EUROLEAGUE

Ρίβερς: "Ελάτε να κάνουμε θόρυβο στο ΟΑΚΑ"

Ρίβερς: "Ελάτε να κάνουμε θόρυβο στο ΟΑΚΑ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κέι Σι Ρίβερς blog-άρει στο EuroLeague Greece για τον αποψινό αγώνα του Παναθηναϊκού Superfoods με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (10/11, 21:15) αλλά και τα νέα δεδομένα μετά την άφιξη του Τσάβι Πασκουάλ στον "πράσινο" πάγκο.

Καλημέρα σε όλους,

χαίρομαι που τα ξαναλέμε μετά από δύο εβδομάδες, οι οποίες ήταν πολύ διδακτικές για όλους μας. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να συνεχίσουμε το σερί μας αφού χάσαμε από την Αναντολού Εφές. Ήμασταν πραγματικά κοντά στο να πάρουμε τη νίκη στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό που μας πόνεσε περισσότερο από κάθε άλλο σε αυτό το παιχνίδι είναι το αμυντικό μας ριμπάουντ. Δώσαμε στους αντιπάλους μας τη δυνατότητα να πάρουν πολλά επιθετικά ριμπάουντ, κι από εκεί να πετύχουν καλάθι με δεύτερες ευκαιρίες.

Πρέπει να βελτιωθούμε στο συγκεκριμένο κομμάτι για να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα στη συνέχεια της EuroLeague, όπου ο βαθμός δυσκολίας είναι εξαιρετικά υψηλός. Δεν μπορούμε να λέμε πως παίζουμε καλή άμυνα, αν δεν την ολοκληρώνουμε εξασφαλίζοντας το αμυντικό ριμπάουντ.

Ο κόουτς μας έχει κάνει αλλαγές σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόμαστε, αφού κινούμαστε περισσότερο στην επίθεση, ενώ στην άμυνα εξακολουθούμε να είμαστε αρκετά "σκληροί". Πρόσθεσε κάποια μικρά κομμάτια στον τρόπο παιχνιδιού μας. Θέλει από όλου μας να παραμείνουμε πολύ δυνατοί και επιθετικοί στο πως προσεγγίζουμε κάθε φάση, θέλει να είμαστε διαρκώς έτοιμοι ανεξαρτήτως των συνθηκών, αν προηγούμαστε ή ακολουθούμε στο σκορ.

Έχει περάσει μια λογική μαχητικότητας στην ομάδα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, γιατί ποτέ δεν είσαι σίγουρος, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Πρέπει να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις και να πιστεύουμε στους εαυτούς μας για να το καταφέρουμε αυτό.

Όσον αφορά εμένα, παίζω χωρίς να σκέφτομαι ιδιαίτερα, με ένστικτο. Μου το έχει επισημάνει κι ο κόουτς αυτό, ότι δηλαδή θέλω να κινούμε με βάση το ένστικτό μου και να είμαι πολύ επιθετικός σε κάθε προσπάθειά μου, να πηγαίνω με δύναμη στο καλάθι. Αυτό είναι όλο. Από εκεί και πέρα συνεχίζω να κάνω αυτό που έκανα και πριν στην προπόνηση.

Απόψε έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Θα είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με τα φιλικά που δώσαμε, γιατί τώρα δεν έχουν απουσίες -πλην φυσικά αυτής του Κουίνσι Μίλερ που ούτως ή άλλως θα χάσει αρκετά ακόμη παιχνίδια. Συν τοις άλλοις τόσο εμείς όσο κι η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχουμε αλλάξει προπονητές, εμείς προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να μάθουμε καλύτερα αυτά που ζητάει κάθε φορά ο κόουτς. Δεν υπάρχει κάποια ομοιότητα λοιπόν με τους αγώνες που δώσαμε σε Αθήνα και Μόσχα, στη διάρκεια της προετοιμασίας.

Πιστεύω πως θα είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Πραγματικά, θα το απολαύσουν όσοι έρθουν στο γήπεδο, για να το δουν από κοντά. Σας περιμένουμε, έχουμε ανάγκη τη στήριξή σας και τη βοήθειά σας. Είμαστε μαζί σε όλο αυτό, θέλουμε να βλέπουμε κάθε φορά το ΟΑΚΑ να είναι θορυβώδες, για να παίρνουμε έξτρα ενέργεια και δύναμη.

Τα λέμε λοιπόν, το βράδυ. Από κοντά.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ