EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Έτοιμος για μία θρυλική σεζόν"

Λοτζέσκι: "Έτοιμος για μία θρυλική σεζόν"

Ο Ματ Λοτζέσκι γράφει για 4η σερί σεζόν στο blog του στο Euroleague Greece, είναι έτοιμος για μία θρυλική σεζόν με τον Ολυμπιακό και αναφέρει το πως οι Πειραιώτες θα μπορέσουν να νικήσουν την Ρεάλ.

"Καλησπέρα παιδιά

Αυτό είναι το νέο μου blog στο Euroleague Greeceκαι στο Sport24.gr.

Είμαι χαρούμενος που για μία ακόμη σεζόν, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, θα γράφω και θα μοιράζομαι μαζί σας τις σκέψεις μου, εκπροσωπώντας την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Σας γράφω αυτό το blog από το ξενοδοχείο που μένει η αποστολή της ομάδας μας στην Μαδρίτη. Ανυπομονώ για το πρώτο μας επίσημο ματς στην Euroleague κόντρα στην Ρεάλ. Θα είναι η πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης και θέλουμε να ξεκινήσουμε την σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι η τέταρτη μου χρονιά στον Ολυμπιακό και είμαι περήφανος που συνεχίζω σε αυτή την σπουδαία ομάδα, με αυτούς τους υπέροχους συμπαίκτες, με αυτόν τον φανταστικό κόσμο.

Η Euroleague φέτος έχει αλλάξει την δομή της, η διοργάνωση εξελίσσεται, έχει γίνει ένα μεγάλο πρωτάθλημα, τα παιχνίδια θα αυξηθούν, όπως και τα ταξίδια. Οι απαιτήσεις μεγαλώνουν, όπως και ο ανταγωνισμός και όλοι στην ομάδα γνωρίζουμε καλά πως έχουμε να διανύσουμε μία απαιτητική και κουραστική χρονιά. Είναι μία σεζόν πρόκληση για όλους μας. Ελπίζω το νέο σύστημα διεξαγωγής της Euroleague να στεφθεί με επιτυχία και ο κόσμος να αγαπήσει ακόμη περισσότερο την διοργάνωση.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα κόντρα στην Ρεάλ, υπάρχει μεγάλη ανυπομονησία από όλους μας για το παιχνίδι. Έχουμε προετοιμαστεί καλά και έχουμε έρθει εδώ για να διεκδικήσουμε την νίκη. Ξέρουμε πως θα έχουμε δύσκολο έργο, καθώς θα αντιμετωπίσουμε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Για να νικήσουμε την Ρεάλ θα πρέπει να παίξουμε πάρα πολύ καλά, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Θα πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί στο κομμάτι του σκορ και να παίξουμε γρήγορο μπάσκετ. Αυτή άλλωστε είναι η κατεύθυνση μας για φέτος.

Για να πάρουμε την νίκη μέσα στην Μαδρίτη θα πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού και να παλέψουμε σκληρά στην άμυνα. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να πάρουν... ανάσα. Έχουν μεγάλο επιθετικό ταλέντο, έχουν καλούς σουτέρ, μπορούν να σκοράρουν από όλες τις θέσεις και θα πρέπει να τους περιορίσουμε. Είναι σημαντικό να τους σταματήσουμε και να μην τους αφήσουμε να πετύχουν εύκολα καλάθια, ειδικά σε καταστάσεις αιφνιδιασμού. Θα συναντήσουμε στο ματς και έναν παλιό και καλό φίλο, τον Οθέλο Χάντερ, με τον οποίο ζήσαμε μαζί μεγάλες στιγμές στον Ολυμπιακό για δύο χρόνια. Μέσα στο γήπεδο όμως θα είμαστε αντίπαλοι.

Η ομάδα μας είναι σχεδόν ίδια με πέρσι, έχουμε καλή χημεία, συνοχή και ομοιογένεια και ξέρουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Έχουμε αυτοπεποίθηση σαν ομάδα, έχουμε πίστη στις δυνατότητες μας, αλλά πάντα περιμένεις με ανυπομονησία το πως θα αντιδράσει η ομάδα στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της στην Euroleague, απέναντι μάλιστα σε έναν ισχυρό αντίπαλο όπως η Ρεάλ. Έχουμε κάνει μικρές αλλαγές στο ρόστερ μας και οι παίκτες που έχουν έρθει, όπως οι Έρικ Γκριν και Κεμ Μπιρτς, έχουν ταιριάξει στην φιλοσοφία του Ολυμπιακού.

Είστε έτοιμοι; Προσωπικά είμαι έτοιμος, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά για μία νέα και θρυλική σεζόν στην Euroleague με τον Ολυμπιακό. Όλα τα παιδιά στην ομάδα σας υποσχόμαστε πως θα φροντίζουμε να δίνουμε σε κάθε ματς τον καλύτερο μας εαυτό. Έχουμε μεγάλες προσδοκίες για την φετινή χρονιά. Μου έχει λείψει η ατμόσφαιρα που δημιουργείται στο ΣΕΦ και ξέρω πως την ερχόμενη εβδομάδα κόντρα στην Εφές θα έρθετε να μας στηρίξετε. Πρώτα όμως υπάρχει το ματς με την Ρεάλ. Είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό το παιχνίδι, έχουμε προετοιμαστεί καλά για αυτή την αναμέτρηση, έχουμε διαβάσει το παιχνίδι του αντιπάλου μας, έχουμε το πλάνο μας και την Τετάρτη (12/10) το βράδυ (22:00) θα μπούμε μέσα στο παρκέ για να παλέψουμε για την νίκη με όλη μας την καρδιά.

Αυτά παιδιά, θα τα πούμε και πάλι σύντομα, να είστε καλά, Ματ".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ