EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Θέλουμε να τρέξουμε με την Ούνικς"

Λοτζέσκι: "Θέλουμε να τρέξουμε με την Ούνικς"

Ο Ματ Λοτζέσκι γράφει στο προσωπικό του blog για το ματς με την Ούνικς Καζάν (9/12, 21:45), τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός θέλει να τρέξει για να φτάσει στην νίκη.

"Καλησπέρα παιδιά

Αυτό είναι το νέο μου blog στο Euroleague Greeceκαι στο Sport24.gr.

Στο τελευταίο μου blog σας είχα τονίσει πως θα πρέπει να σουτάρουμε με αυτοπεποίθηση. Όπως είδατε, σουτάραμε με πίστη στον εαυτό μας κόντρα στην Νταρουσάφακα, λειτουργήσαμε καλύτερα στην επίθεση και φτάσαμε στην νίκη σημειώνοντας μεγάλα σουτ. Με αυτόν τον τρόπο θα έλεγα καλύψαμε την εκτός προγράμματος ήττας μας από την Μακάμπι. Τονώθηκε το ηθικό μας, ανακτήσαμε ψυχολογία και κυρίως αυτοπεποίθηση. Είμαστε σε καλή κατάσταση, νιώθουμε αρκετά καλά σαν ομάδα. Δεν... πετάμε στα σύννεφα ύστερα από εκείνο το "διπλό". Βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά και απαιτείται να αντιμετωπίζουμε σωστά το κάθε αποτέλεσμα. Ούτε υπέρμετρος ενθουσιασμός ύστερα από νίκες, ούτε απογοήτευση ύστερα από ήττες. Κάθε ματς είναι μία "μάχη" στον φετινό "πόλεμο" της EuroLeague.

Τώρα έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με την Ούνικς Καζάν. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό εντός έδρας παιχνίδι και να φτάσουμε στην νίκη. Χρειαζόμαστε την παρουσία σας, μας δίνει ενέργεια και σας περιμένουμε στο γήπεδο ώστε να μας βοηθήσετε. Σαν τακτική, θέλουμε να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο. Μας αρέσει φέτος να παίζουμε γρήγορο μπάσκετ, αλλά ειδικά κόντρα στην Ούνικς επιβάλλεται να λειτουργήσουμε με ταχύτητα και να σκοράρουμε όσο περισσότερο μπορούμε σε καταστάσεις αιφνιδιασμού. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό, να βγάλουμε την σκληράδα μας στην άμυνα και να περιορίσουμε τους παίκτες "κλειδιά" που έχουν. Πρέπει να λειτουργήσουμε με σοβαρότητα, με υψηλό βαθμό συγκέντρωσης, όντας προσηλωμένοι στο πλάνο που έχουμε ετοιμάσει.

Σε συζητήσεις μου αναφέρουν πως έρχεται μια καλή περίοδος για τον Ολυμπιακό, με ένα σχετικά βατό πρόγραμμα, στο οποίο η ομάδα έχει ένα "πρέπει" για να νικήσει τα επόμενα παιχνίδια. Στην EuroLeague όμως δεν υπάρχουν εύκολα ματς και δεν μας αρέσει να βλέπουμε μακρύτερα από το επόμενο παιχνίδι. Στο μυαλό μας υπάρχει μόνο το ματς με την Καζάν και θέλουμε να πάρουμε την νίκη, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα στο ΣΕΦ ύστερα από την ήττα από την Μακάμπι. Σίγουρα πρέπει να αποκτήσουμε διάρκεια και συνέπεια στο παιχνίδι μας. Μία δεύτερη σερί νίκη θα μας κάνει καλό. Θέλουμε από εδώ και πέρα να διατηρήσουμε ως απόρθητο κάστρο το γήπεδο μας. Έχουμε χάσει ήδη δύο φορές, από την ΤΣΣΚΑ και την Μακάμπι, και από εδώ και πέρα θέλουμε μόνο νίκες στο ΣΕΦ.

Προσωπικά νιώθω σε καλή κατάσταση, δουλεύω σκληρά στις προπονήσεις και προσπαθώ να βελτιώνομαι. Είναι μέρος του ρόλου μου να προσφέρω το αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια, αλλά και γενικότερα να δίνω σκορ στην ομάδα μου και προσπαθώ πάντα να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό σε αυτό το κομμάτι. Άλλες φορές τα σουτ θα μπουν, άλλες όχι, αλλά είναι σημαντικό να σουτάρεις πάντα με αυτοπεποίθηση. Όχι μόνο εγώ, αλλά και οι συμπαίκτες μου.

Επέστρεψα στην Αθήνα ύστερα από ένα ταξίδι και μία απουσία 5 ημερών, έχοντας δύο σερί εκτός έδρας ματς κόντρα σε Νταρουσάφακα και Τρίκαλα. Κάναμε το "2 στα 2" και είμαστε όλοι χαρούμενοι για αυτό. Μου έλειψε η οικογένεια μου και προσπαθώ αυτές τις μέρες να τις περάσω μαζί τους, κυρίως περνώντας τον χρόνο μου στο σπίτι, βλέποντας ταινίες, σειρές, αλλά και παίζοντας μαζί με τους τρεις γιους μου. Σιγά-σιγά πλησιάζουν και οι γιορτές και έχουμε ήδη μπει στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Ειδικά οι γιοι μου ανυπομονούν από τώρα για τα δώρα τους.

Αυτά παιδιά, θα τα πούμε, να είστε καλά, Ματ".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ