EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Χρειάζεται προσοχή η Εφές"

Λοτζέσκι: "Χρειάζεται προσοχή η Εφές"

Ο Ματ Λοτζέσκι γράφει στο blog του στο EuroLeague Greece για την μάχη του Ολυμπιακού κόντρα στην Εφές στα playoffs, αλλά και για την κατάσταση του τραυματισμού του.

"Καλησπέρα παιδιά

Αυτό είναι το νέο μου blog στο Euroleague Greeceκαι στο Sport24.gr.

Σας γράφω το blog λίγο μετά το τέλος των παιχνιδιών στην EuroLeague, τα οποία και τα παρακολούθησα. Η νέα EuroLeague είναι γεμάτη ενδιαφέρον και τα παιχνίδια είναι συναρπαστικά μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Η Ζάλγκιρις σημείωσε μεγάλη νίκη μέσα στην έδρα της Μπασκόνια. Δεν το περίμενα, γιατί οι Λιθουανοί δεν είχαν βαθμολογικό κίνητρο, αλλά μπράβο τους για την προσπάθεια και το πάθος τους. Έδειξαν χαρακτήρα και τίμησαν την παρουσία τους στην διοργάνωση.

Ύστερα από αυτό το αποτέλεσμα, έγιναν γνωστά και τα δύο ζευγάρια στα προημιτελικά της EuroLeague. Ο Ολυμπιακός θα παίξει κόντρα στην Αναντολού Εφές με πλεονέκτημα έδρας και ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Φενέρμπαχτσε, δύο ελληνοτουρκικές μονομαχίες. Θα πρέπει πάση-θυσία να προστατέψουμε την έδρα μας και να σημειώσουμε μόνο νίκες στο ΣΕΦ για να πάρουμε την πρόκριση στο Final Four. Άλλωστε, ολόκληρη την σεζόν παλέψαμε σκληρά, παίξαμε καλό μπάσκετ και σημειώσαμε μεγάλες νίκες για να έχουμε το αβαντάζ και θα είναι κρίμα να την μην το αξιοποιήσουμε.

Βέβαια, φέτος έχουμε αποδείξει πως είμαστε μία ομάδα που παίζει εξίσου καλά και εκτός έδρας, οπότε το σίγουρο είναι πως σε κάθε ματς, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Κωνσταντινούπολη, θα παίξουμε για την νίκη. Με την θερμή συμπαράσταση του κόσμου μας, πάντως, πιστεύω και ελπίζω να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση. Σας θέλουμε κοντά μας σε αυτά τα παιχνίδια, παίζοντας μπάσκετ σε ένα κατάμεστο γήπεδο. Πάντα μας δίνετε ώθηση και ενέργεια με τον παλμό που έχετε στην κερκίδα. Είναι πάντα ευχάριστο όταν αγωνιζόμαστε σε ένα γεμάτο γήπεδο με τους φιλάθλους μας και θα σας περιμένουμε να δημιουργήσετε μία καταπληκτική ατμόσφαιρα, όπως εσείς ξέρετε να δημιουργείτε.

Η Εφές είναι μία καλή ομάδα, ποντάρει στην επίθεση της, είναι σε φόρμα τις τελευταίες εβδομάδες, έχει επικίνδυνους παίκτες και ξεχωρίζει για τα αθλητικά της προσόντα. Χρειάζεται προσοχή και θα πρέπει να δώσουμε σκληρές μάχες σε άμυνα και επίθεση, τόσο σαν ομάδα, όσο και ατομικά ο κάθε παίκτης για να τα καταφέρουμε. Πρέπει να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι, αγωνιστικά και πνευματικά.

Όμως, προχωράμε σιγά-σιγά. Έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά είναι και θέμα περηφάνιας. Πάντα τα παιχνίδια ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΤΣΣΚΑ έχουν ενδιαφέρον και ανταγωνισμό, καθώς πρόκειται για δύο κορυφαίες ομάδες που πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη τα τελευταία 5 χρόνια με συνεχόμενες προκρίσεις στα Final Four. Υπάρχει μία παράδοση, αλλά μία ιστορία μεταξύ των δύο ομάδων, έχοντας δώσει μεταξύ τους σημαντικά παιχνίδια στην Ευρώπη και το σίγουρο είναι πως το ματς δεν θα είναι... φιλικό. Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Μόσχα για την νίκη και για αυτήν θα παλέψει. Αυτές τις μέρες δουλεύουμε και δοκιμάζουμε κάποια πράγματα στην ομάδα και σκοπός μας είναι να παρουσιαστούμε απόλυτα έτοιμοι στα playoffs.

Όσον αφορά εμένα, με στεναχωρεί που δεν θα καταφέρω να βοηθήσω την ομάδα μου στα πρώτα ματς κόντρα στην Εφές στα playoffs, αλλά θα προσπαθήσω να δω μήπως καταφέρω και προλάβω να παίξω στο τρίτο ματς της σειράς. Οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ μου, αλλά θα το δούμε με την ομάδα όταν έρθει η ώρα. Συνεχίζω καθημερινά την αποθεραπεία μου, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των γιατρών και του σταφ της ομάδας μου. Ο τραυματισμός μου πάει καλύτερα, αισθάνομαι καλύτερα, οι έντονοι πόνοι έχουν υποχωρήσει και σιγά-σιγά υπάρχει βελτίωση. Όπως έχω πει, όμως, το σημαντικό είναι να γίνει σωστή και αποτελεσματική δουλειά, χωρίς βιασύνη, για να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση 100% υγιής, γερός και δυνατός. Γιατί αν υπάρχει βιασύνη, υπάρχει κίνδυνος υποτροπής.

Στον ελεύθερο μου χρόνο, τον οποίο τον περνάω κυρίως στο σπίτι, προσπαθώ να απολαμβάνω στιγμές με την οικογένεια μου, η οποία είναι δίπλα μου και μου συμπαραστέκεται. Πρόσφατα είχε γενέθλια ο μεγάλος μου γιος, ο οποίος έγινε 7 ετών! Μεγαλώνει, περνάνε γρήγορα τα χρόνια. Παράλληλα, βλέπω αρκετές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, αλλά και αρκετούς αγώνες, τόσο στο μπάσκετ, όσο και στο ποδόσφαιρο.

Να είστε καλά παιδιά, θα τα πούμε σύντομα, Ματ".

Λοτζέσκι: "Χρειάζεται προσοχή η Εφές"

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ