

Το 7 μέσα στην Ζαλγκίρις δεν θα πρέπει να απογοητεύει, λόγω του πρότερου ...έντιμου φαντασιακού βίου του Αμερικανού, αλλά και διότι ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου, το ράνκινγκ του ήταν -7! Το παιχνίδι με την Ρεάλ δεν θα είναι εύκολο, κυρίως λόγω Ρέγιες, που έχει επίσης μεγάλη ικανότητα σε ρημπάουντ και κερδισμένα φάουλ, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι ο ΜακΛίν δεν μπορεί να επανέρθει στα σκορ του 20.

Μπράιαν Ραντλ (Μακάμπι) - 78,7

Μαγικό ξεκίνημα στο TOP 16, με την Μακάμπι να δίνει άλλο ένα πολύ δύσκολο ματς, καθώς υποδέχεται την Μπαρτσελόνα. Ο Ραντλ στα δύο πρώτα παιχνίδια του TOP 16 έχει κατά μέσο όρο 17 πόντους με 81,3% στα δίποντα και 8,5 ρημπάουντ, αριθμοί που η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πολύ εύκολο να επαναληφθούν απέναντι στους Ισπανούς, άρα, βάσει και της υψηλής πλέον τιμής του, δεν αποτελεί ευκαιρία για αγορά.

Ζόραν Έρτσεγκ (Γαλατασαράι) - 78,5

Συνέχισε το σερί των εξαιρετικών εμφανίσεων με το 19 μέσα στην Ρεάλ. Αυτή την εβδομάδα πάντως τα πράγματα ίσως είναι πιο δύσκολα, με την Γαλατά να αγωνίζεται μέσα στον Ερυθρό Αστέρα. Δεδομένης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με το τραγικό συμβάν κατά το προηγούμενο ματς των δύο ομάδων, η ατμόσφαιρα στο Βελιγράδι αναμένεται κάτι παραπάνω από καυτή κι έτσι οποιοσδήποτε παίκτης της Γαλατά, ως επιλογή, εμπεριέχει ρίσκο. Αν υπάρχει ένας που εξαιρείται όμως, αυτός είναι ο Έρτσεγκ.

Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα) - 72,4

Δεν έχει ξεκινήσει ιδιαίτερα εντυπωσιακά στο TOP 16, το θετικό όμως είναι ότι παίρνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής κι αυτό αναμένεται να συμβεί και μέσα στην Μακάμπι, εφόσον δεν αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με φάουλ, περίπτωση βέβαια εξαιρετικά σπάνια φέτος. Γενικά αποτελεί πολύ ασφαλή επιλογή, από την άλλη όμως, το μεγαλύτερο του εκτός έδρας ράνκινγκ φέτος είναι 17, άρα ίσως δεν ενθουσιάζει το ίδιο ενόψει του αγώνα που ακολουθεί.

Αρτ Παραχούσκι (Νίζνι) - 70,4

Όταν άλλοι αστέρες της Νίζνι "πνίγηκαν" στο ματς με την Φενέρ, ο Λευκορώσος γίγαντας κατάφερε να δώσει άλλο ένα διψήφιο σκορ, δείγμα της φαντασιακής του κλάσης και σταθερότητας. Εξελίσσεται στον φετινό ...Λοβέρν (της περσινής Παρτιζάν), σε παίκτη δηλαδή που εγγυάται σκορ και μπορεί ενδεχομένως να μείνει ως τέταρτος ψηλός στην ομάδα σας μέχρι το τέλος του TOP 16.

Φελίπε Ρέγιες (Ρεάλ) - 64,1

Δεύτερη νιότη ζει ο Ισπανός το τελευταίο διάστημα, έχοντας εκτοξεύσει την τιμή του στα ύψη, αποτελώντας το σταθερό σημείο αναφοράς της Ρεάλ στη γραμμή των ψηλών. Αυτή την αγωνιστική θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον ΜακΛίν της Άλμπα κι έτσι οι προσδοκίες για ένα νέο μεγάλο σκορ μάλλον μειώνονται, παρόλο που θα αγωνιστεί λογικά και πάλι περισσότερο από 20 λεπτά.

Λούκα Μίτροβιτς (Ερ. Αστέρας) - 59,6

Εξαφανισμένος στο ξεκίνημα του TOP 16 ο Σέρβος, το 16 ράνκινγκ της κανονικής περιόδου έχει γίνει 5 στα δύο πρώτα παιχνίδια της νέας φάσης, αλλά αυτό δικαιολογείται και από τα δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια που έδωσε ο Αστέρας. Επόμενος αντίπαλος η Γαλατασαράι και ίσως αυτή είναι μια καλή στιγμή για τον Μίτροβιτς να ανακάμψει, έχοντας μάλιστα πλέον αρκετά προσιτή τιμή.

Εστέμπαν Μπατίστα (Παναθηναϊκός) - 50,4

Είχε να δώσει διψήφιο σκορ από την 5η αγωνιστική του παιχνιδιού, ωστόσο στο ξεκίνημα του TOP 16 δείχνει και πάλι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει, έχοντας μέσο όρο ράνκινγκ 20,5 απέναντι σε Μακάμπι και Μπαρτσελόνα. Όσο περιορίζει τα φάουλ του θα μπορεί να έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής άρα και σκορ και σ' αυτή την περίπτωση αποτελεί ευκαιρία, στην τιμή που βρίσκεται.

Άλεξ Τάιους (Μακάμπι) - 47,9

Το 10 απέναντι στον Αστέρα δεν ήταν απαραίτητα άσχημο, λόγω Μαριάνοβιτς, αλλά και της ενδεδειγμένης μεγαλύτερης χρησιμοποιήσης του Σχορτσανίτη για την αντιμετώπισή του. Ο επόμενος αντίπαλος είναι ακόμα πιο ισχυρός στο 5, άρα μπορείτε απλά να υπολογίζετε σε ένα αξιόλογο σκορ, περιμένοντας μια πιο εντυπωσιακή συνέχεια μετά την Μπαρτσελόνα.

Αρτούρας Γκουντάιτις (Ζαλγκίρις) - 27,5

Έχει απόλυτη ευστοχία στα σουτ στο TOP 16 (8/8) κι έτσι έχει μ.ο. ράνκινγκ 13 σε 17 λεπτά συμμετοχής. Ως εκ τούτου, αποτελεί μια από τις λίγες φθηνές περιπτώσεις ψηλών που μπορούν να σας δώσουν σκορ, τη στιγμή που Κλέιζα, Τζέιμς και Μάριτς παραμένουν αδιάφοροι.

Ακολουθήστε μας στο Twitter και μπείτε στην παρέα μας στο Facebook για τα τελευταία νέα και για να μάθετε πρώτοι τραυματισμούς ή απουσίες της τελευταίας στιγμής.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ