EUROLEAGUE

Ρίβερς: "Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε στο ΣΕΦ"

Ρίβερς: "Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε στο ΣΕΦ"
STOLISV

Ο Κέι Σι Ρίβερς blog-άρει στο EuroLeague Greece επισημαίνοντας πως οι "πράσινοι" έχουν αυτοπεποίθηση εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (6/1, 21:00), την ώρα που εξηγεί τί πρέπει να διορθώσει ο Παναθηναϊκός για να φύγει νικητής από το ΣΕΦ.

Καλημέρα σε όλους,

έχουμε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι μπροστά μας απόψε. Όπως δήλωσα και χθες, έχουμε επίγνωση της σπουδαιότητας του αγώνα, ξέρουμε ποια ομάδα είμαστε και τι πρέπει να κάνουμε. Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ είναι μια πραγματική μάχη.

Ξέρουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλον, θα προσπαθήσουμε να "χτυπήσουμε" τον αντίπαλο στα σημεία που εμείς θεωρούμε πιο κατάλληλα για να τον κερδίσουμε. Στο παιχνίδι του α' γύρου στο ΟΑΚΑ, ήμασταν πολύ κοντά στο να πάρουμε τη νίκη, αλλά δεν τελειώσαμε το παιχνίδι όπως έπρεπε, ειδικά στην άμυνα. Γι αυτό θα πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί σε ό,τι κάνουμε, ιδίως στο πίσω μέρος του παρκέ, όπως επίσης περισσότερο συνεπείς στις λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά.

Γενικά έχουμε δείξει κακό πρόσωπο στο "κλείσιμο" των αγώνων, θα πρέπει να βελτιώσουμε αυτό το κομμάτι της παρουσίας μας σε κάθε αγώνα. Δυσκολευόμαστε κάποιες φορές να "τελειώσουμε" έναν αγώνα τον οποίο ελέγχουμε, έχοντας το προβάδισμα. Στο α' μισό της EuroLeague μάθαμε, επίσης, πόση δύναμη έχουμε μέσα μας για να ανατρέπουμε σκορ και να διεκδικούμε τη νίκη. Κυρίως όμως μάθαμε πως δεν υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα να μην δίνουμε το 100% σε κάθε φάση, σε όλη τη διάρκεια του σαρανταλέπτου.

Κάτι το οποίο "πληρώσαμε", για παράδειγμα απέναντι στην Ούνικς Καζάν την προηγούμενη εβδομάδα. Είχαμε το πάνω χέρι, ήμασταν μπροστά στο σκορ, αλλά τους αφήσαμε να βρουν ψυχολογία και να φτιάξουν την αυτοπεποίθησή τους. Έτσι έκαναν ένα μικρό σερί και πήραν το προβάδισμα.

Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό του α' γύρου, θα έλεγα πως γενικά δείξαμε καλό πρόσωπο. Σίγουρα, θα μπορούσαμε να τα πάμε ακόμα καλύτερα, να είμαστε σε πιο ευνοϊκή θέση, αλλά νομίζω ότι ακόμη κι έτσι, έχουμε μια βάση πάνω στην οποία μπορούμε να "χτίσουμε" και να διεκδικήσουμε κάτι καλό στην EuroLeague. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά με τη στήριξη των φιλάθλων μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ξέρουμε ότι μπορούμε.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ