EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Για την νίκη στην Μόσχα"

Λοτζέσκι: "Για την νίκη στην Μόσχα"

Ο Ματ Λοτζέσκι γράφει στο blog του για την νίκη επί της Χίμκι, αναφέρει τι θέλει ο κόουτς από εκείνον και τόνισε πως για να πάρει ο Ολυμπιακός το "διπλό" στην Μόσχα θα πρέπει να σκοράρει, πιάνοντας υψηλή απόδοση.

"Καλησπέρα παιδιά

Αυτό είναι το νέο μου blog στο Euroleague Greeceκαι στο Sport24.gr.

Επιστρέψαμε στις νίκες στην Ευρώπη και όλοι στην ομάδα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό. Το ματς με την Χίμκι ήταν ένα τρελό παιχνίδι. Άλλαξαν τα πάντα για εμάς από το 25' και μετά. Νιώθαμε σαν να ήμασταν στα σχοινιά και δεχόμασταν συνεχώς χτυπήματα από τον αντίπαλο. Σε εκείνο το σημείο βρήκαμε το σωστό σχήμα, ήρθαν και τα παιδιά από τον πάγκο και πήραμε εμείς το μομέντουμ, φέρνοντας τα πάνω-κάτω.

Παίξαμε εξαιρετικό μπάσκετ σε εκείνο το σημείο. Τρέξαμε περισσότερο στο ανοιχτό γήπεδο, βγάλαμε άμυνες και γενικότερα λειτουργήσαμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Βρήκαμε λύσεις στο κομμάτι του σκορ και πετύχαμε σχεδόν 90 πόντους, κάτι που το θέλαμε καθώς στα προηγούμενα παιχνίδια μας είχαμε χαμηλό μέσο όρο. Παλεύουμε κάθε παιχνίδι μέχρι το τέλος και ήμαστε μία ομάδα που αρνείται να χάσει. Αυτά τα στοιχεία είναι στον χαρακτήρα της ομάδας μας και καταφέραμε να σημειώσουμε μία ακόμη μεγάλη ανατροπή, παίρνοντας ένα ματς που ήταν "do or die", έναν αγώνα στον οποίο υπήρχε ένα τεράστιο "πρέπει". Αυτή η νίκη μας έδωσε αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας.

Τώρα το μυαλό μας είναι απόλυτα συγκεντρωμένο και αφοσιωμένο στο παιχνίδι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα. Δεν έχουμε άγχος, δεν υπάρχει η πίεση που είχαμε στο ματς με την Χίμκι, αλλά στην Ρωσία θα ταξιδέψουμε με στόχο την νίκη. Ήμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να πάρουμε το "διπλό", αν παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε και μπορούμε με βάσει τις δυνατότητες μας.

Σεβόμαστε την ΤΣΣΚΑ και αναμφισβήτητα πρόκειται για μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, η οποία λειτουργεί καταπληκτικά ειδικά στην επίθεση της, καθώς έχει μέσο όρο σχεδόν 90 πόντους. Θα πρέπει να παίξουμε σίγουρα εξαιρετική άμυνα, αλλά θα πρέπει να βρούμε λύσεις και στην επίθεση. Για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να κάνουμε ένα από τα καλύτερα μας παιχνίδια και να πιάσουμε υψηλά στάνταρ απόδοσης, όπως ήμασταν δηλαδή πριν έναν μήνα, όταν και νικήσαμε τις Μπαρτσελόνα και Λαμποράλ Κούτσα.

Πρέπει να σκοράρουμε! Πρέπει να τα πάμε καλά στην επίθεση, να έχουμε ποικιλία στο παιχνίδι μας και να προσπαθήσουμε να σκοράρουμε με διάφορους τρόπους. Και το λέω αυτό γιατί η ΤΣΣΚΑ διαθέτει τεράστιο ταλέντο στην επίθεση, έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν και όσο καλή άμυνα και να παίξουμε, έχοντας στόχο να τους κρατήσουμε σε χαμηλό σκορ, θα βρουν τρόπους να σκοράρουν. Δεν θα είναι εύκολο να τους κρατήσουμε σε αρκετά χαμηλό σκορ, οπότε θα πρέπει να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι και στην επίθεση μας. Είτε με συνεργασίες, είτε με ατομικές ενέργειες, είτε κοντά στο καλάθι, είτε από την περιφέρεια, πρέπει να τους βάλουμε δύσκολα στην άμυνα τους.

Είμαι χαρούμενος που έχω επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, σιγά-σιγά βρίσκω τον ρυθμό μου, τα πήγα αρκετά καλά κόντρα στον ΠΑΟΚ, βρίσκω και τις ανάσες μου και νιώθω έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα μας και στην Μόσχα. Τώρα που γύρισα, ο κόουτς θέλει από εμένα να αποτελέσω έναν από τους παίκτες που θα ηγηθεί της προσπάθειας. Θέλει κυρίως να δώσω επιθετική ώθηση στην ομάδα και να αποτελέσω έναν από τους βασικούς σκόρερ του Ολυμπιακού. Ξέρω καλά τι μου ζητάει, αυτή είναι κυρίως η δουλειά μου άλλωστε και είμαι έτοιμος να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις.

Παράλληλα, ζητάει από εμένα τόσο να τρέξω την ομάδα σε κάθε ευκαιρία στο ανοιχτό γήπεδο, βγάζοντας αιφνιδιασμούς, όσο και να βοηθήσω την ομάδα στο δημιουργικό κομμάτι. Στα τελευταία μας παιχνίδια η επίθεση μας δεν ήταν τόσο καλή, είχαμε κάποια προβλήματα, ειδικά στα τρίποντα και θέλει από εμένα να δώσω στον Ολυμπιακό πάλι ένα αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια. Το τρίποντο είναι επίσης μέρος της δουλειάς μου και έχω... γεμίσει το όπλο μου!

Πως σας φαίνεται ο όμιλος μας; Τον έχω ονομάσει όμιλο του θανάτου! Γίνεται χαμός! Τα πράγματα δεν είναι καθόλου ξεκάθαρα και δεν μπορείς να κάνεις προγνωστικά. Ξέραμε πως ο όμιλος θα είναι δύσκολος και ανταγωνιστικός, αλλά έχει γίνει εξαιρετικά απρόβλεπτος. Η κάθε ομάδα μπορεί να νικήσει την άλλη, είτε εντός, είτε εκτός έδρας. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα και απαγορεύεται να χαλαρώνεις. Είναι σημαντικό στο TOP-16 να μην βλέπεις μακριά, παρά μόνο το επόμενο παιχνίδι. Έτσι λειτουργούμε σαν ομάδα στον Ολυμπιακό. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και τώρα είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στην αναμέτρηση κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Ίσως ακούγεται βαρετό και συνηθισμένο, αλλά είναι πολύ σημαντικό σε αυτό το επίπεδο ένας αθλητής, αλλά και μία ομάδα, να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη στο επόμενο παιχνίδι και στους στόχους της. Ο εφησυχασμός σε τιμωρεί.

Σίγουρα, από εδώ και πέρα, θα πρέπει να υπερασπιστούμε το ΣΕΦ και να μετρήσουμε μόνο νίκες στο γήπεδο μας. Παράλληλα, θα πρέπει να πάρουμε τουλάχιστον το "διπλό" στην Γερμανία επί της Μπάμπεργκ. Αν πάρουμε αυτά τα αποτελέσματα, εκτιμώ πως θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Όμως, όπως είπα, βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ακολουθεί η ΤΣΣΚΑ και ύστερα η Μπαρτσελόνα, και τόσο στην Μόσχα, όσο και στην Βαρκελώνη, θα ταξιδέψουμε έχοντας στόχο να πάρουμε την νίκη και στις δύο εκτός έδρας ερχόμενες αναμετρήσεις μας.

Όσον αφορά τον ελεύθερο μου χρόνο, η αλήθεια είναι πως αυτές τις μέρες δεν έχω κάνει πολλά πράγματα, γιατί το σπίτι μου έχει γίνει... νοσοκομείο. Όλοι στην οικογένεια, τόσο η γυναίκα μου, όσο και τα τρία παιδιά μου, έχουν αρρωστήσει. Τους ταλαιπωρεί γρίπη και ευτυχώς εγώ την έχω γλιτώσει. Βέβαια, εκτελώ και χρέη "νοσοκόμου", γιατί τους φροντίζω, τους προσέχω και τρέχω να τους βοηθήσω για ό,τι χρειαστούν ώστε να γίνουν υγιείς και δυνατοί και πάλι σύντομα.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Ιούλιο, θα δω και πάλι τους γονείς μου και την αδερφή μου, καθώς έρχονται στην Αθήνα από τις ΗΠΑ, και ανυπομονώ για αυτό! Μου έλειψαν και είμαι πολύ χαρούμενος που θα τους δω και πάλι. Επίσης, θα είναι μία ιδιαίτερη στιγμή για όλους μας, καθώς θα γνωρίσουν από κοντά για πρώτη φορά το εγγόνι τους, τον τρίτο μου γιο, ο οποίος είναι μηνών, και είμαι ενθουσιασμένος για αυτήν την στιγμή. Περιττό να σας πω πως ντύνεται ήδη με εμφανίσεις του Ολυμπιακού, όπως θα δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία.

Αυτά παιδιά, θα τα πούμε και πάλι σύντομα, να προσέχετε, Ματ"

Λοτζέσκι: "Για την νίκη στην Μόσχα"

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ