EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ μας"

Λοτζέσκι: "Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ μας"

Ο Ματ Λοτζέσκι γράφει για το ματς με την Λαμποράλ, για την απουσία του, για τον Ολυμπιακό που βελτιώνεται, για τον James Bond, για το Champions League, αλλά και για το ελληνικό φαγητό.

"Καλησπέρα παιδιά!

Αυτό είναι το νέο μου blog στο Euroleague Greeceκαι στο Sport24.gr.

Δεν θα αγωνιστώ στο παιχνίδι με την Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ, καθώς έχω ένα μικρό πρόβλημα στον αχίλλειο στο δεξί μου πόδι. Έχω ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τον τραυματισμό μου, αλλά χρειάζομαι λίγη ξεκούραση ώστε να γίνω 100% καλά. Δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, ακολουθώ αποθεραπεία και σύντομα θα επιστρέψω στην αγωνιστική δράση. Μην ανησυχείτε!

Αντίπαλος μας είναι η Λαμποράλ Κούτσα, μία αρκετά καλή ομάδα. Είναι η τελευταία ομάδα που μπόρεσε να μας κερδίσει, καθώς από τότε μετράμε ένα σερί νικών που φτάνει στο 9-0. Ύστερα από συνεχόμενους εκτός έδρας αγώνες στην Euroleague, έχουμε επιστρέψει στο σπίτι μας. Και συνήθως όταν έχεις να δώσεις ευρωπαϊκό ματς στο γήπεδο σου, μπροστά στον κόσμο σου, ύστερα από καιρό, βγάζεις περισσότερο πάθος, ακόμη μεγαλύτερη ενέργεια.

Μας έχει λείψει το να παίζουμε σε γεμάτο γήπεδο μπροστά στον κόσμο μας. Και σχεδόν πάντα, όταν αγωνιζόμαστε στο ΣΕΦ, με την βοήθεια των φιλάθλων μας, παίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, παίρνουμε ενέργεια από τον κόσμο μας, βρίσκουμε ρυθμό, κάνουμε το παιχνίδι μας σε άμυνα και επίθεση και φτάνουμε στη νίκη. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και τώρα. Σίγουρα, θα έχουμε αρκετές απουσίες στο ματς, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες όλων των παικτών. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να έχουμε υψηλή απόδοση και να φτάσουμε στη νίκη.

Όπως βλέπετε και εσείς, συμβαίνει κάτι που σας το λέγαμε από την αρχή. Όσο περνάει ο καιρός, θα βελτιωνόμαστε σαν ομάδα και θα παρουσιαζόμαστε καλύτεροι. Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ μας. Μαθαίνουμε ο ένας καλύτερα τον άλλον, έχουμε βρει την χημεία μας σε μεγάλο βαθμό, σιγά-σιγά βγάζουμε αυτοματισμούς στο παιχνίδι μας, αποκτάμε συνοχή και καταλαβαίνουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου.

Έχουμε ανεβάσει την απόδοση μας, παίζουμε καλύτερα σαν σύνολο, επικοινωνούμε καλύτερα μεταξύ μας μέσα στο παρκέ, βγάζουμε μαχητικότητα στο παιχνίδι μας, έχουμε βελτιωθεί αρκετά στην άμυνα, παίζουμε συγκεντρωμένα και έχουμε μάθει να λειτουργούμε όπως πρέπει στο πλάνο και στην τακτική μας και αυτό έχει μεταφραστεί στο 9-0 σερί νικών που μετράμε μέχρι τώρα. Και το θετικό είναι πως κάνουμε αυτά τα βήματα προόδου παρά τους συνεχόμενους τραυματισμούς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τις τελευταίες βδομάδες.

Είναι σημαντική απουσία για μας η απώλεια του Πάτρικ, αλλά θα πρέπει να την αποδεχτούμε και να προχωρήσουμε. Έμαθα πως έκανε την επέμβαση στο πόδι του. Όλα πήγαν καλά και χαίρομαι για αυτό. Του εύχομαι καλή ανάρρωση, να επιστρέψει γερός και δυνατός και τον περιμένουμε σύντομα κοντά μας.

Λείψαμε για αρκετό διάστημα μακριά από την Ελλάδα τις προηγούμενες μέρες και χαίρομαι που επιστρέψαμε καθώς μου έλειψαν οι δικοί μου άνθρωποι. Παράλληλα, ύστερα από τα συνεχόμενα ταξίδια και την κούραση, βρήκα και λίγο ελεύθερο χρόνο για μένα και την οικογένεια μου.

Είχαμε και τους γονείς μας εδώ, οι οποίοι ήρθαν από τις ΗΠΑ ώστε να μας δουν και πέρα από αυτό ανέλαβαν και καθήκοντα... babysitter. Πλέον, έχουμε τρεις γιους και η ζωή δεν είναι απλή μέσα στο σπίτι. Με την σύζυγο μου πήγαμε σινεμά πρόσφατα και παρακολουθήσαμε τη νέα ταινία του James Bond, το Spectre. Ωραία ταινία. Σας την προτείνω να την δείτε.

Γενικά, εκτός αγώνων και προπονήσεων, η ζωή μου κυλάει όπως την ξέρετε. Περνάω ώρες στο σπίτι μαζί με την γυναίκα και τα παιδιά μου, βόλτες έξω με την φαμίλια, φαγητό σε κάποιο εστιατόριο, σινεμά, ταινίες στο σπίτι, τηλεοπτικές σειρές και παρακολουθώ σπορ. Κυρίως μπάσκετ, αλλά και άλλα αθλήματα.

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον και τους αγώνες του Champions League. Μπορώ να πω ότι μου αρέσει αρκετά το ποδόσφαιρο. Χάσαμε από την Μπάγερν Μονάχου, αλλά όσο ξέρω είναι από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Οπότε ήταν δύσκολη η αποστολή μας. Δεν πειράζει, ο τελικός θα είναι με την Άρσεναλ στο γήπεδο μας την τελευταία αγωνιστική και εύχομαι να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η ελληνική κουζίνα έχει μεγάλη ποικιλία, έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια για φαγητά όπως τον Mousaka και το Pastitsio, αλλά είμαι πάρα πολύ προσεκτικός στο τι τρώω. Το μενού μου έχει κυρίως κοτόπουλο. Έχω πάντως δοκιμάσει chicken-souvlaki και παραδέχομαι ότι είναι ιδιαίτερα νόστιμο.

Τα ελληνικά μου όσο μπορώ τα βελτιώνω. Όταν μιλάει κάποιος ελληνικά μπορώ να καταλάβω σε έναν καλό βαθμό το τι λέει, καταλαβαίνω όταν ακούω και όταν μου μιλάνε, αλλά δεν μπορώ να τα μιλήσω με την ίδια ευκολία. Έχω μάθει πάντως κάποιες λέξεις ώστε να μπορώ να συνεννοούμαι για τα απαραίτητα.

Αυτά παιδιά. Αυτό που θέλουμε είναι να έρθετε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, να γεμίσετε τις θέσεις και να μας στηρίξετε με όλη σας την αγάπη για να φτάσουμε στη νίκη. Παίζουμε αρκετά καλά, έχουμε βελτιωθεί, αλλά πάντα χρειαζόμαστε την στήριξη σας. Είστε ο έκτος παίκτης μας όταν παίζουμε στο ΣΕΦ. Ειδικά τώρα που έχουμε και κάποιες απουσίες, ελάτε στο γήπεδο να στηρίξουμε την προσπάθεια των παιδιών. Σας διαβεβαιώ πως δουλεύουμε όλοι μας πολύ σκληρά στις προπονήσεις, βελτιωνόμαστε και ο καθένας κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί ώστε ο Ολυμπιακός φέτος να πετύχει τους στόχους του.

Τα λέμε το βράδυ στο ΣΕΦ, εύχομαι στην ομάδα καλή τύχη, θα τα πούμε σύντομα, Ματ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ