EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Νίκη-εκδίκηση με Γαλατάσαραϊ"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BAMBERG (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BAMBERG (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ματ Λοτζέσκι γράφει για την πρόκριση του Ολυμπιακού στα playoffs, για το κυνήγι του πλεονεκτήματος έδρας, αλλά και για την νίκη-εκδίκηση στο ΣΕΦ επί της Γαλατάσαραϊ.

"Καλησπέρα παιδιά

Αυτό είναι το νέο μου blog στο Euroleague Greece και στο Sport24.gr.

Αισθανόμαστε όλοι χαρούμενοι στην ομάδα που πετύχαμε τον πρώτο στόχο της σεζόν στην EuroLeague, την επιστροφή μας στα playoffs, ύστερα από ένα χρόνο απουσίας. Μας στεναχώρησε και μας ενόχλησε όλους ο περσινός αποκλεισμός και φέτος όλα τα παιδιά θέλαμε να αντιδράσουμε, να απαντήσουμε και να επαναφέρουμε τον Ολυμπιακό στην θέση που αξίζει να βρίσκεται. Πεισμώσαμε και θέλαμε να δείξουμε την δυναμική μας.

Πλέον, βρισκόμαστε αρκετά κοντά στον δεύτερο μας στόχο, που είναι η κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας ενόψει των προημιτελικών. Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας, καθώς τα πάντα εξαρτώνται από εμάς. Μπορούμε να τερματίσουμε ακόμη και στην πρώτη θέση της κατάταξης, αλλά το ζητούμενο είναι το αβαντάζ και είμαστε δύο νίκες μακριά από το να το κάνουμε πράξη. Με την δύναμη του κόσμου μας και σε συνδυασμό με την ποιότητα και την εμπειρία που διαθέτουμε σαν ομάδα, θα έχουμε ξεκάθαρο προβάδισμα για να επιστρέψουμε στo Final Four, με οποιονδήποτε αντίπαλο και αν παίξουμε.

Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, έχουμε σημειώσει μία σταθερή πορεία, έχουμε δείξει την ποιότητα μας σε βάθος χρόνου, έχουμε διάρκεια, καλή ομάδα, παίκτες με προσωπικότητα και θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Με ρωτούν συχνά τι άλλαξε σε σχέση με πέρσι, ενώ είμαστε η ίδια ομάδα. Δεν ήταν πέρσι κακή η ομάδα μας. Άλλωστε, είμαστε σχεδόν η ίδια ομάδα με την περασμένη σεζόν. Απλά φέτος πιστεύω πως δέσαμε περισσότερο σαν σύνολο και δεν έχουμε τόσα πολλά προβλήματα με τραυματισμούς και ιώσεις όπως πέρσι που μας ταλαιπώρησαν. Επίσης, έχουμε μία περισσότερη σταθερή ομάδα, καθώς δεν έχουμε προσθαφαιρέσεις όπως συνέβη πέρσι. Οι συνεχείς αλλαγές επηρέασαν τους ρόλους μέσα στο σύνολο και τάραξε τις ισορροπίες στην χημεία μας. Είχαμε και μία αδυναμία στα εκτός έδρας παιχνίδια, χάσαμε αρκετά ματς μακριά από το ΣΕΦ, αλλά φέτος έχουμε σημειώσει ήδη 7 "διπλά" και συνεχίζουμε, δείχνοντας χαρακτήρα στα περισσότερα ξένα γήπεδα.

Έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με την Γαλατάσαραϊ. Μπορεί να βρίσκεται χαμηλά στην κατάταξη και ουσιαστικά να μην έχει στόχο πρόκρισης, αλλά είναι μία επικίνδυνη ομάδα, με έφεση και ταλέντο στην επίθεση. Στην καλή της μέρα, αν βρει ρυθμό και αποκτήσει διάρκεια στο παιχνίδι της, μπορεί να σου δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Θα ήταν λάθος μας να τους υποτιμήσουμε και να θεωρήσουμε πως σχετικά εύκολα θα τους νικήσουμε. Πρέπει να μπούμε στο γήπεδο βγάζοντας από την αρχή την σκληράδα μας στην άμυνα, αλλά και να κάνουμε το παιχνίδι μας στην επίθεση. Τα γνωστά. Γρήγορο τρανζίσιον στο ανοιχτό γήπεδο και έξυπνο παιχνίδι στο μισό γήπεδο. Πρέπει να παίζουμε με αυτοπεποίθηση στην επίθεση και να σουτάρουμε χωρίς δισταγμό. Πρέπει να κυκλοφορούμε γρήγορα την μπάλα και φυσικά να αποδείξουμε και πάλι γιατί είμαστε η κορυφαία ομάδα στα ριμπάουντ στην διοργάνωση, γιατί στο περασμένο ματς κόντρα στην Νταρουσάφακα, χάσαμε αρκετές κατοχές.

Στο πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι στην Τουρκία ηττηθήκαμε από την Γαλατάσαραϊ, ένα παιχνίδι το οποίο το χάσαμε στα τελευταία δευτερόλεπτα και μας πείραξε όλους. Είχαμε παρουσιαστεί κακοί και ευάλωτοι στην άμυνα και τους αφήσαμε να μας βάλουν σχεδόν 90 πόντους, κάτι ανεπίτρεπτο για εμάς. Για αυτό λοιπόν πρέπει να τους πιέσουμε στην άμυνα, να βάζουμε χέρια παντού, να πάμε στις επαφές και να μην τους αφήσουμε να σουτάρουν με καλά ποσοστά στα τρίποντα, γιατί σε εκείνο το ματς είχαν ποσοστό κοντά στο 60%. Πρέπει να τους κρατήσουμε σε χαμηλό σκορ. Υπάρχει έξτρα κίνητρο από όλους μας στον Ολυμπιακό, γιατί θέλουμε την εκδίκηση για την ήττα μας σε εκείνο το ματς. Θα έλεγα πως μοιάζει κάπως με την αναμέτρηση στο Τελ Αβίβ. Είχαμε χάσει από την Μακάμπι στο γήπεδο μας και στο Ισραήλ θέλαμε να πάρουμε νίκη-εκδίκηση, όπως και έγινε. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και τώρα κόντρα στην Γαλατάσαραϊ.

Μπορεί να εξασφαλίσαμε την πρόκριση στα playoffs και να είμαστε "αγκαλιά" με το πλεονέκτημα έδρας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν χαλαρώνουμε, ούτε υπάρχει εφησυχασμός. Δεν τέλειωσε η κανονική περίοδος, ούτε απλά περιμένουμε να μπούμε σε ρυθμούς προημιτελικών. Θέλουμε να συνεχίσουμε με σοβαρότητα και συγκέντρωση, όντας συνεπείς στις αρχές και στο παιχνίδι μας μέχρι το τέλος, τερματίζοντας όσο ψηλότερα γίνεται στην κατάταξη. Δεν σκεφτόμαστε αντιπάλους, ούτε διαλέγουμε. Μας νοιάζει μόνο να νικάμε σε κάθε ματς, παίζοντας και ωραίο μπάσκετ. Σας περιμένουμε στο ΣΕΦ να μας στηρίξετε και να μας δώσετε ώθηση. Η EuroLeague μπαίνει στην τελική ευθεία της και θέλουμε τους φιλάθλους μας στο πλευρό μας

Αυτά παιδιά, θα τα πούμε σύντομα, Ματ".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ