EUROLEAGUE

Ρίβερς: "Πολύ σημαντική η διαχείριση της κούρασης"

Ρίβερς: "Πολύ σημαντική η διαχείριση της κούρασης"

Λίγες ώρες πριν τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα, ο Κέι Σι Ρίβερς blog-άρει στο EuroLeague Greece εξηγώντας πως το πνευματικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό για να έρθει η νίκη. Τι αναφέρει για τον Κρις Σίνγκλετον

Καλησπέρα σε όλους,

λίγες ώρες έμειναν για ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι στην EuroLeague. Γενικά, η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι κάτι παραπάνω από σημαντική για εμάς. Δεν είναι μόνο το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, αλλά και αυτά με τον Ερυθρό Αστέρα και τον Ολυμπιακό. Τρία σπουδαία παιχνίδια, με πολύ δυνατούς αντιπάλους. Κοιτάμε κάθε ένα ξεχωριστά και προφανώς θέλουμε να κάνουμε το 3/3 αυτές τις ημέρες.

Ένα από τα θέματα που καλούμαστε να διαχειριστούμε είναι η κούραση. Είναι δύσκολο να καταφέρεις να τη νικήσεις στον απόλυτο βαθμό, αλλά οφείλεις να είσαι έτοιμος πνευματικά. Δεν είναι μόνο το σωματικό, αλλά και το πνευματικό κομμάτι που παίζει μεγάλο ρόλο στους αγώνες. Γι αυτό η πνευματική ετοιμότητα είναι ακόμη πιο σημαντική, σε τέτοιες καταστάσεις.

Είναι πολύ δύσκολο να βρεις χρόνο και τρόπο για να ξεκουραστείς μετά από συνεχόμενα παιχνίδια, οπότε όλοι μας πρέπει να δουλέψουμε πολύ με τους εαυτούς μας για να είμαστε πιο δυνατοί στο μυαλό.

Για να πάρουμε τη νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα οφείλουμε να ακολουθήσουμε το πλάνο των προπονητών μας κατά γράμμα, κάτι που δεν κάναμε στο πρώτο μας παιχνίδι. Κάνουμε τις καλύτερες εμφανίσεις μας όποτε παίζουμε με τον τρόπο που υποδεικνύουν οι προπονητές μας, κι αυτό πρέπει να επαναλάβουμε απόψε. Όταν ξεφεύγουμε από αυτό, "πληγωνόμαστε" ανεπανόρθωτα και αυξάνονται οι πιθανότητες της ήττας.

Το να παίζουμε όπως πρέπει και όπως μας επισημαίνουν οι προπονητές είναι κάτι το οποίο βελτιώνουμε διαρκώς, μέσα από την καλύτερη επικοινωνία που υπάρχει όσο περνάει ο καιρός.

Η νίκη απόψε είναι πολύ σημαντική για τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσουμε στην EuroLeague. Δεν ξέρω τι γράφεται ή λέγεται, πάντως δεν το βλέπουμε ως ανάγκη για να πάρουμε εκδίκηση. Θέλουμε σίγουρα να παίξουμε καλύτερα απ ότι στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" και να νικήσουμε. Δεν χρειάζεται να κοιτάζουμε πολύ το παρελθόν γιατί μπορεί να επηεράσει το παρόν.

Μέσα σε όλα, περιμένουμε να μάθουμε τι θα γίνει με τον Κρις Σίνγκλετον. Απ όσο ξέρω η απόφαση για τη συμμετοχή του στον αγώνα θα παρθεί την τελευταία στιγμή, λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας. Αν απουσιάζει, είναι βέβαιο πως θα μας λείψει η ενέργεια και η ταχύτητά του, η ικανότητα που έχει να εκμεταλλεύεται τα δυνατά του στοιχεία στο "5".

Αμυντικά άλλωστε είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της EuroLeague, αφού μπορεί να αμυνθεί σε όλες τις θέσεις, από το "1" έως το "5". Όπως και να έχει, εμείς θα πρέπει να παλέψουμε, να δώσουμε ό,τι έχουμε και να καλύψουμε το κενό του, εφόσον δεν αγωνιστεί.

Αυτά για την ώρα. Σας περιμένω το βράδυ στο γήπεδο, για να μας υποστηρίξετε, όπως κάνετε όλη τη χρονιά φέτος.

KC Rivers

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ