EUROLEAGUE

Ακολουθήστε τη λογική

Ακολουθήστε τη λογική

Το Fantasy Challenge πήρε φωτιά μετά τα πολύ υψηλά σκορ της εβδομάδας που πέρασε και ο "ειδικός" αναλύει τα νέα δεδομένα και τους παίκτες που θα σας απασχολήσουν ενόψει της 15ης αγωνιστικής του παιχνιδιού.

Τα σκορ που σημειώθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική, δεν ήταν απλώς μεγάλα, αλλά η 4η αγωνιστική του TOP 16 ήταν πιθανότατα η πιο παραγωγική της φετινής σεζόν και μια από τις πιο παραγωγικές τα τελευταία χρόνια. Κάτι τέτοιο δεν ήταν απρόβλεπτο βέβαια, τουναντίον, λόγω της ...φαντασιακής ξηρασίας των δύο προηγούμενων εβδομάδων στο παιχνίδι.

Του Νότη Φιλιππίδη

Τα πράγματα φαίνεται πως δυσκολεύουν ξανά πάντως ενόψει της 15ης αγωνιστικής κι αυτό γιατί πολλοί κομβικοί παίκτες, ειδικά στη θέση της περιφέρειας έχουν να δώσουν αγώνες με ιδιαίτερα αυξημένο βαθμό δυσκολίας. Έτσι, αξίζει ενδεχομένως να επενδύσετε περισσότερα κρέντιτς στις άλλες θέσεις του ρόστερ και να αφήσετε λιγότερα συνολικά στο 2-3, ώστε να αποφύγετε, κατά το δυνατόν, κάποια μεγάλη ζημιά από πρωτοκλασάτο όνομα.

Εκτός των άλλων βέβαια, αυτή την εβδομάδα υπάρχουν δύο τρομερά ματς απ, ένα στους point guards, μεταξύ Ρότσεστι και Τεόντοσιτς και ένα στους ψηλούς, αν και όχι το ίδιο άμεσο, μεταξύ Μαριάνοβιτς και ΜακΛίν, που δίνουν ξεχωριστό ενδιαφέρον στην αγωνιστική.

Εσείς βέβαια δεν έχετε βέβαια παρά να συνεχίσετε το rotation. Ακόμα κι αν έχετε αμφιβολίες, ή μάλλον ελπίδες για κάποιον παίκτη που αγωνίζεται σε μια πολύ δύσκολη έδρα, ακολουθήστε τη λογική και προτιμήστε κάποια πιο σίγουρη επιλογή. Μπορεί να μην σας "βγει" μια φορά, αλλά σε βάθος χρόνου θα είστε κερδισμένοι, καθώς έτσι θα αποφύγετε περισσότερα μικρά σκορ από τα μεγάλα που θα κερδίσετε.

Ακολουθήστε τη λογική

Point Guards

Τέιλορ Ρότσεστι (Νίζνι) - 89,3

Άλλη μια μεγαλειώδης εμφάνιση για τον Αμερικανό, αυτή τη φορά απέναντι στην Εφές του Ίβκοβιτς. Αν υπάρχει στο ρόστερ σας, φυσικά τον κρατάτε, αν όχι όμως, ενδεχομένως τώρα είναι μια καλή στιγμή για να ...μην τον αγοράσετε, καθώς αγωνίζεται μέσα στην ΤΣΣΚΑ κι έτσι μπορείτε να ελπίζετε σε μια πιο μέτρια εμφάνιση, ώστε να τον αποκτήσετε σε λίγο μικρότερη τιμή στη συνέχεια.

Μίλος Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ) - 78,7

Είχε εντυπωσιακά νούμερα με τη Μάλαγα, μοιράζοντας 14 ασσίστ, αλλά εφόσον δεν παίξει και πάλι ο Γουίμς, ίσως χρειαστεί να πάρει περισσότερα σουτ απέναντι στην σκληροτράχηλη Νίζνι. Σε κάθε περίπτωση, παραμένει o δεύτερος καλύτερος παίκτης της θέσης και η αναμέτρηση με τον πρώτο αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Σέρχιο Γιουλ (Ρεάλ) - 61,5

Νο news = good news για τον Ισπανό, που συνεχίζει να δίνει διψήφια σκορ στις ομάδες που τον έχουν εμπιστευθεί. Δεν επείγει η αλλαγή του, αλλά αν θέλετε κάτι παραπάνω θα πρέπει να κοιτάξετε προς τους τρεις άλλους παίκτες της πρώτης τετράδας της θέσης.

Σέρχιο Ροντρίγκεζ (Ρεάλ) - 57,5

Άργησε, αλλά πήρε τα πάνω του στο TOP 16, δίνοντας το πρώτο 20άρι του (με το μπόνους), ενάντια στον Παναθηναϊκό. Είναι θέμα χρόνου να γίνει ο τρίτος πιο ακριβός παίκτης της θέσης, αλλά θα πρέπει να ξεφύγει σταθερά από τα μικρά διψήφια σκορ αν θέλει να βρεθεί ψηλότερα. Το ματς μέσα στην Μακάμπι είναι επικίνδυνο, αν και πέρυσι σε αυτή την έδρα είχε δώσει το μεγαλύτερο του ράνκινγκ (30).

Μαρσελίνιο Χουέρτας (Μπαρτσελόνα) - 54,3

Επανήρθε στα διψήφια σκορ και φαίνεται πως διατηρείται σε καλή αγωνιστική και ...φαντασιακή κατάσταση, όμως ο χρόνος συμμετοχής του με τον Ερυθρό Αστέρα ήταν αισθητά μειωμένος, δείχνοντας ότι πλέον η Μπαρτσελόνα δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο. Εντός έδρας με την Ζαλγκίρις πάντως, μπορεί να συνεχίσει στα καλά σκορ κι επακόλουθα να παραμείνει στην ομάδα σας.

Τζέρεμι Πάργκο (Μακάμπι) - 53,1

Τέσσερα σερί διψήφια για τον Αμερικανό, όμως το επόμενο ματς με την Ρεάλ θα είναι το πραγματικό κρας τεστ για αυτόν, για το κατά πόσο αποτελεί πια μια πολύ καλή και αξιόπιστη επιλογή και αν μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω, ώστε να τον προτιμήσετε σε σχέση με τα πρώτα ονόματα της θέσης. Πολλά εξαρτώται από τα ποσοστά ευστοχίας του, που είναι έως τώρα και στο TOP 16 χαμηλά.

Μάικ Τζέιμς (Λαμποράλ) - 36,7

Πέρασε και δεν ακούμπησε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, το οποίο όμως ήταν μάλλον μια κακή παρένθεση που έχει την ευκαιρία να διορθώσει στο εντός έδρας ντέρμπι με την Μιλάνο. Βάσει τιμής, αλλά και δυσκολίας παιχνιδιού λοιπόν, μπορεί να παραμείνει στο ρόστερ σας, τουλάχιστον άλλη μια αγωνιστική ακόμα και ανάλογα με την παρουσία του σε αυτήν να κινηθείτε στη συνέχεια.

Ακολουθήστε τη λογική

Shooting Guards & Small Forwards

Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ) - 82,9

Ο Γουίμς μάλλον μένει εκτός και με τη Νίζνι κάτι που σημαίνει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής και περισσότερες αρμοδιότητες για τον Γάλλο, που είναι απλά καυτός κι έτσι αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές, παρότι και η πιο ακριβή, για την αγωνιστική.

Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός) - 76,4

Σάρωσε την Λαμποράλ, επιβεβαιώνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση από την αρχή της χρονιάς. Τώρα βέβαια ακολουθεί πολύ δύσκολο ματς μέσα στην Εφές κι έτσι ίσως είναι καλή στιγμή να τον αποχωριστείτε προσωρινά.

Ντέβιν Σμιθ (Μακάμπι) - 75,5

Για άλλη μια αγωνιστική δεν ενθουσίασε με το σκορ που έδωσε, ωστόσο παραμένει στους πιο ακριβούς παίκτες της θέσης και του παιχνιδιού, καθώς εξακολουθεί να είναι ...διψήφιος. Τα περισσότερα σουτ αυτή τη στιγμή στην Μακάμπι φαίνεται να τα παίρνει ο Πάργκο, ενώ αυτή την εβδομάδα ο Σμιθ αντιμετωπίζει την Ρεάλ, ομάδα που παραδοσιακά τον δυσκολεύει.

Νεμάνια Μπιέλιτσα (Φενερμπαχτσέ) - 72,2

Άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση για τον Σέρβο, η αξιοπιστία του οποίου είναι εξαιρετικά χρήσιμη αυτή την αγωνιστική, όπου πολλοί παίκτες-κλειδιά της θέσης έχουν δύσκολη αποστολή. Όχι ότι η - χωρίς νίκη στο TOP 16 - Μάλαγα θα είναι εύκολος αντίπαλος, όμως η φετινή σταθερότητα του Μπιέλιτσα είναι ισχυρός σύμμαχος για την ομάδα σας.

Ρούντι Φερνάντεζ (Ρεάλ) - 70,8

Ξεπέρασε και το φράγμα των 70 κρέντιτς, συνεχίζοντας έτσι την ανοδική του πορεία και το εξαιρετικό TOP 16. Το ματς μέσα στην Μακάμπι βέβαια μόνο εύκολο δεν είναι, αλλά για τον Ισπανό συνήθως είναι ακόμη προτιμότερα τα δύσκολα παιχνίδια.

Ντάνιελ Χάκετ (Μιλάνο) - 58,1

Δεν έχει ξεχωρίσει ακόμα με τις εμφανίσεις στο TOP 16, που υπολείπονται αισθητά αυτές του δεύτερου μισού της κανονικής περιόδου, αλλά παρότι αγωνίζεται εκτός έδρας, θεωρητικά δεν έχει το ίδιο δύσκολο ματς όπως άλλοι κομβικοί παίκτες της θέσης κι επομένως μπορείτε να τον εξετάσετε, δεδομένου στα τελευταία δύο παιχνίδια εμφανίστηκε βελτιωμένος, σε σχέση με την έναρξη του TOP 16.

Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Φενερμπαχτσέ) - 48,8

Τέσσερα σερί διψήφια για τον Σέρβο, που διατηρεί τουλάχιστον την αξία του και αποτελεί πλέον αξιόπιστη επιλογή. Ο αγώνας μέσα στην Μάλαγα μόνο εύκολος δεν θα είναι, αλλά ο Μπογκντάνοβιτς βάσει τιμής και των πρόσφατων σκορ του δεν αποτελεί ρίσκο, τουλάχιστον όχι τόσο όσο ο συμπαίκτης του Γκάουντλακ που έχει χάσει ήδη αρκετά κρέντιτς και έχει 3,5 μονάδες ράνκινγκ λιγότερες ανά ματς στο TOP 16 από τον Σέρβο.

Τζάστιν Κάρτερ (Γαλατασαράι) - 46

Εφόσον δεν αγωνιστούν και πάλι Αρόγιο και Αρσλάν είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές, ακόμα κι αν έχει δύσκολο ματς μέσα στον Παναθηναϊκό. Αν ωστόσο οι δύο προαναφερθέντες παίξουν στο ΟΑΚΑ, ο χρόνος συμμετοχής του Κάρτερ δεν είναι εγγυημένος, όπως έχει δείξει στα προηγούμενα εκτός έδρας ματς, επομένως ούτε και το σκορ του.

Στράτος Περπέρογλου (Εφές) - 43,1

Έδωσε άλλο ένα διψήφιο σκορ, χωρίς βέβαια να ενθουσιάσει και τώρα ακολουθεί ένα πολύ κρίσιμο ματς για την Εφές, απέναντι στην πρώην ομάδα του. Έτσι, εκτός της σχετικής σιγουριάς που προσφέρει, αποτελεί και κατά κάποιον τρόπο ιντριγκαδόρικη επιλογή.

Νίκολα Κάλινιτς (Ερ. Αστέρας) - 42,9

Έχει ανεβάσει την απόδοσή του στο TOP 16 και δεν τα πήγε άσχημα ούτε μέσα στην Μπαρτσελόνα, με το 9 που έκανε. Το πληθωρικό παιχνίδι του μπορεί να τον βοηθήσει να δώσει άλλο ένα διψήφιο σκορ απέναντι στην Άλμπα, ματς στο οποίο καίγεται για νίκη ο Ερυθρός Αστέρας.

Εμίρ Πρέλτζιτς (Φενερμπαχτσέ) - 36,5

Ο Τούρκος πραγματοποιεί μια πολύ μέτρια σεζόν, έχοντας περάσει σε δεύτερο ρόλο στη φετινή Φενέρ. Ωστόσο, αχνοφαίνονται σημάδια ανάκαμψης, δεδομένου ότι έχει τρία συνεχόμενα, μικρά βέβαια, διψήφια σκορ, όταν μέχρι πριν δεν είχε ούτε δύο στη σειρά. Το ταβάνι του βέβαια παραμένει μικρό, με το συνωστισμό της Φενέρ στις θέσεις της περιφέρειας.

Αλεσάντρο Τζεντίλε (Μιλάνο) - 34,6

Παίρνει πολλές προσπάθειες αλλά μπορεί να τις μετουσιώσει σε σκορ μόνο στις καλές βραδιές του, ενώ αντιθέτως, μπορεί να αποβεί καταστροφικός όταν είναι άστοχος. Δείχνει πάντως να βρίσκεται σε ανοδική τροχιά.

Μαρσόν Μπρουκς (Μιλάνο) - 27,9

Το 28 με την Φενερμπαχτσέ ήταν μακράν το μεγαλύτερό του σκορ φέτος και αυτός είναι ο λόγος που αναφέρεται στη στήλη. Μόνο ως λύση έκτακτης ανάγκης βέβαια, καθώς είναι έως τώρα από τους πλέον αναξιόπιστους παίκτες και χρειάζονται κι άλλα τέτοια δείγματα ώστε να εξεταστεί σοβαρά.

Ακολουθήστε τη λογική

Power Forwards & Centers

Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (Ερ. Αστέρας) - 94,7

Ο σκόπελος της Μπαρτσελόνα πέρασε με ένα καθόλου άσχημο σκορ, για τα δεδομένα του ματς (15) και ο αγώνας απέναντι στην Άλμπα παρουσιάζεται ως ιδανική ευκαιρία για τον Σέρβο γίγαντα ώστε να επιστρέψει στα 25άρια και να δώσει για πρώτη φορά στο TOP 16 ένα σκορ μεγαλύτερο από αυτό που αντιστοιχεί στην αξία του.

Τζαμέλ ΜακΛίν (Άλμπα) - 80,8

Δείχνει κάπως πεσμένος σε σχέση με την κανονική περίοδο, αλλά είναι λογικό να μην μπορεί να κάνει τα ίδια εντυπωσιακά σκορ απέναντι σε πιο δύσκολους αντιπάλους. Κατά τ' άλλα, έχει μόλις μία αρνητική παρουσία μέχρι τώρα στο TOP 16 σε 4 ματς και έχει πολύ ενδιαφέρον το πόσο μπορεί να κυριαρχήσει στα καλάθια με τα ρημπάουντ και τα κερδισμένα φάουλ και απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα του Μαριάνοβιτς.

Αρτ Παραχούσκι (Νίζνι) - 77,4

MVP της 14ης αγωνιστικής με μια καταπληκτική εμφάνιση, κέρδισε μόνο από αυτή 6,5 ολόκληρα κρέντιτς, με 13 ματς στην πλάτη του. Ίσως να είναι καλή στιγμή να τον πουλήσετε, έχοντας ήδη σίγουρο κέρδος, καθώς η αποστολή του μέσα στην ΤΣΣΚΑ δεν θα είναι εύκολη. Από την άλλη βέβαια, έχει 13/14 διψήφια σκορ συνολικά και 23,8 μέσο όρο ράνκινγκ στο TOP 16.

Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα) - 76,6

Συνεχίζει σε υψηλούς ρυθμούς, δίνοντας 20 σκορ απέναντι στο σκιάχτρο που λέγεται Μαριάνοβιτς. Το ματς με την Ζαλγκίρις είναι πιο εύκολο, οπότε ο Τόμιτς έχει θεωρητικά πιο ασφαλές σκορ, ίσως όμως και με μικρότερο ταβάνι, καθώς η Μπαρτσελόνα μπορεί να κερδίσει και χωρίς να φορτσάρει ο Κροάτης.

Ζόραν Έρτσεγκ (Γαλατασαράι) - 73,1

Παρουσιάζεται σχετικά ντεφορμαρισμένος τις δύο τελευταίες αγωνιστικές, κυρίως λόγω της αστοχίας του, ενώ έχει μπροστά του και δύσκολο ματς μέσα στον Παναθηναϊκό, οπότε δεν είναι επιλογή που ενθουσιάζει τη συγκεκριμένη αγωνιστική. Είναι δεδομένο πάντως ότι αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει στα υψηλά σκορ.

Σάσα Κάουν (ΤΣΣΚΑ) - 63,2

Έδωσε ένα αρκετά καλό σκορ απέναντι στην Μάλαγα, ενώ παραμένει σε αρκετά προσιτή τιμή, αποτελώντας έτσι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επιλογή, με μικρό σχετικά ρίσκο. Λογικά απέναντι στον Παραχούσκι θα χρειαστεί να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τον Χάινς.

Νέναντ Κρστιτς (Εφές) - 59,3

Η τιμή του έχει κατρακυλήσει σε σχέση με τα 90+ κρέντιτς που ήταν πριν τον τραυματισμό του, ενώ έδωσε το πρώτο του διψήφιο σκορ με την Νίζνι, δείχνοντας έτσι σημάδια ανάκαμψης. Δεν θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα η πτώση στην τιμή του και είναι καλό να τον έχετε υπόψη για τη συνέχεια, καθώς όταν επανέρθει πλήρως θα αποτελεί ευκαιρία σε αυτά τα κρέντιτς.

Εστέμπαν Μπατίστα (Παναθηναϊκός) - 54,2

Εκμεταλλεύτηκε τη χαλαρότητα στο τέταρτο δεκάλεπτο του αγώνα με τη Ρεάλ για να δώσει 20 ράνκινγκ. Έδειξε πάντως και πάλι πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση και απέναντι στην Γαλατασαράι μπορεί να συνεχίσει την ανοδική πορεία που διαγράφει στο TOP 16 και στο Fantasy.

Μίρζα Μπέγκιτς (Λαμποράλ) - 48

Έχει μέσο όρο ράνκινγκ 16 στα τέσσερα παιχνίδια του TOP 16, με τα νούμερά του να θυμίζουν κάτι από Μαριάνοβιτς. Απέναντι στην αδύναμη στο 5 Μιλάνο θα έχει την ευκαιρία να τα πλησιάσει ακόμα περισσότερο.

Κόλτον Άιβερσον (Λαμποράλ) - 43,1

Όπως και ο συμπαίκτης του, Μπέγκιτς, είναι ανεβασμένος στο TOP 16, έχοντας μέσο όρο ράνκινγκ 15,3 στα τρία τελευταία παιχνίδια, δείχνοντας ότι από τη θέση του σέντερ η Λαμποράλ έχει συνεχώς σκορ. Ο χρόνος συμμετοχής του μοιράζεται με τον Μπέγκιτς και δεν είναι μεγάλος, ωστόσο, όπως και ο Σλοβένος, δείχνει σε καλή κατάσταση και ικανός να βοηθήσει την ομάδα σας.

Ακολουθήστε μας στο Twitter και μπείτε στην παρέα μας στο Facebook για τα τελευταία νέα και για να μάθετε πρώτοι τραυματισμούς ή απουσίες της τελευταίας στιγμής.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ