EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Ήρθαμε με στόχο να πάρουμε το τρόπαιο"

Λοτζέσκι: "Ήρθαμε με στόχο να πάρουμε το τρόπαιο"

Ο Ματ Λοτζέσκι τόνισε πως ο Ολυμπιακός πήγε στο Final Four με στόχο να κατακτήσει το τρόπαιο και εύχεται να μπορούσε να παίξει στον ημιτελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.

"Καλησπέρα παιδιά, αυτό είναι το νέο μου blog στο EuroLeague Greece και στο Sport24.gr.

Σας γράφω το blog από το ξενοδοχείο μας στην Κωνσταντινούπολη. Νιώθω την χαρά της ομάδας που συμμετέχει στο Final Four, είμαι ενθουσιασμένος που η ομάδα μας διεκδικεί την πρόκριση στον τελικό, αλλά παράλληλα είμαι στεναχωρημένος που δεν είμαι σε θέση να βοηθήσω τον Ολυμπιακό. Και τι δεν θα έδινα να ξύπναγα σήμερα το πρωί και να μπορούσα να τρέξω. Να ήμουν απόλυτα υγιής και έτοιμος, ώστε να είμαι σε θέση να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου. Τους ζηλεύω, αλλά δεν μπορώ να αλλάξω κάτι. Θα τους στηρίξω όμως με τον τρόπο μου και εύχομαι τα παιδιά να τα καταφέρουν. Έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι ο αθλητισμός και οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού.

Δεν χρειάζεται να σας γράψω πολλά για το παιχνίδι. Σε αυτά τα ματς, πέρα από την τακτική, μετράει το πάθος, η θέληση, η αποφασιστικότητα. Αν δεν έχεις αυτά τα στοιχεία στο παιχνίδι σου, δεν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι επιπέδου Final Four. Αυτά τα χαρακτηριστικά τα έχουμε σαν Ολυμπιακός, αλλά πρέπει να τα βγάλουμε και στο παρκέ. Για να νικήσουμε την ΤΣΣΚΑ θα πρέπει να παρουσιαστούμε σκληροί στην άμυνα, αλλά και αποτελεσματικοί στην επίθεση. Πρέπει να αντεπεξέλθουμε καλά στο κομμάτι του σκορ, γιατί πιθανότατα το ματς θα πάει σε πολλές κατοχές και σε υψηλό σκορ. Καλές συνεργασίες στο σετ-παιχνιδι, σωστές αποφάσεις, αλλά και να βάλουμε μεγάλα σουτ από την περιφέρεια. Θα είναι σημαντικό να περιορίσουμε και τα λάθη μας. Για αυτό θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί.

Σεβόμαστε τους αντιπάλους μας, αλλά δεν θα κρυφτούμε. Στην Κωνσταντινούπολη ήρθαμε με στόχο να κατακτήσουμε τον τίτλο. Ήρθαμε στο Final Four με σκοπό να αναδειχθούμε πρωταθλητές Ευρώπης και όλα τα παιδιά έχουμε μεγάλη "δίψα" για να τα καταφέρουμε. Πρέπει όμως αυτή την επιθυμία μας να την δείξουμε μέσα στο γήπεδο. Η ΤΣΣΚΑ θα είναι δύσκολος αντίπαλος, όπως ισχυρές είναι και οι άλλες δύο ομάδες του τουρνουά, αλλά ήρθαμε εδώ και με στόχο να επιστρέψουμε στον Πειραιά έχοντας μαζί μας το τρόπαιο. Δύο ματς έμειναν. Ας κάνουμε την αρχή με νίκη στον ημιτελικό επί της ΤΣΣΚΑ.

Αυτά παιδιά, θα τα πούμε και πάλι σύντομα, Ματ".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ